Tilltugg

       

Mums bitar till en drink

Små skall dom vara, mums bitarna att mumsa på till drinken före maten. 

Keso eller mjukost av något slag passar också fint att

lägga under tomatskivan.

Detta behövs for 8 personer:

Till baconoliver:

1 pkt bacon

1 burk oliver

Till ostbitar:

8 skivor pumpernickel

1 ask Chantilly ost

1 dl qrädde

 paprikapulver

2 tomater

3 msk klippt qräslök

Gör så här:

Till baconoliver:

Vira bacon omkring oliver och stick i en tandpetare. Lägg rullarna på

folieklätt galler.

Sätt in baconrullarna några minuter under grillen eller i 2500 ugn och lägg

upp dem i en skål till serveringen.

Till ostbitar:

Rör ut osten med grädden och krydda ostkrämen med lite paprika.

Bred ostkrämen på pumpernickelskivor, lägg på en tomatskiva och 1 tsk

gräslök. Stick tandpetare i ostbitarna och lägg upp dem på en

serveringsbricka.

       

Minifrestelser

Bedårande minifrestelser som är fenomenalt goda och perfekta att servera som tilltugg på din mingelfest. Du steker bollar av potatis tills de bli gyllenbruna och placerar en bit ansjovisfilé och grann gräslök på toppen.

 

Ingredienser  8 portioner

500 g mandelpotatis (eller mjölig sort)

1 gul lök

25 g smör + till stekning

1 ask ansjovisfilé inklusive spad (à 125 g)

gräslök till garnering

salt och vitpeppar

 

Så här gör du

1.    Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av. Mosa potatisen grovt med en gaffel.

2.    Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i smör. Blanda ner lök, smör och ansjovisspadet i moset.

3.    Täck en sushimatta, "maki-su", med plastfolie. Lägg 1/3 av potatismoset på plastfolien i en bred sträng. Rulla ihop en rulle som är ca 3 cm i diameter.

4.    Gör ytterligare 2 rullar med resten av moset (för 8 port). Ställ kallt minst 3-4 timmar. Förbered hit.

5.    Ta bort plastfolien och skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn hastigt bitarna på snittytorna. Lägg upp på fat eller skedar. Garnera med små bitar av ansjovisfilé och finskuren gräslök eller gräslöksstrån.

___________________________________________________________________

Potatisrulle

Läckra små munsbitar som är perfekta på buffébordet finner du i detta recept på potatisrulle. Vispa ihop kokt potatis med ost och crème fraiche till ett lent mos som får kallna inrullat i folie. Duka upp skivor av rullen toppad med en sillbit.

 

Ingredienser  10  portioner

500 g mjölig potatis

200 g västerbottensost

1 dl crème fraiche

1 tsk salt

3 krm peppar

sillbitar till servering

 

Så här gör du

1.    Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Riv osten.

2.    Vispa potatisen till ett mos med elvisp. Rör i ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

3.    Forma 3 rullar (för 10 port) i plastfolie, ca 3 cm tjocka. Rulla sedan in dem i aluminiumfolie och låt kallna i kyl.

4.    Skär i 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på en sillbit i lagom storlek.

___________________________________________________________________

Potatisplock

Potatisplock är perfekta aptitretare! En röra av matjessill, crème fraiche och rödlök läggs på de kokta potatisarna som är skurna till munsbitar. Garnera din fräscha mingelmat med en dillkvist och servera!

 

Ingredienser  4 portioner

8 små potatisar

1/2 burk matjessill (à 200 g)

1 dl crème fraiche

1/2 finhackad liten rödlök

dill

 

Så här gör du

1.    Koka potatisarna och låt dem svalna. Dela i halvor.

2.    Ta cirka hälften av en matjessillburk och låt rinna av. Finhacka sillen.

3.    Rör försiktigt ihop crème fraiche, finhackad rödlök och sillen och lägg en klick på varje potatis. Garnera med en dillvippa.

Tips

Tips! Man kan också toppa potatisen med en klick crème fraiche och rom.

___________________________________________________________________

 

Kryddstarka bananchips

Kryddstarka bananchips är ett kul snacks som du snabbt gör hemma! Fritera eller stek tunna bananskivor tills de blivit gyllenbruna. Strö över salt, curry och socker på chipsen.

