Torsk med spenat (eller havskatt, kolja eller liknande)

Fisken kör jag fryst i 140 grader och ca 40 min för ett kg, kolla att den blir genom kokt i den egna vätskan, jag tillsätter enbar salt och vitpeppar på ovansidan. När fisken tillredes i ugnen kan man ta ut den efter ca 30-35 min och sätta den under folie för att just innan servering sätta in den i ca 3-5 min samma temp.

SPENATSÅS 

Jag börjar med att smälta smör i en kastrull ca 30o- 50 g, tillsätter ca 1-2 msk mjöl för redningens skull (beroende på antal pers, tjockare sås)

Tillsättter 3-5 dl grädde (beroende på antal pers).

pressad citron ½-1

ca 300 gram bladspenat (findus frysta ett pkt)

ca 15-20 g hackad basilika (findus frysta 2/3 pkt går bra annars färskt)

 en fiskbuljong tärning

 lite vitt vin

 salt och vitpeppar efter egen smak.

Puttra ihop till en god "matig" sås.

Servera gärna med pressad potatis som dekoreras med fin hackad färsk persilja.