Dl till g engelska svenska amerikanska   -> 
Recept

RECEPT/MÅLTIDSTIPS

Tips på pålägg:
-Cream cheese (färskost) i stället för smör. Eldorados egen färskost innehåller bara 100kcal/100g vilket är mindre än i Philadelphias extra light.
-Bred knäckebröd med lätt färskost och strö över hackat kokt ägg som du har tagit bort gulan från. Krydda med citronpeppar eller örtsalt.

Supermättande havregrynsgröt på bara 65kcal.
Genom att använda linfrö i havregrynsgröten sväller den upp något otroligt och du får ut mycket mer gröt än på bara havregryn. Jag gör havregrynsgröt såhär:
1/2dl havregryn (65kcal) + en matsked eller mer hela linfrön. Jag brukar mikra havregryn + vatten + salt och ha i linfröna efter halva tiden. Det gör jag för att linfröna inte ska bli för porösa (då blir de lättare att tugga sönder och hela ger de inga kalorier!)

Varm choklad:
Kakao är ganska energirikt men tar du bara lite kan du göra kalorisnål varm choklad på det och söta med Hermestas eller suketter. Späd mjölken 50/50 med vatten om du inte har lättmjölk. 

Sylt:
Gör din egen sylt genom att koka/mikra valfri sort frysta bär tillsammans med riklig mängd Hermestas sockerströ. Gott att ha i gröten.

Proteinrik och fettsnål sallad:
Om du gillar kalla kikärtor, testa att göra en sallad med isbergssallad, gurka, tomat coh röd lök och vinäger, salt och peppar som smaksättning. Ingen olja! Du kan byta ut kikärtorna mot andra saker som t ex burktonfisk! Blanda i ägg/äggvita för mer protein och för att dryga ut.

Avokado, när du får cravings för något fett, ät avokado! Då får du åtminstone i dig bra fetter än om du skulle äta t ex pommes frites. Kan blandas hälften hälften med minikeso (krydda med citronpeppar), eller ätas som den är med örtsalt. Prova också på knäckebröd och riskakor.

Riskakor! Innehåller ca 30-40kcal per kaka och är ganska mättande. (Tips: proppa i dig om du tror att du kommer hetsäta. Hellre fylla magen med dem än med en massa fett.) Testa med ett tunt lager cream cheese (och ett par skivor gurka eller hackad rödlök) om det känns tråkigt att äta dem naturella.

Jag har alltid ätit sallad med olja och vinäger och har märkt att det går precis lika bra utan olja! Vinäger däremot, är kalorisnålt och sätter smak på en tråkig grönsallad!

Spenat. 
Köp fryst spenat (Eldorados kostar 13/kg) och blanda med vitlök, kryddor, mjölk och vatten och ha som sås till 100g pasta (358kcal). Spenat innehåller bara 22kcal/100g vilket innebär att ett helt kilo (räcker till ca 8 portioner) blir bara 220kcal... Eller testa att blanda lite med keso och ha kall/varm röra till maten. 

Heinz tomatsoppa, 57kcal/100g. Jag brukar späda ut 1dl soppa med 1dl vatten och det smakar riktigt bra utspätt tack vare den starka tomatsmaken. En konservburk blir ca 3-4dl och den är 400g. Perfekt lunch.

Håll dig borta från feta micropopcorn genom att använda en popcornmaskin (kan köpas billigt på t ex Ö&B, Rusta eller Clas Ohlson) som använder värmeplatta eller varmluft, då behöver du inte tillsätta något fett. Salt och eventuella kryddor kan ha svårt att fastna på dem så testa att spraya (försiktigt!) med vatten och krydda sedan direkt.