Ingredienser

Portioner: 6 dl

2 gröna matbananer

7 1/2 dl olja

1 msk curry

1 tsk florsocker

1 tsk salt

 

Så här gör du

1.    Skala bananerna (med kniv) och skär dem så tunt som möjligt, helst med en mandolin eller osthyvel (som skär tunna skivor). Lägg skivorna i kallt vatten minst 10 minuter. Häll av vattnet och torka bananerna väl (viktigt) med hushållspapper.

2.    Värm oljan i en kastrull till ca 175°C varmt. Eller använd en fritös (då går det åt mer olja).

3.    Lägg försiktigt i bananerna styckvis, ca 1/2 banan åt gången. Rör om då och då så att skivorna inte klumpar ihop sig. Fritera tills bananerna fått en fin gyllenbrun färg (ca 4 minuter). Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

4.    Blanda curry, socker och salt. Strö kryddblandningen över bananskivorna. Servera gärna med Kikärts- och auberginedipp eller till cevichen.

Tips

Du kan skiva matbananerna dagen före och låta dem ligga i kallt vatten över natten. De kan friteras i god tid före servering.

___________________________________________________________________

 

Vitlöksfrästa räkor

Vitlöksfrästa räkor är en ypperlig liten aptitretare eller förrätt som garanterat vinner röster. Räkorna fräser du enkelt tillsammans med lite vitlök och olivolja och serverar dem genast därefter med lite salt över.

 

Ingredienser  8 portioner

1 kg färska eller djupfrysta räkor med skal

5 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

2 tsk gourmetsalt

 

Så här gör du

1.    Tina räkorna om djupfrysta används. Skala och skiva vitlöken tunt.

2.    Fräs vitlöken i olivoljan i en stekpanna några minuter. Lägg i räkorna med skal och låt dem fräsa med ca 1 min under omrörning.

3.    Strö över salt och servera räkorna genast.

___________________________________________________________________

 

Löjromsrulle med cheddar (plockmat)

 

Ingredienser:

 

2 ägg

25 gr lagrad cheddar

½ msk hel kummin

½ dl créme fraiche naturell

3 msk gräslök

½ rödlök

salt

peppar

2 skivor mjukt tunnbröd

50 gr löjrom

gräslök till garnering

 

 

TILLAGNING

1.    Hårdkoka ägg (8-10 min).
Låt kallna i kallt vatten.

2.    Riv cheddarost.
Grovstöt kummin i en mortel.
Skala och finhacka rödlök.
Finskär gräslök.
Skala och hacka äggen.

3.    Blanda ägghacket med ost, kummin, crème fraiche, gräslök, rödlök, salt och peppar.

4.    Bred ut fyllningen på tunnbröd och rulla ihop från kortsidan.
Skär varje rulle i 5 bitar.
Garnera med löjrom och gräslök.

___________________________________________________________________

 

Boudin Noir

Boudin Noir är det lilla tilltugget med den stora smaken. Du gör en fantastisk mix av lök, äpple, blodpudding och timjan och rullar in blandningen i bacon. En annorlunda och spännande smakupplevelse.

 

Ingredienser  8 portioner

1 gul lök

1 äpple

200 g blodpudding

smör till stekning

1/2 dl grovhackad färsk timjan

1/2 tsk salt

1 krm grovmalen vitpeppar

flytande smör och rapsolja eller olivolja

2 paket bacon i skivor (à 140 g)

 

Så här gör du

1.    Skala och finhacka löken och äpplet. Fräs detta ett par minuter i smör utan att det tar färg. Ta undan hälften till garnering.

2.    Grovhacka blodpuddingen. Tillsätt den, timjan, salt, vitpeppar i resten av lök- och äppelfräset och låt allt bli genomvarmt. Låt svalna.

3.    Täck en sushimatta, "maki-su", med aluminiumfolie. Pensla foliearket med flytande smör och rapsolja. Lägg ut 5-6 baconskivor (för 8 port) omlott längs med på foliearket.

4.    Fördela 1/3 av fyllningen på baconskivorna i en bred sträng. Rulla försiktigt ihop så hårt som möjligt till en rulle, ca 3 cm i diameter. Vrid ändarna på folien (som en smällkaramell).

