Snapsvisor och nubbevisor till kräftskivan! -> 
DAGBOK och lite annat skvaller!


TRAFIKOLYCKAN 1966 blev till en livslång plåga -- som slutade med Funktionshinder! Höger fot blev skadad när bilen körde på mig, den läkte sig fel. Har därför alltid haft problem med att gå. Idag, 53 år senare är det värre än tidigare. För varje år som går blir besvären värre. När jag har varit ute och gått en dag, måste jag vila foten i flera dagar framöver, ibland kan jag inte gå och handla.

HÖFTSKADA som inträffade 1986 blev också omfattande, med många år av svår värk. Efter 20 år blev det lite bättre, för att under tiden lära sig att leva med smärtan, med hjälp av starka värktabletter (tack och lov).

MIGRÄN uppstod 1987 efter att jag hade haft körtelfeber i ett halvår. Migrän ligger i släkten, sedan dess har jag lidit av det också. Jag slutade röka 1995, då kom anfallen glesare. Man måste hitta ett bra sätt att leva på när man får huvudvärk ofta. TORSDAGEN den 11 juli. Sommarpratarna.
De få läsare som jag har, ska idag få ta del av mina allra innersta tankar. Varje dag lyssnar jag till "Sommarpratarna" i P1.

Det är ett bra program där man får ta del av andras jämmer... inte alltid så kul tycker jag. Det bästa programmet hittills i år är -- Carina Bergfeldt's program. Hon gav mig mycket inspiration och hon visade oss alla att det går att lyckas här i livet även om man inte har haft det så bra som barn.

JAG fantiserar om att få sätta ihop ett eget sommartal, jo faktiskt. Jag har till och med namn på programmet. Jag tänker mycket, och skriver gärna också. Allt som jag vill skriva om  får jag aldrig ur mig, retfullt nog. Just nu håller jag på att skriva färdigt min egen "Biografi" från födseln och fram tills år 2000, där min första självbiografi tar vid. 

Det är oerhört mycket jobb att skriva, att få in allt på rätt ställe, år efter år, gör att man verkligen måste tänka tillbaka, när var det nu... Roligt, är det inte heller, många tårar har trillat nerför mina kinder när jag skrivit om misshandeln jag blev utsatt för långt innan jag började skolan. 

I tonåren var det roligare skrivning, när livet började rulla på och man var fri som en fågel. Vart är jag på väg nu, ja, Ni ser själva hur det bara rinner ur mig, som en vatten kran. Åter till det som jag började med. MITT Sommarprogram skulle få heta "Grevinnas Sommar-pod" eftersom jag kallas för Grevinnan av ortsborna där jag bor. 

Programmet skulle innehålla sådant som JAG tycker är bra och som är fel i samhället. Alltså, sådant som inte andra vågar tala om. Det mesta skulle handla om invandrare, därför att det är just dom som har förändrat mitt liv. Efter att ha bott i Angered under 30 års tid, så förändras man, till det bättre. 
innan jag flyttade från Kungälv till Angered var jag ungefär som alla andra svenskar. HUR, undrar Ni säkert. Det ska jag skriva om senare här i dagboken, när storyn är skriven.

Nu önskar jag Er alla en underbar semester!!! Leja of Sweden

20190729.
Min ende bror är död. Ett faktum som känns i själen. En broder som jag aldrig kan prata med mer. Begravningen sker i stillhet under senare delen av augusti. Dödsfallet kom helt överraskande för oss alla släktingar. Mitt under semestertiden då alla är upptagna med sina resor. Han hade varit sjuk under det sista halvåret, men om det var dödsorsaken får vi först veta efter 6-8 veckor. Min äldsta dotter och jag reser upp till Sundsvall inför begravningen som sker i stillhet under den senare delen av augusti.

Mitt uppe i sorgen kom det ett glädjebesked igår, det kan jag inte delge Er just nu, återkommer och berättar om det positiva efter att begravningen för min bror har skett. 
Sommaren har varit bra. Särbon och jag fick en bra semesterresa i Värmland. Bättre hade den knappast inte ha kunnat bli. Jag orkar inte med att göra några längre resor p.g.a min onda fot. Nu mer kan jag endast åka bil, det är mest praktiskt så. Ja, åldern tar ut sin rätt, det visste jag om, men att det skulle bli så svårt med att gå som det är nu, det hade jag inte förväntat mig.