Receptbankens kokbok på nätet!Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och at..   -> 
Pilgrimsled


Kossorna i Sörgården :-)
Kossorna i Sörgården :-)

Kossorna i Sörgården :-)

Kossorna i Sörgården :-)

Kossorna i Sörgården :-)

Runt Falbygden finns flera pilgrimsleder.

Jag och Anna-Stina gick vår första vandring hösten 2011. Vi startade utanför Åsarp och gick till Slöta. Det blev totalt 2,5 mil i gammal vacker natur. 

Mer information finns på http://www.pilgrimskaraborg.se

 

 

Sista dagen på maj månad 2012 startade vi 08.30 i Kungslena. Planerna är att gå hela vägen till Hjo. Vi vandrade i lugnt tempo och nådde Klämmesbo ca. 20.00. Middag åt vi utanför kyrkan i Hömb och middagsvilan blev i gräset utanför en kohage. 

Dagens vandring blev ca 2.5 mil och vidare mot Hjo blir det ytterligare drygt 2 mil men det får vänta till augusti :-)

(Fler bilder finns snart i fotoalbumet)

Andra etappen mot Hjo gick vi första veckan i september. Det var en fantastiskt fin led med omväxlande natur och många viloplatser för en trött vandrare. Middag vid Hållsdammen där vi fick sällskap utav en Utter. Eftermiddagskaffet drack vi vid Vätterns strand.

I slutet av maj 2013 stod vi redo igen vid Kungslena kyrka. Denna gång gick vi åt andra hållet med målet Gudhem. En kanondag igen med bra väder och jättefin natur. Till hösten fortsätter vi till Varnhem.


Augusti 2013 och ytterligare en otroligt vacker dag att vandra. Vi har haft tur med vädret varje gång. Alldeles lagom :-) Nu startade vi i Gudhem kl. 08.00 och till vår glädje var kyrkan öppen och vi fick chans att titta i denna gamla fina byggnad. I kyrkan stod en skål med vatten och bredvid fanns en skål med stenar. Seden var att man tog en sten som fick en börda, sedan la man bördan i vattnet... Fint :-)
Leden gick i vacker natur, utmed Hornborga sjön och upp på Billingen. Frukosten serverades på ett mjölk bord. Middagen i en liten trädgård vid Naturum, där vi fick sällskap utav två utsvultna kattungar. Eftermiddags kaffet intog vi bland älg loppor på Billingen. En vacker älg stod en bit ifrån och tittade på. Målet Varnhems Kyrka nådde vi just innan mörkret infann sig.

I maj 2014 Fortsatte vi från Varnhem till Skara. Leden var över våra förväntningar och gav åter en hel dag att njuta av vacker natur och godsaker från ryggsäcken.

Augusti 2014 vandrade vi från Smula Ås till Skörstorp. Vädrets makter var på vår sida och njuta stod i topp trots högt och vått gräs efter regn som fallit under natten. 

Maj 2015 vandrade vi mellan Reastorp och Skörstorp. Åter en hel dag med vackert väder, underbar natur och godsaker i ryggsäcken. Till vår glädje hölls kyrkorna öppna för trötta vandrare :-). 

Nu har jag och Anna-Stina bara en led kvar runt Falbygden, Slöta till Gudhem.