Tilltugg
Mums bitar till en drink
Små skall dom vara, mums bitarna att mumsa på till drinken före maten.
Keso eller mjukost av något slag passar också fint att
lägga under tomatskivan.
Detta behövs for 8 personer:
Till baconoliver:
1 pkt bacon
1 burk oliver
Till ostbitar:
8 skivor pumpernickel
1 ask Chantilly ost
1 dl qrädde
paprikapulver
2 tomater
3 msk klippt qräslök
Gör så här:
Till baconoliver:
Vira bacon omkring oliver och stick i en tandpetare. Lägg rullarna på
folieklätt galler.
Sätt in baconrullarna några minuter under grillen eller i 2500 ugn och lägg
upp dem i en skål till serveringen.
Till ostbitar:
Rör ut osten med grädden och krydda ostkrämen med lite paprika.
Bred ostkrämen på pumpernickelskivor, lägg på en tomatskiva och 1 tsk
gräslök. Stick tandpetare i ostbitarna och lägg upp dem på en
serveringsbricka.
Minifrestelser
Bedårande minifrestelser som är fenomenalt goda och perfekta att servera
som tilltugg på din mingelfest. Du steker bollar av potatis tills de bli
gyllenbruna och placerar en bit ansjovisfilé och grann gräslök på toppen.
Ingredienser 8 portioner
500 g mandelpotatis (eller mjölig sort)
1 gul lök
25 g smör + till stekning
1 ask ansjovisfilé inklusive spad (à 125 g)
gräslök till garnering
salt och vitpeppar
Så här gör du
1. Skala och koka
potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av. Mosa potatisen grovt med en
gaffel.
2. Skala och finhacka
löken. Fräs den glansig i smör. Blanda ner lök, smör och ansjovisspadet i
moset.
3. Täck en sushimatta,
"maki-su", med plastfolie. Lägg 1/3 av potatismoset på plastfolien i
en bred sträng. Rulla ihop en rulle som är ca 3 cm i diameter.
4. Gör ytterligare 2
rullar med resten av moset (för 8 port). Ställ kallt minst 3-4 timmar. Förbered
hit.
5. Ta bort plastfolien
och skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör
och bryn hastigt bitarna på snittytorna. Lägg upp på fat eller skedar. Garnera
med små bitar av ansjovisfilé och finskuren gräslök eller gräslöksstrån.
___________________________________________________________________
Potatisrulle
Läckra små munsbitar som är perfekta på buffébordet finner du i detta
recept på potatisrulle. Vispa ihop kokt potatis med ost och crème fraiche till
ett lent mos som får kallna inrullat i folie. Duka upp skivor av rullen toppad
med en sillbit.
Ingredienser 10
portioner
500 g mjölig potatis
200 g västerbottensost
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
3 krm peppar
sillbitar till
servering
Så här gör du
1. Skala och koka
potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Riv osten.
2. Vispa potatisen till
ett mos med elvisp. Rör i ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma 3 rullar (för 10
port) i plastfolie, ca 3 cm tjocka. Rulla sedan in dem i aluminiumfolie
och låt kallna i kyl.
4. Skär i 1 1/2 cm tjocka
skivor. Lägg på en sillbit i lagom storlek.
___________________________________________________________________
Potatisplock
Potatisplock är perfekta aptitretare! En röra av matjessill, crème fraiche
och rödlök läggs på de kokta potatisarna som är skurna till munsbitar. Garnera
din fräscha mingelmat med en dillkvist och servera!
Ingredienser 4 portioner
8 små potatisar
1/2 burk matjessill (à 200 g)
1 dl crème fraiche
1/2 finhackad liten rödlök
dill
Så här gör du
1. Koka potatisarna och
låt dem svalna. Dela i halvor.
2. Ta cirka hälften av en
matjessillburk och låt rinna av. Finhacka sillen.
3. Rör försiktigt ihop
crème fraiche, finhackad rödlök och sillen och lägg en klick på varje potatis.
Garnera med en dillvippa.
Tips
Tips! Man kan också toppa potatisen med en klick crème fraiche och rom.
