Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Utslitande ideellt arbete eller inspirerande hobbyprojekt?

Den närmar sig med stormsteg, den där festivalen. Sveriges största. Den som jag jobbar på.

Då och då kommer det över mig vilket ansvar jag faktiskt har. Jag är säkerhetsansvarig för tredje största scenen.
Det är ju stort! Det känner jag inte så mycket av när jag går runt i mitt "vanliga" liv, på mitt "vanliga" jobb och träffar mina "vanliga" vänner.

Men när jag kliver in i den där festivalbubblan, jo för det är faktiskt som en bubbla, en bubbla som innehåller ett par hundra ideellt arbetande huvudfunktionärer som träffas bara just för att hålla på med Hultsfredsfestivalen. Och som träffas bara när man ska planera och då pratar man baaaara festival. Jag vet inte något alls om personerna mer än att jag vet att de är riktigt duktiga på att organisera och genomföra just sina ansvarsområden inför/under festivalen.

Jo, när jag sitter här de "lediga" kvällarna och helgerna och pusslar med scheman och skriver utskick så kommer det över mig vilket stort ansvar jag har. Jag är chef över ca 160 funktionärer och ansvarar för deras, 4000 andra funktionärers, artisternas och de ca 30 000 besökarnas säkerhet, när de vistas på just mitt scenområde.
Shit! :p

Jag är ju inte juridiskt ansvarig, det är Rockparty, som är den förening som står bakom festivalen, men ändå.
Där, på plats är det jag som ska se till att förebygga alla olyckor och andra risker. Jag är ju inte ensam, vi är tre säkerhetsansvariga på scenområdet och jag har egentligen i huvudsak hand om funktionärsservice och administrativt arbete innan festivalen. Men ändå.
På min badge (laminerad lapp som man har runt halsen) står det Security Supervisor Atlantis Hultsfredsfestivalen.
Den är fin!
:)

Och nu sitter jag här och ska göra scheman, skriva utskick, räkna ut hur många funktionärer jag ska ha och så ska jag ragga ihop dem.

Visst, det är mycket att göra, en del ifrågasätter hur jag kan lägga ner så mycket tid och arbete när jag inte får något betalt. Då menar de förstås betalt i pengar.
Men jag tycker att jag får betalt i något annat. Jag får betalt i erfarenhet och massor av roliga stunder. Jag träffar flera tusen roliga människor och skapar ett kontaktnätverk över hela Sverige.
Jag får bra meriter i mitt CV och jag lär mig oerhört mycket. Och så länge jag lär mig något på detta och tycker att det är roligt så kommer jag att fortsätta.

Jag ser det inte så mycket som att jag jobbar ideellt, jag ser det som att jag är med och driver ett stort kulturprojekt. Jag är viktig.
Utan sådana som jag skulle det inte Sveriges största musikfestival i Hultsfred finnas.

Hmm... Det... är faktiskt rätt coolt... när man tänker på det... :)

Ps.
Känner du någon som vill ha en funktionärsplats, så vet du ju var du kan få tag på mig.. ;) Ds.

Just nu känner jag mig: Flitig

Lisa
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N