- JulRecept - Julkort - JulSnaps - Snapsvisor - Skicka ett e-julkort - Rimlexikon - Julgodis - Julmönster - Sticka, brodera, virka - Luciasidan - Juklappstips -
Dagbok 2011Bris tar spets!
Bris tar spets!

Mainau
Mainau

Nelly och Amadeus hösten 2011
Nelly och Amadeus hösten 2011

Nytt år...IGEN! Vart tar tiden vägen...

Vinter har vi haft ända sedan oktober 2010. Mycket snö och ordentligt kallt. Ren hund hela vintern :-) men nu längtar även vi till vår och varmare temperaturer. Semester blir det även i år. En tur till Österikes vackra landskap är bokad och där ska vi hämta ny energi.

 

Den 27/3 flyttade Bris till sin Pappa. Han får det bra där och kommer att sparas som hingst ett tag.

 

För fina lilla Calle (welshponnyn) fanns endast en mycket osäker framtid då han ej fungerade riktigt bra och efter mycket funderingar och samtal med många kunniga, fick vi tillslut fatta det tunga beslutet att låta honom få vandra till evigt gröna ängar.

Vårbruket gick av bara farten och vädrets makter var på vår sida. Emil jobbade helhjärtat på åkern varje dag efter skolan och lagom till vår planerade Österrike-resa var det klart :-)

Den 7 maj kl. 03.00 startade bussen ifrån Stenstorp och färden gick igenom Danmark-Tyskland där vi gjorde ett nattuppehåll. Aktiviteterna avlöste varandra på bussen och reseledaren (Inge-Gerd) var som alltid allert och berättade om platserna som vi passerade. På eftermiddagen den 8 maj anlände vi vår destination Landeck som tillhör Tyrol väst.

Några härliga dagar med sol och temperatur runt 25 pluskrader fick vi. I Landeck gick vi en guidad tur och besökte både kyrkan och slottet. Vi besökte en ravin i närheten med vattenkraft. Vi gjorde utflykt till de schweiziska alperna. Det var en hissnande upplevelse men bussa-Bengt hade gjort det förr :-). Väl uppe bjöd Inge-Gerd på ärtsoppa och punch. Vi besökte ett snapsbränneri och åter igen fick vår chaufför visa prov på precision. Han lyckades köra buss på slingrig brant cykelväg efter att guiden visat honom fel väg :-)... 

Blomsterön Mainau var huvudmålet för resan och här skulla man kunna varit kvar några timmar till... 

Utflykt till  Jenbach där vi hoppade på ett av europas äldsta ånglok och sedan bar det av på kugghjulsjärnväg till Achensee. Där blev det en båttur med mat.

Naturligtvis hann vi med lite vandring i detta vackra landskap och vad är Tyrolen utan Tyrolerafton :-)) Både Emil och Ingela fick smaka på tyrolerdans.

 

Det blev mycket resande detta året. I Juli tog vi en tur till Skåneland och hälsade på gamla vänner som vi inte träffat på många år. Gott umgänge, god mat och trevliga utflykter blev det.

I augusti tog Ingela tåget till nordsvenska hästens dag i Boden. En helg med glada mäniskor, fina hästar och god mat. Var extra mamma till ett par goa barn som sent ska suddas bort ifrån mitt minne :-)

September for Ingela och Maria till Hamburg för att hälsa på Heidi. En resa som skulle gjorts för lääänge sedan. 85 mil enkel resa tog oss ca 8 timmar med några stopp på vägen. Vi hade en mycket trevlig helg och Heidi var minsann en hejjare på att fixa mat. Vi shoppade loss i storstaden och gjorde en snabbvisit på den mest deprimerade plats man kan tänka sig. Här flödade knark och annat skumt...hu... Avslutningsvis på denna helg blev det ett besök i en ny stadsdel som var under uppbyggnad. Snacka om komplex! Vi besökte världens största miniatyrland som hade en yta på 4000 kvadratmeter. Här var hela Europa uppbyggt och naturligtvis var Sverige snöklätt :-) Några bilder finns i fotoalbumet.

Regn och mera regn! Inget vidare bra skördväder men man ska vara glad för det lilla och vi har såpass att alla djur får ordentligt med mat i vinter. Däremot blev det inte mycket över att sälja så bara att dra åt svångremmen ett tag :-)

 

Så kom dagen då halmpriset blev dyrare än havrepriset. 1.70:-/kg. Emil och Johnny har plöjt allt nu och kan koppla av tills vårbruket ska igång. Lite snöröjning lär det väl bli också :-)

 Amadeus New forest 26 år gammal kom hit för att få ett bra sista hem.

Emil har gjort ett jätteprojekt. Han köpte en volvo 740 som han kapade och byggde om till a-traktor. En tidig sommarmorgon for Emil, Johnny och Johannes iväg i lastbil med bygget på flaket. Registreringsbesiktningen skulle ske i Halmstad. KL. 09.30 ringer en glad Emil och berättar att bilen gått igenom och att besiktningsmannen varit häpen över ett mycket välgjort arbete :-)

Julen gick i lugnets tecken och sedvanlig bio på juldagen. I år blev det Stig Helmer story. Annandagen 7 år efter tsunamin...vi tänder ljus och minns. Emil firade sin 15 års dag med att skriva upp för sitt A-kort. Det fixade han galant, så resten av dagen handlade om traktorkörning i egenbyggd bil :-)