___________________________________________________________________
Kryddstarka bananchips
Kryddstarka bananchips är ett kul snacks som du snabbt gör hemma! Fritera
eller stek tunna bananskivor tills de blivit gyllenbruna. Strö över salt, curry
och socker på chipsen.
Ingredienser
Portioner: 6 dl
2 gröna matbananer
7 1/2 dl olja
1 msk curry
1 tsk florsocker
1 tsk salt
Så här gör du
1. Skala bananerna (med
kniv) och skär dem så tunt som möjligt, helst med en mandolin eller osthyvel
(som skär tunna skivor). Lägg skivorna i kallt vatten minst 10 minuter. Häll av
vattnet och torka bananerna väl (viktigt) med hushållspapper.
2. Värm oljan i en
kastrull till ca 175°C varmt. Eller använd en fritös (då går det åt mer olja).
3. Lägg försiktigt i
bananerna styckvis, ca 1/2 banan åt gången. Rör om då och då så att skivorna
inte klumpar ihop sig. Fritera tills bananerna fått en fin gyllenbrun färg (ca
4 minuter). Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
4. Blanda curry, socker
och salt. Strö kryddblandningen över bananskivorna. Servera gärna med Kikärts- och auberginedipp eller till cevichen.
Tips
Du kan skiva matbananerna dagen före och låta dem ligga i kallt vatten över
natten. De kan friteras i god tid före servering.
___________________________________________________________________
Vitlöksfrästa räkor
Vitlöksfrästa räkor är en ypperlig liten aptitretare eller förrätt som
garanterat vinner röster. Räkorna fräser du enkelt tillsammans med lite vitlök
och olivolja och serverar dem genast därefter med lite salt över.
Ingredienser 8 portioner
1 kg färska eller
djupfrysta räkor med skal
5 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk gourmetsalt
Så här gör du
1. Tina räkorna om
djupfrysta används. Skala och skiva vitlöken tunt.
2. Fräs vitlöken i
olivoljan i en stekpanna några minuter. Lägg i räkorna med skal och låt dem
fräsa med ca 1 min under omrörning.
3. Strö över salt och
servera räkorna genast.
___________________________________________________________________
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Ingredienser:
2 ägg
25 gr lagrad
cheddar
½ msk hel
kummin
½ dl créme
fraiche naturell
3 msk
gräslök
½ rödlök
salt
peppar
2 skivor
mjukt tunnbröd
50 gr löjrom
gräslök till
garnering
TILLAGNING
1.
Hårdkoka ägg (8-10 min).
Låt kallna i kallt vatten.
2.
Riv cheddarost.
Grovstöt kummin i en mortel.
Skala och finhacka rödlök.
Finskär gräslök.
Skala och hacka äggen.
3.
Blanda ägghacket med ost, kummin, crème fraiche,
gräslök, rödlök, salt och peppar.
4.
Bred ut fyllningen på tunnbröd och rulla ihop från
kortsidan.
Skär varje rulle i 5 bitar.
Garnera med löjrom och gräslök.
___________________________________________________________________
Boudin Noir
Boudin Noir är det lilla tilltugget med den stora smaken. Du gör en
fantastisk mix av lök, äpple, blodpudding och timjan och rullar in blandningen
i bacon. En annorlunda och spännande smakupplevelse.
Ingredienser 8 portioner
1 gul lök
1 äpple
200 g blodpudding
smör till stekning
1/2 dl grovhackad
färsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen
vitpeppar
flytande smör och
rapsolja eller olivolja
2 paket bacon i skivor
(à 140 g)
Så här gör du
1. Skala och finhacka
löken och äpplet. Fräs detta ett par minuter i smör utan att det tar färg. Ta
undan hälften till garnering.
2. Grovhacka
blodpuddingen. Tillsätt den, timjan, salt, vitpeppar i resten av lök- och
äppelfräset och låt allt bli genomvarmt. Låt svalna.
3. Täck en sushimatta,
"maki-su", med aluminiumfolie. Pensla foliearket med flytande smör
och rapsolja. Lägg ut 5-6 baconskivor (för 8 port) omlott längs med på
foliearket.
