Omvandla gram till deciliter och vv   -> 
Arne

LP SUCH SLCH KORAD SBCH
Arne-Aktiv "Arne"
1991-02-25 -- 2002-08-07

'''''''''''''''''''''''

Mitt minne av Arne
Cicki Dalarud

Det finns så många fina minnen av Arne som dyker upp i mitt huvud, så jag vet knappt var jag ska börja. Tänk vad jag har fått uppleva tillsammans med denna underbara hund som jag fick ha hos mig i 11 ½ år.

När jag hämtade honom hos Yvonne & Roger Johansson vid 8 veckors ålder, så kom han rusande så fort han hörde min röst, och lystrade redan till sitt vackra namn "Arne". Jag hade umgåtts en hel del med honom redan innan, och vi fattade tycke för varandra vid första ögonkastet. Denna stora kärlek som vi hyste för varandra, varade för alltid, och Arne bevisade det för mig varenda dag i hela sitt liv genom att dränka mig med sina blöta pussar och genom att följa mig som en skugga var jag än gick. Ända till sin sista dag här hos oss, så visade han sin stora tacksamhet över att jag bara tittade åt hans håll med att vifta sin håriga, långa svans mot golvet, så att det ekade i stugan. Varenda morgon var svansen lika glad, så fort han hörde att vi vaknade, och en ny härlig dag skulle börja. Trots att Arnes gamla kropp inte orkade med på slutet, så var han forfarande som en valp i sinnet, och den alldeles speciella glimten i hans pepparkornsögon den försvann inte förrän han somnat in för gott.

Arne var från 1 års ålder till och med det året han fyllde 9 år en fantastisk tävlingshund. Han blev champion i både lydnad, bruks och till och med utställning trots matttes minimala intresse för denna tävlingsgren. En SM-start i lydnad blev det också 1995, där Arne sin vana trogen gjorde sitt allra bästa för mig. Det var precis så han var som tävlingshund, var jag nöjd och glad med vår prestation, så var han som allra lyckligast. Men det är ändå inte tävlingshunden Arne som jag saknar, när han nu för alltid är borta. Utan det är just det som han var för oss här hemma. En trogen och lojal livskamrat som upptog och för alltid kommer att uppta en väldigt stor plats i mitt hjärta. Trots att det finns fler hundar i familjen, så känns det oerhört tomt och ensamt utan min kära Arne. Han var en väldigt speciell hund, mest för mig förstås, men även för alla andra som fick den stora glädjen att lära känna honom.

Vila i frid min älskade vän och tack för allt som du har varit och gjort för mig. /Din matte för alltid

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

En älskad familjemedlem har gått ur tiden
och i hundarnas himmel funnit friden.
Onsdag 7 augusti blev en sorgens dag
då allting förändrades i ett slag.

Saknaden känns så smärtsamt stor
men i våra minnen för alltid Du bor.
Elva härliga, lyckliga år tillsammans vi fick
och aldrig vi glömmer Din talande blick.

I Din krafts dagar blev framgångarna många
med priser och pokaler i raderna långa.
Alltid på hugget att göra Ditt bästa
och med nyfikenhet beredd på det mesta.

När kroppen ej längre hängde med
som pensionär dina dagar fortskred.
Nu fri från smärta och trötthet Du vila får
Och med tacksamhet vi fäller en stilla tår.

Arne - DU FATTAS OSS!!!

Författare: "Mormor" Siv Dalarud

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~