Räkor

       

Kinesiska chiliräkor med bambuskott

 

Tigerräkor   500,0  gram

Risflingor   60,0   gram

Jordnötsolja   2,0   msk

Vitlök   1,0  klyfta

Ingefära (färsk)   1,0  cm

Bambuskott (burk)   250,0  gram

Salladslök   1,0  styck

Sesamolja   1,0  tsk     

Sås:     

Soja (kinesisk)   2,0  msk

Kycklingfond (konc)   0,5  msk

Vatten   1,5  dl

Chiliolja   2,0  tsk

Maizena   1,0  tsk

Strösocker   1,0  msk

Salt   0,5 tsk

TILLAGNING

1.  Förbered: Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.

2.  Risflingor: Koka enligt förpackning tills de mjuknat (ca 6 min). Låt rinna av i såll.

3.  Woka: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja.
När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, salladslök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.

4.  Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.