Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Bjud hem Främmande

Varför heter det att bjuda hem främmande egentligen?
...Det är ju inte så ruskigt ofta som jag vänder mig om till personen närmast mig på busshållsplatsen och tjoandes säger: Hej!! På lördag kl 20 är det jag som ställer fram fondue- grytan, vad säger du, ska du haka??? Vi kunde pimpla lite vin och kolla på gamla fotografier kanske?
För om det handlar om att bjuda hem främmande personer så tycker ju jag att ovan nämnda är det korrekta tillvägagångssättet , formen för själva inbjudandet kan ju naturligtvis variera, alla kanske inte är så informella som jag...någon kanske skulle kunna sticka till butiksbiträdet en liten fin handskriven inbjudan med OSA och klädser vårdad, men ändå, meningen med att bjuda hem främmande är väl just det att den som kommer är främmande... för mig...Iallafall någon som är icke bekant.

En annan vändning blir det ju om man tänker på vilka som egentligen avses vara främmande....Oftast när man säger: Jag har bjudit hem främmande (...till helgen är ju vanligast, men jag låter det här vara osagt och lämnar utrymme för läsarens fantasi att fritt välja) så menar man ju grannen, föräldrarna, kompisarna och andra människor som man har någon form av anknytning till, som man är bekant med. Varför förvandlas de då helt plötsligt från sin egentliga position i relationen till främmande? Jag skulle vilja veta: Vad är det som helt plötsligt blir obekant med dem? Vad händer, från det ätt de är Moster Lisa och Onkel Arne till det att de blir främmande? Är det något kemiskt?

Näej, jag ska nog tänka mig för vilka jag bjuder hem iallafall. I helgen har jag bjudit hem människor till vilka jag har någon form av relation, jag vet vilka alla är och jag är mycket nöjd över att jag kommer kunna namnet på samtliga som kliver över tröskeln :-) Jag har bjudit hem helt enkelt.

Kram och godnatt

Just nu känner jag mig: Lite stel i nacken men glad

 

 
 
 

  Bjud hem Främmande

Alltså, inte vet jag!? Men att förbehållslöst möta tidigare bekanta människor är ju mer Pk tänkande än realistiskt...tror jag. För, jag tycket du var såååå duktig härom sistens och inte föll för trycket! Inte skall man behöva gå så långt i PKhet, det finns en gräns för hur många gånger man förbehållslöst kan försöka möta dessa främmande ockå. / linda

/// anonym


Men det är ju toppen! Men...ska man i så fall se det som ett plus att få vara en nära väns/ släktings främmande, eller ska man se det som sista chansen att göra ett gott intryck/ behålla vänskapen? :-) Puss o kul att ni hittade hit AnnaHanna, Nova o Linda!




hittade hit. tjenare gumman. kanske heter det bjuda hem främmande för att de skall slippa vara drabbade av de förutfattade meningar bekanta trots allt har om varandra. typ, "du vet ju hur han är"...eller..."hur hon alltid blir sådär"...eller..."det är ingen idé jag känner den personen", glöm det, etc. genom att bjuda hem din egentligen välbekanta groggonkel som främmande kanske, men bara kanske, groggonkeln framstår som något annat för dig än tidigare. tänk vilka möjligheter det skulle kunna bjuda sk. "slitna" relationer. ok, endast ett förslag till tolkningen av det främmande... linda

/// anonym


Ja, hej!

Jag ville bara tacka för senast. Det är så fantastiskt trevligt att få hälsa på er :-)

Kram //Nova

/// anonym


Så - nu har jag hittat hit :-)

Så supertrevligt att få ta del av dina vindlande tankar.

Kram //AnnaHanna

/// anonym


Fniss, jag bjöd hem en främmande som inte längre e främmande o det ångrar jag inte.



Husmusen



fast de verkar skoj o bjuda hem främmande

det har jag gjort en gång

då jag hamnade i en krogkö som inte ville bli kortare sa jag till dom som stod i kön

vi sticker hem till mej istället o så gjorde vi det

de kanman kalla främmande

vi hade en himla kul nattiallafall allihopa hemma hos mej

så nog kan man bjuda främmande allt

annars brukar jag inte ha främmande jag har min bror syster mamma vän granne osvidare hemma jag inte främmande

tror man slutat me de

eller har man inte det

snurruga funderingar av en som haft främmande B) ;)

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N