Räkor
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tigerräkor 500,0 gram
Risflingor 60,0 gram
Jordnötsolja 2,0 msk
Vitlök 1,0 klyfta
Ingefära (färsk) 1,0 cm
Bambuskott (burk) 250,0 gram
Salladslök 1,0 styck
Sesamolja 1,0 tsk
Sås:
Soja (kinesisk) 2,0 msk
Kycklingfond (konc) 0,5 msk
Vatten 1,5 dl
Chiliolja 2,0 tsk
Maizena 1,0 tsk
Strösocker 1,0 msk
Salt 0,5 tsk
TILLAGNING
1. Förbered: Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.
2. Risflingor: Koka enligt förpackning tills de mjuknat (ca 6 min). Låt rinna av i såll.
3. Woka: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja.
När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, salladslök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.
4. Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.