5.    Gör 2 rullar till på samma sätt (för 8 port).

6.    Hetta upp en stor stekpanna. Stek rullarna, med aluminiumfolien kvar, i ca 10 minuter. Vänd rullarna då och då under stekningen. Detta för att rullarna ska hålla ihop bra - baconskivorna ska "limma" ihop i varandra. Ställ kallt i minst 4 timmar - eller över natten. Förbered hit.

7.    Sätt ugnen på 150°C. Ta bort folien. Skär upp i 2 cm breda/höga bitar. Ställ dem i ugnssäker form. Ställ in 10 minuter i ugnen, de ska bara bli lätt uppvärmda. Värm/fräs det extra lök- och äppelhacket och garnera med det samt ev lite extra timjan. Eller lägg på några färska eller rårörda lingon.

___________________________________________________________________________

 

Crisp snacks

Crisp snacks är ett tilltugg du kan göra på grillfesten eller sommarminglet. Snackset är en förträfflig kombination av det knapriga knäckebrödet, panerade sillen och gräddiga lökkrämen.

 

Ingredienser 8 portioner

1 paket urvattnade salta sillfiléer (à 420 g)

smör till stekning

 

Panering

vetemjöl

2 ägg

ströbröd

 

Lökkräm

2 gula lökar

1 msk smör

3 dl vispgrädde

ev salt och nymalen vitpeppar

 

Till servering

knäckebröd

dillvippor

 

Så här gör du

1.    Skär "flundrorna" i enkla sillfiléer. Låt dem rinna av på hushållspapper.

2.    Panering: Lägg upp vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd i varsin skål/fat. Vänd filéerna i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl. Vänd dem sedan i äggen och därefter i generöst med ströbröd. Klappa in ströbrödet så att det verkligen fäster.

3.    Lökkräm: Skala, dela och strimla löken. Fräs den mjuk i smör på medelhög värme. Häll i grädde och låt koka ihop till en simmig/tjock konsistens. Krydda ev med salt och peppar. Ställ kallt.

4.    Stek sillen hastigt i en het panna i rikligt med smör. Stek i omgångar. Ställ kallt i minst 3 timmar. Förbered hit.

5.    Sätt ugnen på 150°C.

6.    Skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem på en ugnsplåt. Värm i ca 10 minuter. Värm lökkrämen, gärna i mikron. Lägg sillbitarna på bitar av hårt bröd och skeda på lökkräm. Garnera med stora dillvippor.

___________________________________________________________________

 

Laxlyx med guldkorn

Laxlyx med guldkorn är det perfekta tilltugget när du och dina vänner ska fira något speciellt. Bitarna innehåller smarriga ingredienser som grädde, lök och lax och toppas med forellrom och dill. Mums!

 

Ingredienser  8 portioner

1/2 gul lök

1 kruka dill

1 ägg

1 dl vispgrädde

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

flytande smör och rapsolja

300 g potatis (fast sort)

200 g lax i tunna skivor (gravad, rimmad eller rökt)

125 g lax-/ forellrom

dillvippor till garnering

 

Så här gör du

1.    Sätt ugnen på 150°C.

2.    Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.

3.    Vispa ihop ägg, grädde samt salt och vitpeppar.

4.    Pensla en folieform (ca 15x20 cm, ca 1 liter, för 8 port) med flytande smör och rapsolja. Skala och skär potatisen i riktigt tunna skivor, använd matberedarens fina skiva.

5.    Lägg potatisskivor lite omlott i rader på formens botten. Lägg på laxskivor så det täcker. Strö över lök och dill. Upprepa detta och avsluta med ett lager potatis.

6.    Häll över gräddblandningen. Tillaga ca 1 timme i ugnen.

7.    Ta ut och lägg på en lika stor form med en tyngd. Ställ kallt i minst 3-4 timmar. Förbered hit.

8.    Sätt ugnen på grill, 250°C. Ta ut formen och skär lätt runt kanten. Vicka upp på skärbräda. Skär i 2-3 cm stora tärningar. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla med flytande smör och rapsolja. Gratinera i 6-8 minuter till fin färg.

