Läs och skriv noveller och andra texter   -> 
Galtabäcks BK

I fredags så var jag i "Wärmland" fast på västkusten och tog lite bilder. Havsnära med en riktig läktare längs nästan hela västra långsidan. Bra om det är blåsigt, vilket det ofta är här på denna vallen. Då undrar den geografikunnige; ligger inte Värmland i Värmland? Jo men här är det riktiga "Wärmland"

Varför jag vill kalla den "Wärmland" beror på att nuvarande tränaren heter Patrik Wärm som jag tidigare camperat ihop med i Glommens IF för några år sedan.

Arenan heter Galtabäcks Idrottsplats och ligger nästan utefter den gamla europavägen mellan Varberg och Falkenberg. Med havets horisont bakom träläktaren så kan man känna den salta luften bara ösa sig in mot land. En svårspelad arena har många fått erfara då hemmalaget Galtabäcks BK brukar vara svåra att ta poäng av här.

Denna dag hade tyvärr en liten rackare somnat in under en av cafébänkarna där vi satt och fikade, men domarna har i alla fall en egen parkeringsplats på arenan och vars klubbstuga samtidigt är en bygdegård. Brukar också användas flitigt till HFF:s seriemöten av lika slag.

Förutom den olycksaliga musens öde under bordet så är mitt sämsta minne av denna arena en liten händelse den som jag mest minns sedan min tid i Glommens IF. Vid höstens sista match här mot GBK så hade det regnat ordentligt innan och jag halkade i en litet, liten slänt och fick min vänstra hand under mig och satte mig illa så hela axeln blev obrukbar under en tid. En axel som ännu idag gör sig påmind. Men trösten var att Glommen vann matchen med 3-2. Sorry GBK men det vara straffet kanske?

Men åter till verkligheten. En trevlig arena att komma till där det alltid bjuds på friska vindar och frejdig fotboll å goer korv som är brukligt vid denna sortens nöjen. "Wärmland" håller stilen så att säga!