Kanel bullar

Inget går upp mot nybakade bullar och ett glas kall mjölk. Kanelbullar

Ingredienser

20 st

75 g smör
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk

Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 msk kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
----------------------------------------------------------------------

Ingredienser:
1 sats(er)

vetebrödsdeg
4 msk

smör
2 msk

strösocker
1 msk

kanel
1 msk

vetemjöl
1 dl

russin



Ger ca 50 bullar
Tillagningstid:Ca 50 min eller mer

Önskemål:
Ursprung:
Tillagning:

OBS! Receptet består av flera delar
Grundrecept vetebröd

1. Gör en sats deg till vetebröd.(se recept ovan).

2. Rör ihop fyllningen. Dela den uppjästa degen i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka. Bred på fyllningen. Rulla ihop längderna till fasta rullar. Skär till bullar och lägg dom med snittsidan upp på smord plåt eller i pappersform.

3. Låt bullarna jäsa. Pensling och garnering, se grundreceptet. Grädda i mycket god ugnsvärme, 275 grader, i ca 5 minuter.