Välkommen till sajten där du kan spela pokerpatiens, själv eller mot andra spelare. (patiens)   -> 
35 snabba tips till förändring


35 snabba fix till förändring!

Du kan uppnå allting som du någonsin velat ha, uppleva eller bli!
Den kraften finns och kommer alltid att finnas inom dig, men ingenting kommer att ske så länge du inte är motiverad att se till att någonting händer.
De tips du får på de kommande sidorna är till för att  hjälpa dig att bli, och förbli motiverad till att  förändra saker i ditt liv och uppnå flera av dina önskningar

 • Släpp taget om det förflutna.
  Innan du kan skapa en bättre framtid måste du släppa taget om sorger & besvikelse från det förflutna. Att misslyckas en gång betyder ju inte att du kommer att göra det alltid. Ta lärdom av det som hänt men låt det inte bli ett hinder mellan dug och dina drömmar.

 • Kom ihåg dina framgångar.
  Lika viktigt som att släppa det förflutna är det att minnas och vårda sina framgångar. Det spelar ingen roll vem du är, någon gång någonstans har du lyckats med något. Använd dessa ögonblick för att påminna dig om det faktum att du kan nå dina mål.

 

 • Acceptera möjligheterna.
  Det är möjligt! Drömmarna som du när i ditt hjärta men håller tillbaka är inom räckhåll. Acceptera det faktum att du kan skapa dig ett bättre liv och det kan fungera som en språngbräda av motivation.


 • Dröm den stora drömmen.
  Om drömmar och önskningar skall kunna inspirera dig till aktivitet och framgång måste de vara stora. Om du inte blir upphetsad av dina planer kommer du inte att hitta inspirationen du behöver för att göra förändringen.
  Drömmar med ”power” i kan förflytta både berg och själ och när du drömmer den stora drömmen drivs du att göra den utmanande tanken till gripbar verklighet.

 • Små steg mot stor framgång.
  Samtidigt som dina drömmar måste bäras av inspiration måste du också inse det faktum att det behövs bara mycket små steg för att skapa otroliga förändringar. Dina drömmar kommer att visa dig vägen, men förändringarna kommer inte i ett stort sjumilasteg istället är det små steg varje dag kommer att ta dig till målet.

 •  Omöjligt att misslyckas.
  Vi är mer än kapabla att skapa fängslande drömmar men rädslan att misslyckas överskuggar ofta vägen. För att undvika den fallgropen kan du föreställa dig att det är omöjligt att misslyckas.

 • Skriv veckobok.
  Miljoner tankar far genom huvudet på oss varje dag och om vi inte gör något för att fånga dem försvinner de lika fort igen. Ta dig tid att skriva ner dem i en bok. Detta hjälper dig inte bara att ta dig förbi dina hinder utan också att bli klar över vad verkligen vill och önskar.

 

 • Snabbspolning framåt.
  Tänk framåt! Föreställ dig att du lever ditt idealliv om 10 år. Vad gör du då och med vem? Hur ser en vanlig dag ut? Använd den bilden för att skapa en målbild som du kan utgå ifrån i nuet.

 • Det där ögonblicket.
  Försök att minnas ett tillfälle då allting fungerade, då allt gick din väg, när inget kunde få dig att misslyckas. Ett ögonblick då du sa till dig själv; ”Det är nu det gäller – det är det här som allting handlar om” Vi har alla tillfällen då vi är som bäst men de flesta människor utnyttjar inte dem. Se till att du gör det, använd dessa speciella tillfällen till att belysa de mål och önskningar som kommer att tillfredsställa dina behov.

 • Var precis!
  Om du vill nå bestående förändringar måste du vara supertydlig med vad du vill! Halvflummiga och vaga idéer kommer inte att hjälpa dig alls! Luddiga mål skapar bara hinder. Du måste veta vad du vill, i minsta detalj.

