kött
Sjömansbiff på Renskav
(4 port.)
Ingredienser:
C:a 240g skav av renbog
12 st medelstora potatisar
3 gula lökar
3 morötter
2 msk matfett
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl vatten
1 flaska öl (30 cl)
Ett lagerblad
Gör så här:
Skala och skiva potatis, lök och morötter.
Bryn lök och morötter med matfett i en stekpanna. Tag upp grönsakerna.
Bryn skavet i den heta pannan.
Varva potatis, lök, morötter och kött i en gryta. Späd med skyn och ölet. Lägg i lagerbladet. Låt grytan sakta koka under lock till dess potatisen är kokt och köttet mört (c:a 45 minuter).
Servera gärna tillsammans med grönsallad.
Currykassler
2 påsar curryris
400 g kassler
1 purjolök
4 ananasringar
1 burk majs 340g
3 msk chilisås
1½ dl mellangrädde
1 burk krossade tomater
2 dl riven lagrad ost
salt & peppar
Tillaga riset enl anvisning. Strimla kasslern och purjolöken. Dela ananasringarna i bitar.
Fördela riset i en form. Blanda ner kassler, majs, ananas, purjo och rör om.
Blanda chilisås och grädde. Häll de krossade tomaterna över kassler och risblandningen.
Häll över chiligrädden. Krydda.
Strö över den rivna osten och gratinerna i nedre delen i ugnen 225°
ca 20 min.