RSS!
Vad är det?

RSS är en teknik för att automatiskt hämta webbmaterial från en webbplats.
Sedan behandlas informationen av en installerad RSS-läsare eller en annan webbplats (som denna RSSA) som tolkar XML-data med hjälp av RSS och gör den läsbar för användaren i form av klickbara rubriker och ingresser, genom att klicka på en rubrik kan du sedan läsa hela artikeln. letar du efter nya RSS siter så kan du bläddra i vårt länk index.

Genom att lägga till RSS-kanaler i din RSS-läsare kan du på ett smidigt sätt få information om uppdateringar utan att behöva besöka dom olika webbplatserna.

Hur kommer
jag igång?

1. Klicka på Bli medlem och fyll i email & lösenord och du är igång. Logga in.
2. För att börja bevaka en RSS-kanal klistrar du in adressen till kanalen genom att klicka på Lägg till länk. OBS! Det måste vara en RSS länk som du kopierar från en "RSS"- Eller "XML"-knapp, vanligen är XML-knappen orange med vit text & RSS-knappen blå med vit text. Höger-klicka på knappen och välj kopiera genväg.

Behöver du hjälp att starta en RSS-kanal på din site? Kontakta då:
JW D E S I G N

Mer om RSS

RSS står för "Real Simple Syndication" och används som ett samlingsnamn för olika varianter av en XML-baserad standard. De vanligaste varianterna är "Rich Site Summary"(RSS 2) & Atom.

Många webbpubliceringsvertyg har mallar för att skapa RSS-kanaler. Kontakta leverantören av det webbpubliceringsverktyg som du har för mer information om hur du skapar RSS-kanaler. Du kan även publicera RSS-information på ett intranät.

XML är en standard för att märka och kategorisera data.

Exempel på program och tjänster som kan läsa RSS-formatet:
RSSA, gratis webbtjänst. (Svensk)
FeedReader, för Windows.
NetNewsWire, för Mac OS X.

plants
 

 

Snapsvisor till kräftskivan, julbordet, midsommar & andra fester   ->