Köttgrytor
Blöt Gulasch på mört kött
Servera den här varianten som soppa med bröd och en klick gräddfil.
I Ungern är det vanligt med klimp på mjöl och ägg i.
Recept 4 portioner
3 potatisar
2 gula lökar
1 grön paprika
1 klyfta vitlök
2 msk smör
250 g mört nötkött (innanlår, biff)
4 msk tomatpuré
1 l vatten
1 tärning köttbuljong
4 tsk paprikapulver
1 tsk mald kummin
2 krm cayennepeppar, Salt och svartpeppar
Skala och hacka lök. Stek lök i smör i en gryta. Dela och strimla paprika och kött.
Tillsätt kött, paprika och pressad vitlök. Bryn två
minuter. Skala under tiden potatis och skiva den. Rör ner tomatpuré och lägg i
potatis. Stek två minuter. Tillsätt buljong och mjölk
samt paprikapulver och kummin. Koka på medelvärme i 25 minuter. Smak av med
salt och svartpeppar.
Gulasch som köttgryta
Denna Gulasch är gjord på segare kött. Då kokas köttet mört innan potatis,
paprikaoch tomat tillsätts. Vätska tillsätter man så
mycket att det täcker. Denna variant blir mer lik en gryta. Jag tycker klimp eller
potatismos med palsternacka är gott till.
Recept 4 portioner
350 gram högrev eller annat grytkött
Samma ingredienser som till blöt gryta men hälften så mycket vätska. Skär köttet i
bitar. Stek med lök och tillsätt pressad vitlök,
kryddor och tomatpuré. Tillsätt vätska och koka en timme eller tills köttet är mört.
Rör om och späd eventuellt med vatten så att
inte grytan bränns. Låt skivad potatis och hackad paprika koka med i 25 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Grekisk köttgryta
6 portioner
Ingredienser:
600 gr grytbitar, t.ex. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar
600 gr fläskkarré av bästa möjliga kvalitet putsad och skuren i 4 cm stora bitar
olivolja
3 st rödlökar, skalade och klyftade
1 msk grovhackade russin
400 gr krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 citron
en knippe bladpersilja
grekisk olivolja kallpressad extra Virgin
Marinad:
1,5 tsk hel kryddpeppar
6 st kryddnejlikor
havssalt och nymald svartpeppar
4 st vitlöksklyftor
3 st lagerblad
1 st kanelstång
1 tsk torkad oregano
1,25 dl rödvin
4 msk rödvinsvinäger
Gör så här
1. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och en nypa salt i en mortel.
2. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa.
3. Häll över den i en skål, riv ner lagerbladen och tillsätt resten av ingredienserna i marinaden.
4. Rör runt köttet i marinaden tills det är helt täckt, lägg plastfolie över och ställ in i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.
5. När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme.
6. Tillsätt den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 10 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun.
7. Tillsätt köttet och marinaden, sedan de hackade russinen, tomaterna och tomatpurén och häll på precis så mycket vatten att det täcker.
8. Krydda ordentligt med salt och peppar och koka upp, sänk sedan till låg värme, sätt på locket och låt sjuda i 1 1/2 timme.
9. Ta av locket och koka i ytterligare 45 minuter eller tills köttet är riktigt mört och börjar falla sönder och såsen är härligt tjock.
10. Håll ett öga på grytan och tillsätt en skvätt vatten om det ser lite torrt ut.
11. Smaka av och tillsätt citronsaften och lite mer kryddor om det behövs.
12. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja.
13. Grekerna serverar den här grytan med pilaffris eller en risformad sorts pasta som heter orzo, men den smakar ljuvligt även ihop med varmt bröd eller potatismos
Texas chili con carne
Antal portioner: 7
Ingredienser
Texas chili1.2 kg högrev
1 tsk salt
140 g skivat bacon
2-3 msk olivolja
1 st finhackad liten gul lök
2 st finhackade färska jalapeño
3 st finhackade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater (1 burk)
1 msk limejuice
4 dl vatten
1 msk maizena + vatten
salt
svartpeppar ur kvarn
Kryddblandning1.5 msk anchochilipulver eller 1 stor anchochili
1 msk chilipulver
1 msk spiskumminfrön eller 2 tsk mald spiskummin
1 tsk torkad oregano
0.5 dl vatten
Tillbehör riven cheddarost
avokado, fintärnad
färsk koriander, finhackad
lök, finhackad
tomater, tunnt skurna
gräddfil eller crème fraiche
Gör så här
1. Texas chili
Putsa bort det mesta av fett och bindväv från högrevet och skär det i 3 centimeter tjocka grytbitar. Salta köttet med 1 tsk salt och blanda runt i en skål. Ställ undan så länge.
