Snapsvisor och nubbevisor till kräftskivan! -> 
Dagbok 2015
Att släppa allt och blicka framåt,vilket jag skrev som avslut för 2014, kan vara knepigt. Ibland behöver man på nytt fånga upp vad som varit bakåt, för att kunna blicka framåt. Ibland behöver vi se saker med nya ögon och då kan en blick i backspegeln vara nödvändig. Att kika bland gamla anteckningar eller i fotoalbum kan ge många tankar som leder till positiv förändring.


Jag arbetar nu mest med min firma och är endast med i ladugården om nöden kräver. Johnny och Emil sätter nya mål för gården och har påbörjat ett nytt byggprojekt som kommer att resultera i en verkstad.

Vårbruket gick som hejsan. Emil är effektiv och tycker ibland att Johnny är långsam ;-).  Årets pilgrimsvandring gick jag och Anna-Stina mellan Skörstorp och Kungslena. I år var även Lucia med.  Vi fick på nytt njuta av underbar natur! 
Den 5 juni tog Emil studenten. Stolta föräldrar och syskon såg på när Emil fick ta emot stipendie för välgjort lackarbete. Som han har kämpat med skolan, Nu är han äntligen fri! Tyvärr har alkoholen fått fäste i skolans lokaler på avslutning och vi fick se många helt packade ungdomar tåga... vingla ut från skolan, tragiskt! 

Jag fick uppleva ett mycket vackert Skåne då jag agerade kursledare för en grupp blå stjärnor som gick grundkursen på Segragymnasiet i Ö Ljungby. Ett härligt gäng som gav mycket glädje. Det har blivit några kurser under åren. Lika kul varje gång :-).

Kall vår och sommar, mycket regn och blåst. Vissa dagar har mest liknat höst och vi har fått tända lampor inomhus för att kunna se ordentligt. För nog har det berott på mörkret, att vi haft svårt att se? Någon viskar ögon och ålder, vilket jag inte alls tror på ;-). Positivt med mycket regn blev en förlängd vår där växtligheten frodats och gett oss njutning för ögat. Vi har även fått en lång njutning av naturens underbara dofter och mycket bär i skogen. Med tanke på ålder och ögon så har jag i år plockat blåbär och stoppat i frysen, för säkerhets skull ;-).


Emil och Johnny ägnar all sin fria tid till att bygga på verkstan. Ibland kommer Emils kamrater och hjälper till. Jag agerar hushållerska så gott jag hinner mellan mina jobb och intressen :-). En vecka i juli med yoga, meditation och laktovegetarisk kost gjorde gott för kropp och själ. 

Johnny och Emils stora intresse är gården och de båda trivs riktigt gott tillsammans. Bygget växer för varje dag och med det växer också Emil. Han kan nu ta eget ansvar för gården, så hans föräldrar får lite ledigt tillsammans. En spa helg i Varberg mjukade upp trötta leder.

Emil och hans kamrater tog bilen på en långresa till ett badparadis utanför Berlin. Gott för grabbarna. Johnnys badparadis ligger ca 3 mil ifrån hemmet. Tidaholms badhus har vad vi behöver, pool, relax med bubbelpool, bastu och kaffe :-). Hit åker vi en gång/vecka och låtsas vara vid medelhavet... för mindre än en femtiolapp! För den summan kan vi njuta många fler gånger på ett år än vad Thailands resenärerna kan göra ;-).

Höstens vandring tillsammans med Anna-Stina blev på fjället vid Grövelsjön. Vi vandrade även i en trolsk skog som ledde fram till en gammal fäbod och Ingela skulle lätt kunnat bosätta sig där, mitt ute i vildmarken...

Så kom dagen jag befarat i fler år. Min absolut bästa vän var redo att vandra vidare på de evigt gröna ängarna...