9.    Ta ut och lägg upp på ett fint fat. Garnera med lax-/forellrom och dillvippa. Servera ev med små gafflar eller cocktailpinnar.

___________________________________________________________________

 

Nori Dolmas

Hur du inte testat Nori Dolmas än så är det dags nu! Du blandar ihop färs med risgrynsgröt, lök och sirap och rullar in röran i vitkålsblad. Efter att smakerna fått berikas i ugnen och tillsammans med syrliga lingon är tilltugget lysande.

 

Ingredienser  8 portioner

1/4 vitkålshuvud

1/2 dl finhackad lök

1 msk smör

250 g blandfärs

1/2 dl risgrynsgröt (i slang)

1 litet ägg ( 1 litet ägg motsvarar 1/2 ägg)

3 msk ljus sirap

1/2 tsk salt

1 krm nymalen vitpeppar

2 msk vatten

1 msk konc kalvfond

lingon till garnering

 

Så här gör du

Skär bort rotfästet och lösgör kålbladen. Lägg bladen i kokande lättsaltat vatten i 7-8 minuter. Ta upp och kyl snabbt av bladen i kallt vatten. Låt rinna av på en handduk tills de är nästan helt torra.

1.    Sätt ugnen på 200°C. Mjukstek löken i smör. Låt svalna. Blanda färs med risgrynsgröt, lök, ägg, 1/3 av sirapen, salt och nymalen vitpeppar till en jämn och smidig färs.

2.    Täck en sushimatta, "maki-su", med plastfolie. Skär bort alla grova delar på kålbladen. Täck hälften av plastfolien med kålblad (gör inget om det är små bitar, bara de täcker). 

3.    Lägg 1/3 av färsen på kålbladen i en bred sträng. Rulla försiktigt ihop till en rulle, ca 3 cm i diameter. 

4.    Gör 2 rullar till på samma sätt.

5.    Ta bort plastfolien, lägg rullarna trångt i en smörad brödform (ca 2 liter, för 8 port) eller i en liten ugnsform.

6.    Blanda vatten och kalvfond. Häll över rullarna. Ringla över resten av sirapen. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Ös rullarna ett par gånger under stekningen. Ta ut och låt svalna något. Ställ kallt i minst 3-4 timmar. Förbered hit. 

7.    Sätt ugnen på 150°C. Skär upp rullarna i ca 2 cm höga stubbar. Värm dem ca 10 minuter på en ugnsplåt i ugnen. Lägg upp på fat. Garnera med färska eller rårörda lingon.

___________________________________________________________________

 

Asiatiska piroger

Briljanta munsbitar med krämig kycklingröra inbakad i frasigt paket. Curry och honung gifter sig väl med varandra och ger kycklingröran underbara sötsalta smaker. Pensla dina asiatiska piroger med ägg och strö över sesamfrön innan gräddning.

 

Ingredienser  8 portioner

5 smördegsplattor

2 kycklingfiléer

1/2 purjolök

2 msk smör eller margarin

1 dl jasminris

4 msk crème fraiche

1/2 msk curry

2 tsk thailändsk currypasta

1 1/2 msk flytande honung

1/2 tsk salt

 

Pensling

1 ägg

sesamfrö

 

Så här gör du

1.    Sätt ugnen på 250°C.

2.    Tina smördegsplattorna i ca 15 minuter.

3.    Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Smält matfettet och fräs upp kyckling och lök.

4.    Kavla ut smördegsplattorna något. Dela varje platta i 3-4 trianglar.

5.    Blanda samman kyckling, lök, ris, crème fraiche, kryddor samt honung. Fördela fyllningen på smördegstriangeln. Vik och pressa samman de öppna sidorna med en gaffel.

6.    Pensla knytena med ett uppvispat ägg och strö över lite sesamfrö. Grädda i ca 8 minuter i nedre delen av ugnen.

___________________________________________________________________

 

Baconmusslor

Stekta pilgrimsmusslor med sin krämiga havssmak blir än godare med krispig bacon lindat runt om! Krydda de baconlindade musslorna med lite svartpeppar.

