Morotskakor

En saftig och populär kaka. Extra smaskig med Kesella-kräm ovanpå. Morotskaka

Ingredienser

10 bitar

100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Kräm:
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen
-----------------------------------------------------------------------
Morotskaka

Morotskaka



Ugnstemperatur 200º


Ingredienser


75 g margarin, rumsvarmt

1½ dl farinsocker
finns som ekologisk vara3 ägg
finns som ekologisk vara1 citron, tvättad
finns som ekologisk vara2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver
finns som ekologisk vara1 tsk kanel
finns som ekologisk vara1 dl russin
finns som ekologisk vara3-4 morot = 4 dl fint rivna

Glasyr:


200 g cream cheese
finns som ekologisk vara1 msk florsocker

1 tsk vanillinsocker
finns som ekologisk vara½ msk citronsaft

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Smörj och bröa en form på 1,5 liter. Rör matfett och farin poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje ägg. Riv det gula från citronskalet och pressa citronen. Ta undan 1/2 msk saft till glasyren och lite rasp till dekoration. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke. Rör också ner russin, citronskal och de rivna morötterna i mjölet. Blanda mjölblandningen och citronsaften med smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Mosa osten med sockret och lite citronsaft. Glasera kakan strax före servering. Dekorera med citronskal.



----------------------------------------------------------------------------
Ingredienser:
Receptet är för port.
2 st

ägg
2 dl

socker
3 dl

morötter
2 dl

solrosolja
2 dl

vetemjöl
0,5 tsk

bikarbonat
1 tsk

kanel
2 tsk

vaniljsocker
30 g

smör
50 g

mjukost
0,5 dl

florsocker



Typ av rätt:
Tillagningstid:21-50 min

Önskemål:
Huvudingrediens:
Ursprung:
Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägget och sockret fluffigt.

3. Riv morötterna, ca tre, grovt och rör ned ned dem och oljan i äggblandningen.

4. Blanda alla torra (1 tsk vaniljsocker) ingredienser och vänd ned i äggsmeten. Sätt in i ugnen, grädda i ca 35 minuter.

5. Glasyren: Smöret ska vara rumstempererat, alltså mjukt, när man blandar ihop det med mjukosten.

6. Rör sedan i florsocker och 1 tsk vaniljsocker och bred på kakan när den svalnat.