Pizza
Pizza med chili | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]() |
En hemknådad pizzadeg är onekligen värt besväret. Särskilt med en spännande grönsaksfyllning kryddad med kapris och vitlök.

Ingredienser
4-6 port
25 g jäst2 1/2 dl ljummet vatten, 37 grader
1 tsk salt
2 msk olivolja
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
2 auberginer
2 msk smör
1/2 dl tomatpuré
6 tunt skivade tomater
ca 10 st salladslökar
3 msk kapris
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 påse Arla Köket riven ost pizza
Gör så här
Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, saltet och oljan. Rör ner mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen tunt på mjölat bakbord. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över degen på den. Skiva och stek aubergine i smör ett par minuter på varje sida. Bred tomatpuré på degen och varva sedan aubergin- och tomatskivor över. Dela salladslöken på längden. Fördela löken och övriga ingredienser ovanpå. Strö sist över osten. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 20 min.-----------------------------------------------------------------------------
| Italienska recept | Paj, Piroger & Pizza |
Pizza med pizzadeg med jäst

God pizza med recept på pizzadeg som görs med jäst. Gör god och äkta pizzadeg med jäst enkelt med detta recept.
Tid: 1 ½ - 2 timmar, varav ½ - 1 timme jäsning
4 portioner
Du behöver:
Pizzadeg:
- 25 g jäst
- 2 ½ dl vatten
- 2 msk olja
- ½ tsk salt
- ca 7 dl vetemjöl
Fyllning 1 (kebab):
- krossade tomater
- salt
- röd lök
- kebabkött (köpes fryst i bitar)
- bacon
- paprika
- champinjoner
- vitlök
- riven ost
Fyllning 2 (hawaii special):
- krossade tomater
- salt
- frysta skalade räkor
- champinjoner
- bacon
- ananas
- basilika
- oregano
- riven ost
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.
Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg.
Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25x35 cm om man vill ha tunn pizza.
Lägg på någon fyllning (se förslag i receptet) och grädda i 225-250 grader i mitten av ugnen 10-15 minuter.