 

 • Dela spänningen.
  Håll inte dina framtidsplaner för dig själv, dela spänningen och upphetsningen med dem som är dina vänner och inte regeras av Jantelagen. Detta kommer att göra din dröm mera gripbar och omfatta andra som kommer att fråga dig hur det går och hjälpa dig framåt

 • Utbilda dig.
  Ju mer du vet och kan desto mer växer du. Information är en fantastisk resurs när det kommer till att skapa ett bättre liv. Kunskap hjälper dig att öka dit självförtroende, bryta ner rädslor och inspirerar dig till aktivitet. Lär dig allt som finns om det du vill och du kommer aldrig mer sakna det driv och den energi som du behöver för att förverkliga det.

 • Leta efter framgångshistorier?
  Det finns massor av sanna berättelser om människor som når sina drömmar runt om kring oss. Försök att hitta dessa och gör dem till en del av ditt eget liv. Du är inte ensam om att vilja vara lycklig. Att veta att andra lyckats kan vara nog för att motivera sig själv att göra detsamma. (läs Chicken Soup böckerna)

 

 • Den minsta beståndsdelen.
  Kan du ringa ett samtal? Kan du skriva ett enda ord? Kan du göra det i det lilla formatet kan du också skapa massiva förändringar genom att göra mera av samma sak. Alla mål går att bryta ner i riktigt små delar som är enkla att uppnå. Bryt ner dina mål och du får självförtroende nog för att fortsätta.


 • Ta kontroll.
  Innan positiva förändringar kan äga rum måste du ta ansvar för roll i livet. Du kan styra din framtid och du är den enda som kan garantera dig ett bättre liv. Om du antar rollen av offer och ger upp kontroll och ägarskap över ditt liv kommer du aldrig att få ta del av de möjligheter som livet erbjuder oss alla.

 • Gör en tidplan.
  Dina drömmar behöver en tidplan. Detta inkluderar inte bara en deadline utan också en starttid. Utan en bestämd tidplan kommer sannolikt belönande mål att glida iväg tills det att de blir avlägsna minnen.
  När skall du sätta igång? När skall du vara vid målet?

 

 • Mät dina framsteg.
  När du börjar att lägga dina drömmars pussel bör du försäkra dig om att du har medel för att mäta din a framsteg. Genom att göra det kommer du att hålla dig motiverad samtidigt som du ser förbättringar inträffa. Du kommer också snabbare bli varse problemområden som behöver mer fokus och uppmärksamhet


 • Anpassa verktygslådan.
  För att lyckas behöver du planer, diagram och checklistor. Du hittar säker det bästa sättet för dig att samla utvärdera och följa upp dina framgångar.

 • Från tanke till handling.
  Det spelar ingen roll hur mycket du vill att något skall ske, förändring inträffar aldrig som resultat av enbart tankar. Världen är sprängfylld av drömmare. Det är bara de som agerar utifrån sina drömmar som når anmärkningsvärda resultat.

 

 • Det första steget.
  Ett enda steg! Ett enda steg i rätt riktning är allt som behövs för att sätta bollen i rullning. Alla stora böcker börjar med ett enda ord, varje resa börjar med ett enda steg…. Vägen till dina drömma börjar på samma sätt!

 • Det är nu eller aldrig!
  Vi har en förmåga att förhala och rationalisera. Ta bort de farorna med attityden: ”Det är nu eller aldrig”
  Skulle du göra saker och ting annorlunda om du visste att idag är den absolut sista dagen som du kan förändra ditt liv?

 • Möjligheternas fönster.
  Det du ser idag speglar inte nödvändigtvis bilden av imorgon. Med andra ord – saker och ting förändras. Du kan aldrig vara säker på att möjligheten du har i just detta ögonblicket finns kvar i nästa.
  Det är här och nu som du kan påverka något – Gör det bästa av det!


 • Använd din tid klokt.
  Det vi vill ha mer av men som vi bara får mindre av för varje dag är TID.
  Det är därför som vi måste använda den klokt – notera hur du fördelar din tid under dagen och styr om så att du kan utnyttja den bättre.


