Skaffa en egen gästbok där man kan bifoga bilder, gratis!   -> 
Gotlandskaniner till salu och avelsdjur


Billabergets Bellona 
4 veckorSåld till annan genbank

Billabergets Bellona

4 veckor
Såld till annan genbank


C-kullen

C-kullen


Systrarna Sota & Tassen

Systrarna Sota & Tassen

 

Här finns det alltid en massa kaniner och oftast en mängd Gotlandskaniner till salu. Framförallt ungdjur men även enstaka avelsdjur som ibland får flytta vidare till ett nytt ställe.

Jag är genbank nummer 660 och använder prefixet Billabergets efter det berg jag bor vid foten av.
Här finns bla sveriges nordligaste "hasselskog"

Information om alla mina avelsdjur (som har blivit ganska många) med härstamning, bild och beskrivningar finns i undermappar till den här fliken.
Kullar / djur till salu finner ni också i en egen undermapp. Likaså lite info om att vara genbank, recept, skötselråd mm.

Mina Gotlänningar

Hur kunde det bli såhär?

Dottern frågade om hon inte kunde få en kanin och visst kunde hon väl det. Helt plötsligt visade det sig att en granne i byn hade gotlandskaniner i genbank och inte nog med det..... Hon hade precis fått en kull dessutom. Sagt och gjort, vi knatade dit och såg ut 2 stycken fina ungar, en till Saga och en till Bror.

Då jag hållit på att skapa en hemsida fick de naturligtvis en egen sida där och när jag letade efter information hittade jag liiiite information om att det fanns ytterligare en lantras, Mellerudskaninen. Men om den fanns i stort sett inget skrivet vilket jag tyckte var synd. Så medan jag letade information om den rasen snubblade jag över 2 mellerudsbröder i behov av nytt hem. Så fick Snöbollen flytta hit. Men en hane sittandes som en enuk utan hona skulle ju inte förbättra något så efter någon månad kom en hona på tillväxt hit också. Å när jag nu tydligen skulle börja dra upp kullar så blev jag naturligtvis genbank för bägge raserna och oj va det blev.

Barnens 2 kaniner i en dubbelbur har nu utökats till att fylla två 4-facksburar, två 2-facksburar och en 1 facks bur + djur på lösdrift ibland.

Fantastiskt rolig hobby, underbara djur och det är som julafton varje gång det föds en kull !