Bra svensk dejtingsida   -> 


           Samverkan Järfälla


Inför Julen


Vi närmar oss Julen och det är mörkare än någonsin då vi inte har någon snö på marken än

Dessa faktum har utnyttjats år efter år av vår gemensamme fiende tjuven. Lätt att gömma sig och det blir inga spår på marken.

 

Efter ett relativt lugnt år har hösten blivit sämre. Den senaste veckan har det anmälts ca 20 angrepp på bostad. De flesta i Järfälla men även ett stort antal i Upplands-Bro.

De enskilda brotten finns att avläsa för boende i Järfälla på Infoom.se och kod 22422.

För boende i Upplands-Bro är motsvarande Infoom.se och kod 14371.

 

Vi ser inga gemensamma tillvägagångssätt. Vi ser dock en trend av ökande antal angrepp i delar av Berghem och Bolinder Strand. Fortsatt aktivitet i Barkarby/Skälby och Viksjö, men även inbrott i lägenheter i centrala delar av Jakobsberg..

I Upplands-Bro är det främst Brunna och Finnsta som utsatts. Angreppen i Upplands-Bro har skett i både lägenheter och villor/radhus.

 

För att underlätta att gods kan spåras och återlämnas är det synnerligen viktigt att spara uppgifter

Som ramnummer, tillverkningsnummer och om man dna-märkt sitt gods.

 

Som tidigare sagts gäller det som boende att samarbeta, berätta för varandra vad ni ser och meddela polisen om konstiga beteenden och gärna iakttagelser om främmande bilar. Bilmodell, möjligen fabrikat och färg och de delar ni är säker på av registreringsnummer.

 

Givetvis ska vi inte glömma bort andra brottsförebyggande åtgärder. Jag kan rekommendera märkning med smart DNA och att man applicerar leverantörens logga på brevlåda och intill entrédörr respektive på fönster intill altan- eller balkongdörr.

Givetvis är det bra att se över svaga punkter som balkongdörrar, fönster och liknande. Om du inte har kunskaper om detta sedan tidigare rekommenderar vi att du/ni vänder er till certifierade låsmästare för råd.

Se till att stegar plockas undan alternativt att de låses fast.

Besvära den eventuella ”snokande” förövaren med ett litet vänligt ”vem söker du” eller liknande.

Glöm inte att underrätta din kontaktperson om du ser något skumt.

 


 

PS Lämna inga tända stearinljus utan tillsyn. DS

 

 


Lokalpolisområde Järfälla.