Augusti 2010

2010-08-31 Sista dagen i augusti, inte ens den fick va regnfri, en jäkla skur kom och förstörde brittsommarkänslan....Men, vi har trotts det fått tag på 2 par likadana vita, fina, gamla pardörrar, tyvärr saknas karmen, storlek på dörrbladen är ca 120 x 240cm, rejält höga alltså. priset per par är endast 500 sek....

Mera trevliga trälådor har vi också fått in. Glöm inte bort fåglarna i vinter heller, ett ovanligt fågelhus kanske vore kul....

Ett annat nyinkommet fågelhus som behöver nytt tak, tänk va häftigt med riktigt skiffer.

 

 

 

2010-08-30 Udda prylar, som inte alla andra har är ju kul. Hur många har såna här klädhängare hemma?

Eller dekorera pojkrummet med gamla spikskor och skridskor.

Eller tänk er detta bord i badrummet med handukar på. (kommer från en gammal veterinärstation)

 

 

 

2010-08-29 Regn, regn och regn. Fruktansvärt tråkigt, men kan också vara inspirerande. Lägger ut några regnbilder.....

 

 

 

2010-08-29 Fr.o.m. september kommer vi att ha öppet söndagar mellan 11:00 - 18:00, då bjuder vi även på fika. Övriga dagar i veckan har vi öppet om vi är hemma....  Välkomna!

 

 

2010-08-28 En hektisk vecka med allt från husvisningar till sjuka barn har satt käppar i hjulen för uppdatering av hemsidan. Men nu förhoppningsvis kan vi fortsätta som tänkt med uppdateringarna.
Idag har vi varit på en liten loppisrunda (alltid lika kul), både i Billingsfors och Gustavsfors, inga stora fynd kanske men kul ändå.
Här är bilder från både dagens fynd och från tidigare inköp. Först ett väldigt trevligt kakfat med innehåll. Varsågod, bara att hugga in för alla besökare...


Några äldre krukor med vad som en del kallar påbörjad "superpatina" 

Sisst idag, en glaskruka som enkelt blivit en trevlig snörgömma.

 

 

2010-08-22 Återigen en bra dag med väldigt trevliga besökare, hoppas ni tyckte det var lika trevligt hos oss....För den pardörrsintresserade har vi också fått in 2 st ganska höga par. Dock utan karm. Men, det är inte alltför svårt att fixa till en karm för den händige....Idag bjuder vi på en hård bild, en lagad läst och en ströare från Dalarna på det plåtbeklädda slakteribordet i Garaget....

 

 

 

2010-08-21 Lördag, och full fart, väldigt roligt att också så många från närområdet hittat hit i sommar.... Idag har vi också fotat lite i Herbret och fått ut ytterliggare ett 20-tal bilder under "Till Salu", kolla gärna in där....Lägger ut ett par bilder med prylar från Baldersnäs (trevlig plåtbricka i bakgrunden)

Kan inte låta bli att lägga med ett par detaljbilder. Jag älskar sådana.

 

 

 

2010-08-20 Nyss hemkomna från auktion i Bäckefors, å visst blev det en del grejjer. Men jag orkar bara fota och visa de 3 underbara gamla dockhuvudena vi hittade (det har blivit ganska sent), resten får komma senare....

En bild till slänger vi med. Blandade prylar från några av sommarens olika auktioner.

 

 

2010-08-20 Idag blir det Auktion (en av veckans höjdpunkter). Förhoppningsvis blir det nånting roligt att fota imorgon....

 

 

2010-08-19 Vi vill tacka alla sommarens trevliga kunder och besökare, både på Gammelgården, Baldersnäs och hemma i Herbret & Garaget. Förhoppningsvis är inte sommaren riktigt slut ännu, men så här långt har det på många sätt varit en fantastisk sommar för oss, vi hoppas ni också varit lika nöjda.

Tack för det som varit och välkommen åter!
Magnus & Therese

 

 

2010-08-18 Gamla möbler bemålade i kulturhantverkarnas pärlgrå linoljefärg är aldrig fel. Här har vi fått hem en byrå, ett fällbord och ett annat runt äldre bord.

Elin & Mollie poserar med en trevlig sängavel i grågrön nyans. Lord&Ladys "Symi".

 

 

2010-08-18 Nu packar vi ihop och stänger ner lekstugan på Baldersnäs för i år. Vi kommer troligtvis att dyka upp på Baldersnäs under enstaka evenemang under hösten, men inget mer permanent.... Det är med både vemod och lättnad vi lämnar den fina lekstugan, för det har varit en fantastiskt trevlig sommar med våra vänner Steve & Marie, men också mycket jobb under sommar och semester.....Men, hemma i Herbret & Garaget har vi öppet precis som vanligt.