 • Nära och/eller kära.
  Oftast är vi en reflektion av vår omgivning. Vänner och familj spelar en stor roll i ens liv – på gott och ont. Fråga dig själv om människorna runt dig hjälper dig att bli den du vill vara eller om de står i din väg och hindrar dig i din utveckling?

 • Ta en promenad.
  Det är precis lika enkelt som det låter, en promenad runt kvarteret är ibland allt som behövs för att rensa hjärnan och återta den energi men behöver för att göra de förändringar man eftersträvar. Det är snabbt, enkelt och effektivt.

 

 • Gå och lägg dig.
  Man kan inte topprestera om man inte ger sig själv den tid som krävs för vila och återhämtning. Glöm att man klarar sig på 4-5 timmars sömn någon längre tid. Vila, och du har inga problem att passionerat arbeta vidare.


 • Omge dig med dina drömmar och planer.
  Se inspirerande filmer, läs böcker som driver dig, samla på ordspråk, sätt upp lappar eller bilder på det du vill ha/nå. Det finns många enkla sätt att öka motivationen och drivet. Hitta dina!

 • Lär av dina misstag.
  När något går åt skogen skall du inte missa tillfället att lära dig något av det. Det är ok är göra fel, den som aldrig gör några misstag har sannolikt aldrig försökt göra något nytt eller bättre. Man kan göra flera fel om dagen så länge man gör nya fel hela tiden!

 

 • Var nyfiken!
  Världen kan vara en alldeles fantastisk plats om du bara tar dig tid att se dig omkring. Läs, diskutera, observera, lyssna och upptäck alla mirakel runtomkring dig. Konstant nyfikenhet och kunskapstörst är båda mycket bra verktyg i ditt förändringsarbete.


 • Var med barn?!
  Att spendera tid med barn är ett fantastiskt sätt att bli av med sin oro och återknyta till din egen tid som barn. Som vuxen har vi lärt oss att dölja våra äkta känslor och att hålla en reserverad attityd. Barn har så mycket att lära oss inte minst hur man har kul och njuter av livet.


 • Fokusera på andra
  Det finns inget bättre sätt att förändra och förbättra ditt liv än att hjälpa andra att göra det samma. Att ge är att få! Och det har sällan varit mera sant än när det kommer till att sprida lycka och glädje till andra. När du byter fokus från dig själv till de behövande kommer du att märka att dina egna problem kommer att kännas mindre viktiga och ibland försvinner de helt.

 • Toppar och dalar.
  Du kommer inte att vara motiverad 24 timmar om dygnet 365 dagar om året. Om du väntar dig det är risken stor att det skapar frustration och ilska. Vi blir alla upprörda, drabbas av motgångar och har dåliga dagar, grejen är att de inte varar längre än fram till det att du bestämmer dig för att avsluta dem. • Ditt bidrag.
  Vad skall du bidra med till världen? Vad kommer du att svara dig själv när livet närmar sig sitt slut och du funderar; Har jag spelat roll här i livet? Har jag gjort något som betyder något för någon eller för samhället. Vad blir din gåva till världen

 • Var tacksam för det du har.
  Ta en stund varje dag och fundera på allt du har i livet som känns så naturligt för dig men som är drömmar för andra. Bara att vara i livet, att få vakna upp frisk till ett liv i fred och utan umbäranden är naturligtvis helt fantastiskt och allting annat är bara chokladsås till glassen. Uppskatta det du har och du kommer att finna en ny passion för att uppnå de mål och drömmar du har kvar att uppleva.

 

§  När du börjar din resa – gå åt rätt håll!
Du har kanske inte insett det än men du har redan tagit ett gigantiskt steg mot framgång. Bara genom att läsa dessa rader har du visat din vilja förändra och förbättra kvalitén i din tillvaro. Nu när du tagit det första steget är det bara att fortsätta dag för dag, månad för månad år för år…..
LYCKA TILL!