 

Ingredienser Portioner: 12 st

6 skivor bacon

12 pilgrimsmusslor

svartpeppar

tandpetare

olja till stekning

 

Så här gör du

1.    Dela baconskivorna i halvor på tvären. Krydda pilgrimsmusslorna med lite svartpeppar.

2.    Linda en baconskiva runt varje mussla och fäst med en tandpetare.

3.    Stek dem i lite olja på hög värme ca 2 minuter på varje sida.

 

Tips

Pilgrimsmusslor kan man köpa djupfrysta. Dela dem om de är stora. Den orangefärgade rommen är både god och dekorativ.

Man kan också linda bacon eller parmaskinka runt blåmusslor. Lägg gärna ett litet basilikablad emellan, och grilla sedan i ca 2 minuter i grillpanna.

__________________________________________________________________

 

Filodegsrullar

Frasiga och mumsiga filodegsrullar med parmaskinka kan mycket väl vara den perfekta mingelmaten! Den lufttorkade skinkan läggs på degen och rullas in med en röra av parmesan, crème fraiche och basilika.

 

Ingredienser  8 portioner

12 ark filodeg

1 kruka basilikablad

80 g skivad parmaskinka

1 dl crème fraiche

1 dl parmesanost

smält matfett

 

Så här gör du

1.    Sätt ugnen på 225°C.

2.    Tina degen lite och ta ut det antal du vill använda. Stoppa in resten i frysen. Lägg filodegsarken på en fuktad handduk.

3.    Finhacka basilikan och dela parmaskinkskivorna på mitten. Blanda crème fraiche och riven ost med det kryddgröna.

4.    Lägg 2 halvor parmaskinka med ett litet mellanrum på varje filoark och bre ut lite av fyllningen på skinkan. Rulla samman arken som en rulltårta. Fäst skarven med lite smält matfett eller med lite vatten.

5.    Dela rullen på mitten i snedställda bitar och placera på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

___________________________________________________________________

 

Friterade potatisskal med vitlöksdip

Att göra egna friterade potatisskal är kanske inte det enklaste du kan göra i köket. Men om du vågar dig på det blir resultatet förträffligt gott! Den fylliga vitlöksdippen är utmärkt att doppa chipsen i.

 

Ingredienser  10 portioner

3 kg potatis

olja att fritera i

salt

 

Vitlöksdipp

6 vitlöksklyftor

3 dl gräddfil

1 dl majonnäs

2 tsk örtsalt

 

Så här gör du

1.    Dipp: Skala och pressa vitlöken. Rör samman med övriga ingredienser till såsen och ställ kallt. Den blir bara godare om smakerna får "gifta sig" ordentligt.

2.    Skrubba potatisen riktigt noga. Ingen jord får finnas kvar. Skär av skalen med en kniv. De ska ha just så mycket potatis kvar att det blir som ett tjockt chips. Lägg dem i kallt vatten. (De skalade potatisarna blir till middag nästa dag.)

3.    Fritera skalen i omgångar. Fritera några minuter i 180°C. Låt potatisskalen rinna av på hushållspapper. Salta. Servera med såsen att doppa skalen i.

___________________________________________________________________

 

Friterade räkbollar

Friterade räkbollar är goda bollar av chili, morötter, lök och stora räkor som du friterat. De friterade räkbollarna smakar härligt starkt av tabasco, gräslök och vitlök och ska serveras omedelbart efter tillagning.

 

Ingredienser  6 portioner

1 liten gul lök

1/2 morot

5 vitlöksklyftor

1 ägg

1/2 dl vatten

1 1/2 dl idealmjöl

1/2 tsk bikarbonat

500 g stora räkor (med skal)

1 chilifrukt

5 droppar tabasco

4 msk finskuren gräslök

olja (till fritering)

 

Så här gör du.

1.    Skär lök och morot i bitar. Lägg dem samt vitlöksklyftor, ägg och vatten i en matberedare.

2.    Kör/mixa detta i någon minut till en ganska slät blandning. Mixa ner mjöl och bikarbonat.

3.    Skala och grovhacka räkorna. Finhacka chilifrukten. Tillsätt detta. Smaka av med tabasco, ska vara stark.

4.    Tillsätt ev vatten så att det blir en lös smet, som en pannkakssmet. Rör ner gräslöken. Låt smeten stå kallt i minst 1 timme.