 

 

2010-08-17 Titta sicket underbart inlägg i gästboken i Herbret, man blir alldeles varm om hjärtat....Tack!

Nån mer som är svag för Kyrkor?

 

 

 

2010-08-16 Om man inte vill bada själv låter man Guldfiskarna göra det. Smulan uppe till vänster (vår andra "gaphals") är heller inge badsugen.

 

 

2010-08-16 OBS! personligt meddelande till det trevliga Norska par som köpte en servis av oss häromdagen. Vi har en påse med fler delar som tillhör. Hoppas ni ser detta och hör av er så löser vi problemet på något vis.

 

 

2010-08-15 ytterliggare några "klickbilder" har kommit ut under "till salu". Men vi vill ha ut många fler, och det kommer succesivt....Tvecka inte att maila frågor, det är bara roligt.

 

 

2010-08-14 Några nya klickbara bilder har lagts ut under till salu sidan, men många många fler kommer.....

 

 

2010-08-14 Nytt köksbord....Jättebra blev det, inköpt hos Steve & Marie i Laxarby:  http://www.hemtrevnadirud.blogspot.com/ 

 

 

2010-08-12 En vecka sprängfylld med uppgifter har snart gått. Semestern slut och tillbaka till verkligheten med jobbet.... Då blir det dåligt med tid att uppdatera hemsidan.... Men i måndags var vi i alla fall iväg på en 60 mila resa och hämtade några Blocketfynd, som förhoppningsvis snart kommer på bild. Jag har en plan om att fota en hel del under helgen, men vi får se vad som hinns med....

 

2010-08-08 Lite nytt vi ställt in i herbret idag, först 2 underbara parbord i engelskt rött.

4 trevliga stolar från 1800-talet också i engelskt rött.

Gråmålat, enkelt och nätt slagbord.

Zinkbadkar i barnstorlek

 

 

 

2010-08-08 Idag bygger vi om hemsidan, så om ni tycker den verkar konstig så beror det det. Vi har också självklart öppet på Baldersnäs (där är det hästens dag idag, börjar kl. 15:00) och öppet hemma i Herbret.

 

2010-08-07 Idag har vi öppet på Baldersnäs fram tills 18:00, välkommen dit också.

 

2010-08-05 Om någon är på jakt efter en vedklyv eller en byggsåg så kanske vi kan hjälpa till. Vi har nämligen detta till salu just nu. Högstbjudande är det som gäller. Skickar gärna bilder efter förfrågan. Dessutom har vi ca 90 liter tjära och ca 70 liter rå linolja, även detta säljes till högstbjudande. säljes dunkvis eller hela partiet.

 

2010-08-04 En trave fina trälådor med vår lille best högst upp som kanske de av er som varit här känner igen och blivit utskällda av. Hon låter mycket för sin storlek men är väldigt harmlös med sina 9 månader och 2,5 kilo.....En jättelåda med 30 fack i zink, skittrevlig tycker vi.....Sen går det att fixa utedushen innan sommaren är över med det stora handtaget, ja, det går att göra mycket kul om tiden räcker till.....Den gröna stolen är ju underbar, kommen från Dalarna..... Tack för idag!

 

 

2010-08-03 Ett knippe gamla gardinstänger till samlingen, Tänk att det går att samla på vad som helst....Nu har vi köpt nått väldigt trevligt på blocket också, men inte hämtat ännu så det dröjjer med bilder på det..... Våra kontaktuppgifter finner Du längst ner här på sidan.

 

 

2010-08-02 Ja,det blev några bilder iaf, inte för att ljuset var det bästa som tänkas kan för vår gamla kamera men det dög. Krönet har tappat några trädetaljer men allt finns med så med lite trälim kommer det att bli bra. Kolla fönstren, härliga va? och alla glas är hela. Vad sägs om en flaska lagersvagdricka från Åmål. Årtalet 1910 står i botten på flaskan, undrar hur den smakar? Pallen är inte så pjåkig den heller....

 

 

2010-08-02 Sent igår kväll bland mygg och knott tvättade vi rent ett gammalt vitt krön från en kakelugn. (Hur perfekt som helst). Det blir nog kvar inne om det "hittar rätt ställe". Ska försöka ta nån bra bild i eftermiddag och lägga ut (om ljuset är rätt).

 

2010-08-02 Idag öppet i Lekstugan från 11:00 och i Herbret efter 16:00

 

2010-08-01 Några bilder från Dalarna...

 

 

2010-08-01 Idag har vi öppet i Lekstugan på Baldersnäs och hemma i Herbret som vanligt...