Konsten att odla steg för steg:

-Vatten med tobaksfrö i, Så här får det stå tills jag har tid att att gå vidare(1-4dagar): -Vatten med tobaksfrö i, Så här får det stå tills jag har tid att att gå vidare(1-4dagar):
-Nu leker vi försiktigt med Saxen: -Nu leker vi försiktigt med Saxen:
-Så här ser inner krukan ut: -Så här ser inner krukan ut:
-Egen tillverkad kruka, klar att användas: -Egen tillverkad kruka, klar att användas:
-Så här kan en beställning från mig se ut: -Så här kan en beställning från mig se ut:
-En vecka sedan dessa såddes (De stora bladen på bilden är TN90 som växt i kruka sen förra året): -En vecka sedan dessa såddes (De stora bladen på bilden är TN90 som växt i kruka sen förra året):
Det är bra att vara redo när man får fröerna, 
  • för att snabba på fröerna så stoppar jag dom i ett glas med vatten där dom får ligga 1-5dagar. Dagen innan jag sår fröerna så:
  • Gör jag odlings kärlen klara, Har jag krukor så fyller jag botten med grus eller lecakulor. sen fyller jag på med jord. Har jag inte krukor så gör jag egna:

Dom färdiga krukorna Vattnar jag överdrivet mycket dagen innan sådd..
-Det är bra om man innan man sår fröerna (på jordytan) måste hälla av överflödigt vatten, så att jorden är  ordentligt blöt..

  • Sen häller jag av vattnet (så gått det går). Sen antingen bara rör jag runt  vattnet i glaset och häller ut vattnet med fröerna över jorden, eller också tar jag med tandpetare och fiskar frö för frö och placerar dom 5 och 5 i ett odlings kärl (eller hur många du nu vill ha).
  • Krukorna får sedan stå ljust och utan att jorden torkar i exempel ett fönster. Behöver man vattna  så görs detta genom att du sprayar med fin dimma över jorden.
  • När plantan blivit lite större är det bättre att lyfta upp innerkrukan och vattna i ytter krukan och sätta ner innerkrukan så att jorden suger upp vattnet. På detta sätt går inte små plantornas stjälkar av. Annars funkar sprut dimma väldigt bra också. Men Vatten kanna använde jag bara en gång.. Vattnet kom lite för fort och bröt av stjälkarna och i vissa plantor lyftes upp ur jorden och la sig med de små rötterna på jord ytan. Jag pillade då ner dom försiktigt med tandpetare. Men många fik rotskador och dog..
När plantorna fått så stora blad att dom fläker ut sig över varann kommer jag plantera om dom (inte innan). 
-Men dit kommer vi senare, Lycka till med din Sådd!!!