4. Fördela 1/3 av
fyllningen på baconskivorna i en bred sträng. Rulla försiktigt ihop så hårt som
möjligt till en rulle, ca 3 cm i diameter. Vrid ändarna på folien (som en
smällkaramell).
5. Gör 2 rullar till på
samma sätt (för 8 port).
6. Hetta upp en stor
stekpanna. Stek rullarna, med aluminiumfolien kvar, i ca 10 minuter. Vänd
rullarna då och då under stekningen. Detta för att rullarna ska hålla ihop bra
- baconskivorna ska "limma" ihop i varandra. Ställ kallt i minst 4
timmar - eller över natten. Förbered hit.
7. Sätt ugnen på 150°C.
Ta bort folien. Skär upp i 2 cm breda/höga bitar. Ställ dem i ugnssäker form.
Ställ in 10 minuter i ugnen, de ska bara bli lätt uppvärmda. Värm/fräs det
extra lök- och äppelhacket och garnera med det samt ev lite extra timjan. Eller
lägg på några färska eller rårörda lingon.
___________________________________________________________________________
Crisp snacks
Crisp snacks är ett tilltugg du kan göra på grillfesten eller
sommarminglet. Snackset är en förträfflig kombination av det knapriga
knäckebrödet, panerade sillen och gräddiga lökkrämen.
Ingredienser 8 portioner
1 paket urvattnade salta sillfiléer (à 420 g)
smör till stekning
Panering
vetemjöl
2 ägg
ströbröd
Lökkräm
2 gula lökar
1 msk smör
3 dl vispgrädde
ev salt och nymalen vitpeppar
Till servering
knäckebröd
dillvippor
Så här gör du
1. Skär
"flundrorna" i enkla sillfiléer. Låt dem rinna av på hushållspapper.
2. Panering: Lägg upp vetemjöl,
uppvispat ägg och ströbröd i varsin skål/fat. Vänd filéerna i vetemjöl och
skaka av överflödigt mjöl. Vänd dem sedan i äggen och därefter i generöst med
ströbröd. Klappa in ströbrödet så att det verkligen fäster.
3. Lökkräm: Skala, dela och
strimla löken. Fräs den mjuk i smör på medelhög värme. Häll i grädde och låt
koka ihop till en simmig/tjock konsistens. Krydda ev med salt och peppar. Ställ
kallt.
4. Stek sillen hastigt i
en het panna i rikligt med smör. Stek i omgångar. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Förbered hit.
5. Sätt ugnen på 150°C.
6. Skär sillen i ca 2 cm
breda bitar. Lägg dem på en ugnsplåt. Värm i ca 10 minuter. Värm lökkrämen,
gärna i mikron. Lägg sillbitarna på bitar av hårt bröd och skeda på lökkräm.
Garnera med stora dillvippor.
___________________________________________________________________
Laxlyx med guldkorn
Laxlyx med guldkorn är det perfekta tilltugget när du och dina vänner ska
fira något speciellt. Bitarna innehåller smarriga ingredienser som grädde, lök
och lax och toppas med forellrom och dill. Mums!
Ingredienser 8 portioner
1/2 gul lök
1 kruka dill
1 ägg
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
flytande smör och rapsolja
300 g potatis (fast sort)
200 g lax i tunna skivor (gravad, rimmad eller rökt)
125 g lax-/ forellrom
dillvippor till garnering
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Skala och finhacka
löken. Grovhacka dillen.
3. Vispa ihop ägg, grädde
samt salt och vitpeppar.
4. Pensla en folieform
(ca 15x20 cm, ca 1 liter, för 8 port) med flytande smör och rapsolja. Skala och
skär potatisen i riktigt tunna skivor, använd matberedarens fina skiva.
5. Lägg potatisskivor
lite omlott i rader på formens botten. Lägg på laxskivor så det täcker. Strö
över lök och dill. Upprepa detta och avsluta med ett lager potatis.
6. Häll över
gräddblandningen. Tillaga ca 1 timme i ugnen.
7. Ta ut och lägg på en
lika stor form med en tyngd. Ställ kallt i minst 3-4 timmar. Förbered hit.