5.    Hetta upp olja i en järngryta eller i en fritös. Oljan ska vara medelvarm, ca 160°C. Klicka ner smeten med en matsked.

6.    Vänd runt när bollarna kommit upp till ytan. Ta upp bollarna när de fått fin färg och en frasig yta. Låt dem rinna av. Servera genast.

___________________________________________________________________

Kräftwraps

Kräftwraps är det perfekta picknickmålet, men passar sig lika bra som en lunch! Läckra kräftstjärtar blandas med avokado, dill och keso. Kräft- och avokadoöran fördelas på tortillabröd och knyts ihop med ett gräslöksstrå.

 

Ingredienser  8 portioner

3 kokta kalla potatisar

1 ask keso (à ca 250 g)

1/2 dl finskuren dill

3 avokador

saft av 1/2 citron

1 röd paprika

2 dl kräftstjärtar (2 dl motsvarar ca 170 g)

salt och peppar

1 krm kajennpeppar

8 salladsblad

8 mjuka tortillabröd

groddar (vattenkrasse eller solrosskott)

dill eller gräslök (till garnering)

 

Så här gör du

1.    Mosa potatisen tillsammans med keso och dill. Skala och tärna avokadorna. Pressa över citronsaft. Kärna ur och tärna paprikan.

2.    Blanda potatisröran med kräftstjärtar, avokado och paprika. Smaka av med salt, peppar och ev kajennpeppar. Spara några kräftstjärtar att garnera med.

3.    Riv salladen i mindre bitar. Lägg ut brödet plant och lägg fyllningen blandad med lite sallad och groddar i en sträng från toppen till mitten av brödet.

4.    Vik upp underkanten och vik in sidorna knyt runt med ett gräslöksstrå och ställ på en tallrik. Garnera med dill och kräftstjärtar.

___________________________________________________________________

 

Förslag på fyllningar till tunnbrödsrullar

 

Skagenfyllning:

 

1 dl majonnäs

2 msk creme fraiche

3 msk hackad dill

2 krm örtsalt

1/4 krm cayennepeppar eller annan peppar

100 gram hackade räkor

1 burk röd stenbitsrom

Blanda alla ingredienser. Fyll tunnbröden.

 

Hamburger kött och pepparrot:

 

Blanda smör med pepparrot och finhackat

hamburgerkött. Tillsätt finhackad persilja

 

Skink- och äppelfyllning:

 

1 dl kesella (10 %)

1 kryddmått curry

2 tsk fransk senap

60 gram skinka, finhackad

1 äpple (100 g), finhackat

Blanda alla ingredienser, smaka av

med salt och peppar.

 

Matjessillröra:

 

10 bitar (125g) matjessillfilé i små tärningar

2 hårdkokta ägg, hackade

50 g färsk gurka, fint tärnad

1/2 äpple (50 g), fint tärnad

1/2 dl gräslök, finhackad

1/4 dl lättrökt kaviar

1/2 dl lättmajonnäs

1/2 dl kesella

Blanda ingredienserna till röran. Fördela på

tunnbröden, rulla ihop och skär i munsbitar.

Garnera med stenbitsrom och gräslök

 

Löjromsrulle med cheddar (plockmat)

 

Ingredienser:

 

2 ägg

25 gr lagrad cheddar

½ msk hel kummin

½ dl créme fraiche naturell

3 msk gräslök

½ rödlök

salt

peppar

2 skivor mjukt tunnbröd

50 gr löjrom

gräslök till garnering

 

 

TILLAGNING

 

  1. Hårdkoka ägg (8-10 min).
    Låt kallna i kallt vatten.
  2. Riv cheddarost.
    Grovstöt kummin i en mortel.
    Skala och finhacka rödlök.
    Finskär gräslök.
    Skala och hacka äggen.
  3. Blanda ägghacket med ost, kummin, crème fraiche, gräslök, rödlök, salt och peppar.
  4. Bred ut fyllningen på tunnbröd och rulla ihop från kortsidan.
    Skär varje rulle i 5 bitar.
    Garnera med löjrom och gräslök.

 

___________________________________________________________________