Att tänka på!
Angoragetter är utpräglade flockdjur och måste få tillhöra en flock. För vissa djur kan till och med kortare stunder helt ensamma vara traumatiska. Mindre än 3 djur bör man undvika och absolut aldrig mindre än två.
Angorageten är social och nyfiken, men försiktig! Den rusar inte in i nya situationer, utan vill gärna stå och utvärdera om det nya verkar Ok eller farligt. Vanligt är att de skickar ett djur före flocken som rapporterar om allt är Ok, sedan kommer resten i samlad tropp efter.
De är inte rymningsbenägna som tex. deras kusiner mjölkgetterna utan stannar snällt i hagen bara det finns mat och så vidare. Detta även om de utan problem kan hoppa över normalhöga stängsel.
Vid stängsling är det absolut viktigaste att stänga ordentligt vid marken. Fårstängsel rekommenderas inte pga risken att fastna med hornen i maskorna. Elstängselnät, grindar eller vanligt 3-5 trådigt stängsel går bra. Den nedersta tråden måste följa ca 1dm från marken. Alla sänkor måste sättas en påle i för att det inte ska glipa, då kryper de lätt ut (oftast av misstag........)
De har en mycket stark hierarki i flocken. Vilket innebär att man måste tänka på en del saker:
Det måste finnas minst två vattenhinkar, gärna två saltstenar per grupp och foderhäcken behöver vara väl tilltagen. Annars finns stor risk att den eller de som står högst upp i hierarkin bevakar och hindrar andra getter att få komma fram till mat och vatten.
De går mycket bra att valla med hund men den behöver skolas in i lite annorlunda mjukare teknik än vid fårvallning. Fåren klumpar ihop sig mer och mer ju mer stressade de blir.
Angoragetterna flockar ihop till en viss gräns, blir de för stressade är deras försvar att sprida ut sig som en solfjäder och springa allt vad de kan bort från det läskiga.