8. Sätt ugnen på grill,
250°C. Ta ut formen och skär lätt runt kanten. Vicka upp på skärbräda. Skär i
2-3 cm stora tärningar. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla med flytande smör och
rapsolja. Gratinera i 6-8 minuter till fin färg.
9. Ta ut och lägg upp på
ett fint fat. Garnera med lax-/forellrom och dillvippa. Servera ev med små
gafflar eller cocktailpinnar.
___________________________________________________________________
Nori Dolmas
Hur du inte testat Nori Dolmas än så är det dags nu! Du blandar ihop färs
med risgrynsgröt, lök och sirap och rullar in röran i vitkålsblad. Efter att smakerna
fått berikas i ugnen och tillsammans med syrliga lingon är tilltugget lysande.
Ingredienser 8 portioner
1/4 vitkålshuvud
1/2 dl finhackad lök
1 msk smör
250 g blandfärs
1/2 dl risgrynsgröt (i slang)
1 litet ägg ( 1 litet ägg motsvarar 1/2 ägg)
3 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk vatten
1 msk konc kalvfond
lingon till garnering
Så här gör du
Skär bort rotfästet och lösgör kålbladen. Lägg bladen i kokande lättsaltat
vatten i 7-8 minuter. Ta upp och kyl snabbt av bladen i kallt vatten. Låt rinna
av på en handduk tills de är nästan helt torra.
1. Sätt ugnen på 200°C.
Mjukstek löken i smör. Låt svalna. Blanda färs med risgrynsgröt, lök, ägg, 1/3
av sirapen, salt och nymalen vitpeppar till en jämn och smidig färs.
2. Täck en sushimatta,
"maki-su", med plastfolie. Skär bort alla grova delar på kålbladen.
Täck hälften av plastfolien med kålblad (gör inget om det är små bitar, bara de
täcker).
3. Lägg 1/3 av färsen på
kålbladen i en bred sträng. Rulla försiktigt ihop till en rulle, ca 3 cm i
diameter.
4. Gör 2 rullar till på
samma sätt.
5. Ta bort plastfolien,
lägg rullarna trångt i en smörad brödform (ca 2 liter, för 8 port) eller i en
liten ugnsform.
6. Blanda vatten och
kalvfond. Häll över rullarna. Ringla över resten av sirapen. Salta och peppra.
Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Ös rullarna
ett par gånger under stekningen. Ta ut och låt svalna något. Ställ kallt i
minst 3-4 timmar. Förbered hit.
7. Sätt ugnen på 150°C.
Skär upp rullarna i ca 2 cm höga stubbar. Värm dem ca 10 minuter på en ugnsplåt
i ugnen. Lägg upp på fat. Garnera med färska eller rårörda lingon.
___________________________________________________________________
Asiatiska piroger
Briljanta munsbitar med krämig kycklingröra inbakad i frasigt paket. Curry
och honung gifter sig väl med varandra och ger kycklingröran underbara sötsalta
smaker. Pensla dina asiatiska piroger med ägg och strö över sesamfrön innan
gräddning.
Ingredienser 8 portioner
5 smördegsplattor
2 kycklingfiléer
1/2 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 dl jasminris
4 msk crème fraiche
1/2 msk curry
2 tsk thailändsk currypasta
1 1/2 msk flytande honung
1/2 tsk salt
Pensling
1 ägg
sesamfrö
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Tina smördegsplattorna
i ca 15 minuter.
3. Skär kycklingfiléerna
i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Smält matfettet och fräs upp
kyckling och lök.
4. Kavla ut
smördegsplattorna något. Dela varje platta i 3-4 trianglar.
5. Blanda samman
kyckling, lök, ris, crème fraiche, kryddor samt honung. Fördela fyllningen på
smördegstriangeln. Vik och pressa samman de öppna sidorna med en gaffel.
6. Pensla knytena med ett
uppvispat ägg och strö över lite sesamfrö. Grädda i ca 8 minuter i nedre delen
av ugnen.
___________________________________________________________________
Baconmusslor
Stekta pilgrimsmusslor med sin krämiga havssmak blir än godare med krispig
bacon lindat runt om! Krydda de baconlindade musslorna med lite svartpeppar.
Ingredienser Portioner: 12 st
6 skivor bacon
12 pilgrimsmusslor
svartpeppar
tandpetare
olja till stekning
Så här gör du
1. Dela baconskivorna i
halvor på tvären. Krydda pilgrimsmusslorna med lite svartpeppar.
2. Linda en baconskiva
runt varje mussla och fäst med en tandpetare.
3. Stek dem i lite olja
på hög värme ca 2 minuter på varje sida.
Tips
Pilgrimsmusslor kan man köpa djupfrysta. Dela dem om de är stora. Den
orangefärgade rommen är både god och dekorativ.
Man kan också linda bacon eller parmaskinka runt blåmusslor. Lägg gärna ett
litet basilikablad emellan, och grilla sedan i ca 2 minuter i grillpanna.
__________________________________________________________________
Filodegsrullar
Frasiga och mumsiga filodegsrullar med parmaskinka kan mycket väl vara den
perfekta mingelmaten! Den lufttorkade skinkan läggs på degen och rullas in med
en röra av parmesan, crème fraiche och basilika.
Ingredienser 8 portioner
12 ark filodeg
1 kruka basilikablad
80 g skivad parmaskinka
1 dl crème fraiche
1 dl parmesanost
smält matfett
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Tina degen lite och ta
ut det antal du vill använda. Stoppa in resten i frysen. Lägg filodegsarken på
en fuktad handduk.
3. Finhacka basilikan och
dela parmaskinkskivorna på mitten. Blanda crème fraiche och riven ost med det
kryddgröna.
4. Lägg 2 halvor
parmaskinka med ett litet mellanrum på varje filoark och bre ut lite av
fyllningen på skinkan. Rulla samman arken som en rulltårta. Fäst skarven med
lite smält matfett eller med lite vatten.
5. Dela rullen på mitten
i snedställda bitar och placera på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av
ugnen i ca 10 minuter.
___________________________________________________________________
Friterade potatisskal med vitlöksdip
Att göra egna friterade potatisskal är kanske inte det enklaste du kan göra
i köket. Men om du vågar dig på det blir resultatet förträffligt gott! Den
fylliga vitlöksdippen är utmärkt att doppa chipsen i.
Ingredienser 10 portioner
3 kg potatis
olja att fritera i
salt
Vitlöksdipp
6 vitlöksklyftor
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 tsk örtsalt
Så här gör du
1. Dipp: Skala och pressa
vitlöken. Rör samman med övriga ingredienser till såsen och ställ kallt. Den
blir bara godare om smakerna får "gifta sig" ordentligt.
2. Skrubba potatisen
riktigt noga. Ingen jord får finnas kvar. Skär av skalen med en kniv. De ska ha
just så mycket potatis kvar att det blir som ett tjockt chips. Lägg dem i kallt
vatten. (De skalade potatisarna blir till middag nästa dag.)
3. Fritera skalen i
omgångar. Fritera några minuter i 180°C. Låt potatisskalen rinna av på
hushållspapper. Salta. Servera med såsen att doppa skalen i.
___________________________________________________________________
Friterade räkbollar
Friterade räkbollar är goda bollar av chili, morötter, lök och stora räkor
som du friterat. De friterade räkbollarna smakar härligt starkt av tabasco,
gräslök och vitlök och ska serveras omedelbart efter tillagning.
Ingredienser 6 portioner
1 liten gul lök
1/2 morot
5 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl vatten
1 1/2 dl idealmjöl
1/2 tsk bikarbonat
500 g stora räkor (med
skal)
1 chilifrukt
5 droppar tabasco
4 msk finskuren
gräslök
olja (till fritering)
Så här gör du.
1. Skär lök och morot i
bitar. Lägg dem samt vitlöksklyftor, ägg och vatten i en matberedare.
2. Kör/mixa detta i någon
minut till en ganska slät blandning. Mixa ner mjöl och bikarbonat.
3. Skala och grovhacka
räkorna. Finhacka chilifrukten. Tillsätt detta. Smaka av med tabasco, ska vara
stark.
