- JulRecept - Julkort - JulSnaps - Snapsvisor - Skicka ett e-julkort - Rimlexikon - Julgodis - Julmönster - Sticka, brodera, virka - Luciasidan - Juklappstips -
Dagbok 2013Vi firade in det nya året på torget i Hjo där det bjöds på trevligheter bl a en häftig ljud och ljus show.

När jag skrev rubriken Dagbok 2013 funderade jag lite över om det egentligen heter dagbok idag... Blogg kanske passar bättre in på 2000-talet?

Emil har börjat att övningsköra. Han är observant, försiktig och duktig. Jag nästan somnar och det kanske är bra för då måste han ju ta ännu mer ansvar för sin körning. Tänker på hur bra eleverna måste ha blivit som övningskörde för en lärare i Hjo som hette Ekäng. Han sov alltid då han hade elev vid ratten. Enda gången som han vaknade till var för att påpeka att eleven borde svänga lite åt höger också (det var vänstertrafik på den tiden)

I år har vintern verkligen hållt ett isgrepp om Sverige. Inte ens flyttfåglarna har haft lust att komma i tid. Tjälen har varit 80cm djup. Den 12 april hörde jag dock ett mycket efterlängtat ljud. Det var Storspoven och Tofsvipan.

Duktiga karlar fixade även i år vårbruket och nu växer det så det knakar. Första skörden med gräs är klar tidigare än normalt.  


I maj åkte Ingela iväg med Lucia till Tranås på utställning.  Lucia ställdes som valp med fin kritik och nu var det dags att se åt vilket håll hon hade utvecklats. Överraskad och en aning omskakad for vi efter en lång dag hemåt med bilen fullpackad av priser. Lucia vann allt, BIR, BIG och BIS. Domaren sa fler gånger att hon var en stjärna :-)   

Barnen betyder allt. Även då de byter bostäder, så när det är dags för flytt, infinner vi oss för att hjälpa till. I år blev det några vändor till Borås.    

Och så kom sommar och mer sommar med torka... Inte en droppe regn... Grässkörden blev hälften så stor som den brukar och det betyder sparsamhet. Diken och brunnar  torkade ut på betena och vi fick köra vatten. 

En galen ko som försökte ha ihjäl både en nyfödd kalv och Johnny gav oss myror i huvudet men tack vare vattenbristen kunde Johnny till slut lura in kossan i fångstvagnen.
Semester i Värmland mitt i värsta BB tid hos småkryp, En galen tysk dam och en söndersparkad tå gav hemlängtan men nog var det vackert i detta landskap med milsvid skogar och sjöar. 

Gården blev med ny/begagnad tröska och Johnny fick snällt se på när Emil tog kommandot. Den lille pojken har blivit stor :-)

Trots torkan blev spannmålsskörden ganska bra och ladan är full av gyllengul halm. Svårare var det att få ner plogen i den torra hårda marken men skam den som ger sig och höstbruket är i full gång. 

Unna har besökt Max och beräknas föla i slutet av april  2014