2. Mixa chili och kryddor till kryddblandningen. Rör om tills det blir en jämn röra. Ställ åt sidan.
3. Stek baconskivorna i en stekgryta på medelgod värme tills de blir gyllene och knapriga. Fiska upp baconskivorna och lägg undan så länge. Häll upp baconfettet i en kopp.
4. Bryn köttbitarna i omgångar i lite av baconfettet samt lite olivolja. Fiska upp köttet. Fräs lökhack i några minuter under omrörning. Tillsätt jalapeño och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Ös ner chili- och kryddblandningen och fräs i ett par minuter.
5. Lägg ner brynt högrev, krossade tomater, limejuice och vatten. Täck med lock och låt din chili sjuda på låg värme i cirka 2 timmar. Tillsätt bacon de sista 5 minuterna.
6. Blanda maizena och vatten i en liten skål och rör ner i chilin. Rör om och värm upp chilin och se till att den tjocknar en aning. Smaka av med salt och peppar. Servera på en gång eller låt den stå i kylskåpet i 2 - 3 dagar. Chilin blir bara godare av det.
7. Servera din Texas chili med tillbehören samt mjuka eller hårda majsbröd, majschips, olika bönor (varma eller kalla), ris eller potatis
Cajsa Wargs kalops
8 person(er)
Ingredienser
1,2 kg |
högrev, eller märgpipa, benfri i grytbitar |
2 st |
gula lökar |
1 st |
morot |
2 msk |
smör |
2 st |
lagerblad |
5-6 st |
kryddpepparkorn |
5-6 st |
vitpepparkorn |
2 msk |
tomatpuré |
2 msk |
kinesisk soja |
2 msk |
vetemjöl |
2 st |
oxbuljongtärningar,
mörka |
1 l |
vatten |
1-1,5 tsk |
salt |
MORÖTTER
500 g |
morötter |
1 msk |
smör |
2 msk |
persilja, hackad |
TILLBEHÖR
inlagda rödbetor, kokt potatis |
Tillagning
1. Skala lök
och morot. Skär löken i klyftor och moroten i bitar.
2. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör och låt det bli nötbrunt. Bryn köttet
och löken i omgångar och lägg över i en stor gryta efter hand.
3. Tillsätt kryddor, tomatpuré och soja. Pudra över mjölet, smula i
buljongtärningarna och späd med vattnet. Salta. Rör om väl.
4. Koka upp kalopsen och låt den småkoka med locket på glänt 1 ½-2 timmar.
Tillsätt morotsbitarna, som får koka med den sista halvtimmen.
5. Morötter: Skala och skär morötterna i mindre bitar och koka dem i saltat
vatten så att de fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och blanda
morötterna med smör och persilja.
6. Servera kalopsen med morötter, rödbetor och kokt potatis.
Osso Buco 6 personer
6 skivor kalvlägg ( a 250 gr)
12-18 smålökar
4 stora tomater
3 stora morötter
3 medelstora purjolökar
2 msk mjöl
3 msk olja
1 krm torkad salvia
Salt, peppar
3 msk créme fraiche
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
Skala lökarna. Skålla och skala tomaterna. Halvera dem och skrapa ur kärnorna. Skrapa morötterna och skär dem i skivor. Skölj purjolökarna och skär det vita i stora sneda bitar. Vänd köttet i mjölet och bryn oljan. Tillsätt smålökarna, purjolöksbitarna, tomaterna, salivian och morotsskivorna. Salta och peppra. Koka i 30 min. utan lock.
Tillsätt créme fraichen och vinet. Lägg på lock och koka upp.
Sänk värmen efter 10 min. och sjud i 20 min. Häll på 1-2 dl buljong.
Servera med pasta.
Fransk lantgryta
Ingredienser Portioner: 4
1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) (sök receptet "Grytbas")
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
syrliga äpplen
200 g skogschampinjoner (eller annan svamp)
1 paket bacon (ca 140 g)
1 tsk torkad timjan (eller 2 msk frysta örtkryddor provencale)
2-4 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde
1 1/2 msk maizena (majsstärkelse)
smör eller olja
salt
peppar
Tillagningstid: Max 20 min
Gör så här
1.Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär äpplena i bitar. Skär champinjonerna i bitar/kvartar. Strimla baconet.
