Matrecept
Här nedan kan du se och läsa några recept på måltider som gör en ger kroppen bra energi och även mättnad
Vegetarisk Lasagne
1 gul lök
1 burk krossade tomater
250 gram färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
vitpeppar
1 matsked basilika
200 gram bladspenat
205 gram keso
1 kryddmått muskot
1/2 tesked örtsalt
1/2 tärning grönsaksbuljong
10 lasagneplattor
100 gram riven ost
1/2 deciliter mjölk
Tillagning
Sätt ungnen på 225 grader. Hacka gullök, skiva champinjoner och stek dem. Häll i krossade tomater och pressas i vitlöksklyfftorna tillsammans med buljongtärningen och vitpepparn. Spenaten som skall vara tinad ska nu blandas med keson och hälten utav osten, dvs 50 gram, tillsammans med örtsalt och riven muskot. Varva spenatröra, lasagneplattor och tomatsåsen i en ungsform. Sedan skall övriga 50 gramen utav osten strös över jämt. Sen skall du sist av allt hälla på mjölken. Lasagnen ska gräddas i ugnen mellan 25-30 minuter.
Fullkornspasta men italienska smaker
2 dl okokt fullkornspasta
1 burk svarta bönor
1 liten burk med stora vita bönor
1 1 burk med kronärtskocka
250 gram körsbärstomater
1 avokado
100 gram ruccola
50 gram babyspenat
1 mozzarella
Dressing
1 deciliter pesto
4 matskedar olivolja
Salt
Peppar
Tilllagning
Koka fullkornspastan och låt den kallna. Skölj bönorna i kallt vatten. Dela sedan körsbärstomaterna i halvor och kroärt kockan i fyra delar. Skala och sedan avokadon. Dela mozzarellan i mindre bitar. Lägg ruccola, babyspenat i botten på ett serveringsfat. Fördela pastan och de övriga ingredienserna ovanpå. Balnda ingredienserna med dressngen.
Lax på spenatbädd
1 matsked olivolja
400 gram spenat
4 st laxfilee
3 deciliter matlagningsgrädde (mager)
2 matskedar vitvinsvinäger
100 gram chevrost
1 tesked salt
1 tesked vitpeppar
2 burkar kidneybönor
1 tesked vinäger
1 tesked salt
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en rymlig ugnssäker form och häll olivolja i botten. Skölj spenaten och ta bort de grövsta stjälkarna. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i spenaten. Låt den ligga i max 1/2 minut. Ta upp den och skölj i ett durkslag med iskallt vatten. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen. Lägg laxen ovanpå spenaten. Strö over salt och lite vitpeppar.
Blanda matlagningsgrädde med vinäger och häll den över spenaten. Smula chèvreosten ovanpå laxen och låt den stå i ugnen 10-15 minuter.
Skölj bönorna och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål.