Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Promenad

Min granne har en trevlig hund. Min granne är inte heller så pjåkig. Jag brukar få följa med på hundens nattpromenad. Vi kallar det natt. Men många skulle kanske kalla det sen kvällspromenad. Den brukar äga rum mellan klockan 23 och 24. Ibland kan det bli tidigare om hunden så bestämmer.

När vi skall ut, trycker grannen på en knapp, vilket ger en ljudsignal hos mig. Sedan har jag runt 17 sekunder på mig att stå utanför porten klädd i för årstiden lämpliga kläder. Vid 22-tiden brukar jag ordna plaggen såsom jag förmodar brandmän gör för att snabbt bli påklädda vid utryckning. I en ficka stoppar jag ned hundgodis, plastpåse, samt en ficklampa, med vars hjälp jag letar efter det som skall stoppas i plastpåsen. Naturligtvis har även grannen påsar och lampa med sig. Men ibland får jag hjälpa till.

Sedan är det bara att sitta och vänta på ljudsignalen. Ofta sitter jag vid teveapparaten försjunken i något program. Vid signal, rusar jag upp från nästan sömn och ut samtidigt som jag slänger på mig skor och kläder. Mycket effektivt sätt att piggna till på. Hund och granne har ofta kommit en bit på väg, eftersom 17 sekunder är lite snålt tilltaget för mig. Men hundar har en förmåga att stanna och nosa. Det gör även denna trevliga hund, vilket gör att jag strax hinner ikapp dom två.

Det händer att jag kommer först ned till porten. Då blir jag lätt orolig. Jag vill ju inte att det skall ha hänt min granne någonting. Men hittills har min oro varit obefogad. Hoppas även att den kommer att vara det i framtiden. Jag brukar utnyttja den väntetiden till att knyta skor och kläder. Det är enklare än under småspring.

Har vi tur, träffar vi inte på någon hundrastande person vid vår rundtur. Men det är sällan. Liksom vi, försöker alla andra hundägare att få gå ut i lugn och ro genom att inte gå ut vid den tiden då alla andra går ut med sina hundar. Alltså den tiden då man senast mötte många hundar. Det gör så att vid just den tiden är det tomt ute, men tiden då det inte var någon hund ute senast, är det många hundar ute just nu. Om nu någon begriper vad jag menar. Hundägare gör det i alla fall.

Efter denna stärkande promenad, sover jag gott. Nästa dags morgon, hoppas jag att dagen går fort, så att jag snart får ta en nattpromenad med min bästaste granne och hennes trevliga hund.

Just nu känner jag mig: glad

 

 
 
 

  Promenad

Men det är ju underbart ha ha lägga fram kläderna som brandmännen ha ha. Strålande idé.

Pompan





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N