2.Stek bacon och svamp tillsammans med lök och vitlök i en stekpanna. Lägg över allt i en upphettad gryta.
3.Lägg ner grytbitarna, buljong och timjan. Tillsätt dijonsenap efter smak. Låt koka ett par minuter.
4. Häll i matlagningsgrädde. Koka ytterligare några minuter. Tillsätt äppelbitarna.
5.Rör ut maizena i lite vatten. Rör ner i grytan. Koka upp och låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med 2–3 krm salt och 1 krm peppar. Servera grytan med ris eller potatis och gärna inlagd gurka.
Bertils currygryta med äggula
Bryn nötköttet (rostbiff) och krydda med curry, salt och peppar.
Lägg köttet efterhand i en större kastrull. Krydda ordentligt med curry. Häll vatten i stekpannan och fräs upp. Häll detta i grytan och låt det puttra tills köttet är mört.
Servera med en äggula och ris.
Skånsk kalops
2 kg högrev med ben (eller 1,2 kg utan ben)
4 st gula lökar
3 msk smör
1 msk salt
vitpeppar ur kvarn
Vatten
3 st lagerblad
18 st kryddpepparkorn
6 dl vatten
6 st morötter
5 msk vetemjöl
2 dl vatten
1. Skär köttet i bitar om 3 centimeter, låt benen sitta kvar. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
2. Salta och peppra köttet och bryn det i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Bryn också löken i smör och
lägg över den i grytan. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll ner denna sky i grytan. Lägg i lagerblad och kryddpeppar. Häll vattnet.
3. Låt sjuda i 30 minuter till att börja med.
4. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Lägg ner dem i grytan. Låt sjuda i ytterligare 1 timme eller lite längre, tills köttet är riktigt välkokt. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa ner den i grytan.
5. Koka i cirka 5 minuter. Smaka av.
6. Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor
Laga 4 grytor på en gång
Grundgryta 16 personer
2 kg grytbitar av nöt
75 – 100 gr margarin
3-4 tsk salt
4-5 krm svartpeppar
7-8 dl buljong
Bryn köttet, litet i taget i margarin. Värmen skall vara stark så
att det snabbt bildas en stekyta. Lägg inte i för mycket kött åt
gången. Lägg över det stekta köttet efter hand i en stor gryta.
Tillsätt salt, peppar och vatten med buljongtärningar. Koka
köttet på svag värme under lock tills köttet är mört.
Dela upp grytan i 4 formar, låt dem kallna innan de fryses in.
Festgryta med senapssås 4 portioner
1/4 av grundgrytan
1 finhackad gul lök
1 msk osötad senap
1 tsk timjan
1burk skivade champinjoner
1 msk margarin
1 dl syltlök
1 dl creme fraiche
Fräs svampen i margarin tills det ”knäpper” i den. Blanda ner lök och svamp i grundgrytan och småkoka 10 minuter. Rör ner resten av ingredienserna och koka upp. Servera med kokt potatis eller ris.
Slottsgryta 4 personer
1/4 av grundgrytan
2 gula lökar
2 morötter
1 msk margarin
6 ansjovisfiléer
1 burk krossade tomater
1 burk hela champinjoner
Skär lök och morötter i skivor, fräs dem en stund i lite margarin. Lägg i lök och morötter i grundgrytan. Sjud tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt ansjovis, tomater och svamp.
Servera med ris eller potatis.
Kinagryta 4 personer
1/4 av grundgrytan
1 burk skivade champinjoner
50 gr strimlad rökt skinka
1 liten skivad purjolök
1 bit strimlad rotselleri
1 msk kinesisk soja
1 krm ingefära
Värm grytan och blanda ner svamp, skinka, purjo och selleri.
Smaksätt med soja och ingefära och låt grytan sjuda 5-8 min.
Servera med ris.
Polsk gryta 4 personer
1/4 av grundgrytan
1 skivad gul lök
1 strimlad rå rödbeta
1 strimlad vitkålsklyfta
1 msk vinäger
1 krm rosmarin
Blanda ner alla ingredienserna i den uppvärmda grytan. Koka på svag värme i ca 10 min.
Mustig gulashgryta
3 kg högrev eller benfri märgpipa
3 msk smör till stekning
4 st gula lökar
2 tsk salt
2 msk paprikapulver
1 st citron, finrivet skal
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
4 st finriven vitlök, klyftor
2 tsk stött kummin, hel
1 tsk cayennepeppar
3 msk olivolja
2 l vatten
4 st mörk ox buljong, tärningar
Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och
fest. Olivoljan förhöjer smakerna.