4. Tillsätt ev vatten så
att det blir en lös smet, som en pannkakssmet. Rör ner gräslöken. Låt smeten
stå kallt i minst 1 timme.
5. Hetta upp olja i en
järngryta eller i en fritös. Oljan ska vara medelvarm, ca 160°C. Klicka ner
smeten med en matsked.
6. Vänd runt när bollarna
kommit upp till ytan. Ta upp bollarna när de fått fin färg och en frasig yta.
Låt dem rinna av. Servera genast.
___________________________________________________________________
Kräftwraps
Kräftwraps är det perfekta picknickmålet, men passar sig lika bra som en
lunch! Läckra kräftstjärtar blandas med avokado, dill och keso. Kräft- och
avokadoöran fördelas på tortillabröd och knyts ihop med ett gräslöksstrå.
Ingredienser 8 portioner
3 kokta kalla potatisar
1 ask keso (à ca 250 g)
1/2 dl finskuren dill
3 avokador
saft av 1/2 citron
1 röd paprika
2 dl kräftstjärtar (2 dl motsvarar ca 170 g)
salt och peppar
1 krm kajennpeppar
8 salladsblad
8 mjuka tortillabröd
groddar (vattenkrasse eller solrosskott)
dill eller gräslök (till garnering)
Så här gör du
1. Mosa potatisen
tillsammans med keso och dill. Skala och tärna avokadorna. Pressa över citronsaft.
Kärna ur och tärna paprikan.
2. Blanda potatisröran
med kräftstjärtar, avokado och paprika. Smaka av med salt, peppar och ev
kajennpeppar. Spara några kräftstjärtar att garnera med.
3. Riv salladen i mindre
bitar. Lägg ut brödet plant och lägg fyllningen blandad med lite sallad och
groddar i en sträng från toppen till mitten av brödet.
4. Vik upp underkanten
och vik in sidorna knyt runt med ett gräslöksstrå och ställ på en tallrik.
Garnera med dill och kräftstjärtar.
___________________________________________________________________
Förslag på fyllningar till tunnbrödsrullar
Skagenfyllning:
1 dl
majonnäs
2 msk creme
fraiche
3 msk hackad
dill
2 krm
örtsalt
1/4 krm
cayennepeppar eller annan peppar
100 gram
hackade räkor
1 burk röd
stenbitsrom
Blanda alla
ingredienser. Fyll tunnbröden.
Hamburger kött och pepparrot:
Blanda smör
med pepparrot och finhackat
hamburgerkött.
Tillsätt finhackad persilja
Skink- och äppelfyllning:
1 dl kesella
(10 %)
1 kryddmått
curry
2 tsk fransk
senap
60 gram
skinka, finhackad
1 äpple (100
g), finhackat
Blanda alla
ingredienser, smaka av
med salt och
peppar.
Matjessillröra:
10 bitar
(125g) matjessillfilé i små tärningar
2 hårdkokta
ägg, hackade
50 g färsk
gurka, fint tärnad
1/2 äpple
(50 g), fint tärnad
1/2 dl gräslök,
finhackad
1/4 dl
lättrökt kaviar
1/2 dl
lättmajonnäs
1/2 dl
kesella
Blanda
ingredienserna till röran. Fördela på
tunnbröden,
rulla ihop och skär i munsbitar.
Garnera med
stenbitsrom och gräslök
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Ingredienser:
2 ägg
25 gr lagrad
cheddar
½ msk hel
kummin
½ dl créme
fraiche naturell
3 msk
gräslök
½ rödlök
salt
peppar
2 skivor
mjukt tunnbröd
50 gr löjrom
gräslök till
garnering
TILLAGNING
- Hårdkoka ägg (8-10 min).
Låt kallna i kallt vatten. - Riv cheddarost.
Grovstöt kummin i en mortel.
Skala och finhacka rödlök.
Finskär gräslök.
Skala och hacka äggen. - Blanda ägghacket med ost,
kummin, crème fraiche, gräslök, rödlök, salt och peppar.
- Bred ut fyllningen på tunnbröd
och rulla ihop från kortsidan.
Skär varje rulle i 5 bitar.
Garnera med löjrom och gräslök.
___________________________________________________________________