Servera med nybakat bröd, en klick yoghurt och ett kraftigt rödvin. Laga
en riktigt stor sats som räcker till många eller spara och frys in.
Perfekt att ta fram när det är bråttom, bara att tina och värma. Gulaschen får en försiktig hetta av cayennepeppar. Du som gillar ordentligt stark mat dubblar mängden.
1.Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor.Skär det i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs köttet i omgångar i smör i het panna. Lägg över det i en rymlig gryta efter hand. Vispa ur stekpannan med vatten och häll det över köttet.
2. Skala och grovhacka löken. Lägg den i
grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök,
kummin, cayennepeppar, olivolja, vatten och smulade buljongtärningar. Rör om
och koka upp.
3. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är
riktigt mört. Låt grytan kallna. Frys ev in 3/4 i tre formar till senare
tillfälle.
4. Strimla röd och gul paprika som får sjuda med ca 2 min före servering.
Servera med bröd och yoghurt.
Fransk Oxgryta 12 portioner
2 kg benfritt kött av innanlår, rostbiff, ytterlår eller högrev
100 gr smör
2 dl hett vatten
1 msk salt
2 krm vitpeppar
½ dl soja
2-3 krossade vitlöksklyftor
1 msk timjan
½ flaska rött vin
500 gr små skalade lökar
1 burk (400 gr) hela champinjoner
2-3 paprikor i strimlor
500 gr morötter i skivor
Skär köttet i bitar. Bryn dem väl i omgångar och lägg över dem i en stor
gryta. Vispa ur pannan med lite vatten mellan omgångarna och häll det i
grytan. Salta och krydda. Slå i vinet.
Koka köttet på svag värme i 1-1 ½ timme. Lägg i lök, svamp och morötter
när ca 20 minuter återstår av koktiden.. Grytan är färdig att serveras när
kött och grönsaker är lagom mjuka.
Servera med potatis och sallad
Mustig Sjömansbiff 4-6 portioner
600-800 gram nötkött i skivor (innanlår, benfri högrev märgpipa eller ytterlår)
2-3 msk margarin
3-4 gula lökar i skivor
10-12 potatisar i skivor
2-3 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
1 flaska porter
1 msk svampsoja
1-2 tsk worchester sås
Dela köttskivorna. Bryn dem väl på båda sidor, 5-6 skivor i taget.
Vispa ur pannan med vatten och spar skyn.
Bryn löken guldgul.
Varva potatisskivor, lök och kött i en ugnssäker gryta. Krydda mellan varven. Avsluta med ett lager potatis.
Blanda skyn med öl, soja och kryddsåser och häll i grytan. Vätskan bör nå upp till det översta potatislagret. Koka grytan i 175 graders ugnsvärme tills potatisen , nästan mosig, i 1 ½ - 2 timmar. Låt kallna över natten.
Fransk Hargryta 4 – 6 portioner
1 kg harkött, bog eller stek
Marinad:
½ flaska rött vin
1 morot i skivor
1 gul lök i skivor
1 lagerblad
2-3 persiljekvistar
1 tsk dragon
Stekning:
2 msk smör
½ tsk salt
1 krossad vitlöksklyfta
100 gr rimmat sidfläsk i tärningar
12-15 små lökar
200 gr champinjoner
Salt, vitpeppar
2 msk finklippt persilja
Skär köttet i portionsbitar. Lägg dem i ett trångt kärl. Blanda ihop marinaden och slå över köttet. Marinera i 1 dygn.
Bry köttet i omgångar i varmt matfett. Salta och lägg över bitarna i en gryta. Vispa ur pannan med marinad och slå över köttet.
Strö över mjöl. Rör om, koka upp och späd med marinad. Pressa i en vitlöksklyfta.
Koka grytan under lock ca 1 timme. Bryn fläsk och lök och lägg det i grytan. Lägg i champinjoner när grytan är nästan klar.
Servera med råstekt potatis, varma ärtor, bönor och fänkål.
Bouef Bourgiogne
2 kg oxkött högrev, i ca 4 cm stora tärningar
150 g sidfläsk
200 g fina smålökar
400 g champinjoner i stora tärningar
50 g fläsksvål
5 vitlöksklyftor
80 g mjöl
2 flaskor fruktigt rödvin, helst Bourgogne, ca 5 år gammal
4 msk olja
salt och nymalen peppar
1 sockerbit
1 kryddbukett bestående av
persiljestjälkar, 1 lagerblad och 1 kvist timjan
1. Låt fläsket smälta i en
emaljerad gjutjärnsgryta. När det blivit ljusgult tillsätter du smålökarna
och låter dem steka i ungefär 15 minuter utan lock. Rör om då och då.
2. Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Låt koka under lock ungefär 10
minuter på medelstark värme
3. Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Lämna kvar stekfettet i
grytan
4. Värm oljan i en stekpanna och stek oxköttet tills det fått färg
5. Lyft upp köttbitarna ur stekpannan och låt dem rinna av lite. Lägg dem i
gjutjärnsgrytan
6. Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen.
Strö över mjölet,
7. Tillsätt rödvinet och låt koka upp. Salta lätt och tillsätt den malda
pepparn, sockerbiten och kryddbuketten. Rör om
8. Låt grytan sjuda långsamt på spisen i ca:1 timma tills köttet är mört
Garnera med nyfrästa champinjoner, rökt sidfläsk och smålök samt nyhackad
persilja
Mummagryta
|
| ||||||||||||||||||||
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Vispa ihop porter, mjöl, grädde, buljongtärning, kanel, soja och lingonsylt i en gryta och låt koka upp under omrörning. Bryn köttet och löken i smör och lägg över i grytan. Låt koka under lock cirka ½ timme. Servera med kokt potatis. |
Cowboy gryta
Köttfärs (blandfärs) 500,0 gram
Rökt fläsk 300,0 gram
Kidneybönor (röda, burk) 400,0 gram
Krossade tomater 400,0 gram
Paprika (röd-gul-grön) 3,0 styck
Jalapeño (färsk) 3,0 styck
Strösocker 1,0 msk
Chilipulver 2,0 tsk
Salt & svartpeppar
Persilja till garnering
Matfett till stekning
1. Förbered: Ansa jalapeno och paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte). Skär i bitar.Finhacka persilja. Skär fläsket i tärningar.
2. Gryta: Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter.
3. Tillsätt köttfärs och ev. lite extra matfett. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Stek i ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.
4. Tillsätt
bönor och krossade tomater.
Tillsätt paprika, jalapeno och socker.
Smaka av med chili, salt och peppar.
Låt småkoka i cirka 30 minuter.
5. Lägg upp och strö hackad persilja över.
Coq au vin
Ingredienser 4 port
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g färska champinjoner
smör-&rapsolja
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk majsstärkelse
Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten.
Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock ca 5 min. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Garnera gärna med färsk timjan. Servera med ris eller kokt potatis.
Kycklinggryta med choritzo
Ingredienser 4 port
1 hel kyckling eller delar , ca 1 kg
1 gul lök
Smör
1 tsk salt
1/2 tsk chilipeppar
1/2 hönsbuljongtärning
1 burk krossade tomater, ca 400 g
100 g stark korv , t ex chorizo
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 burk kidneybönor, ca 400 g
Gör så här
Dela kycklingen i 8 delar och ta ev. bort skinnet. Skala och klyfta löken. Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater. Låt grytan koka i 20 min.
Skär korven i bitar. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner grädde, korv och bönor utan spad. Låt grytan koka ytterligare 5 min. Servera med oliver och bröd eller kokt potatis
Coq au Vin a la Bertil
Dela en kyckling eller två beronde på antalet gäster. Stek delarna och lägg dem i en stor gryta.
Skiva 3-4 morötter och lägg i grytan
Skiva champinjoner och lägg dem i grytan
4 Vitlöksklyftor pressas i grytan
Rödvin och vatten hälls över så att allt täcks.
Lägg i ketchup.
Smaka av med salt och peppar.
Grytan skall kokas ganska länge
ALLT l ETT GRYTA 4 personer Lergryta
1 kyckling
1 röd paprika
1 grön paprika
2 gula lökar
2 dl ris
4 dl buljong av tärning
1 1/2 tsk salt
1 krrn vitpeppar
1 burk krossade tomater
klippt persilja
1. Blötlägg grytan minst 15 min innan den skall användas.
2. Dela kycklingen i fyra bitar. Salta och peppra.
3. Skölj och kärna ur paprikan, skär den i bitar. Skala och grovhacka löken.
4. Lägg riset i botten på grytan, strö på lök och paprika. Lägg på kycklingdelarna och häll tomatkrosset över. Slå buljongen över och sätt in grytan i kall ugn med locket på, Ställ ugnen pa 200°. Låt grytan stå inne 1 1/2 tim.
5. Tag av locket och höj värmen till 250° i 15 min så att kycklingen far lite färg
6. Strö över klippt persilja före serveringen.