Skapa ett eget webbfotoalbum, ladda upp obegränsat med bilder/foton   -> 


 Samverkan Upplands-Bro


Förenings info

 

 

 

Information till föreningar verksamma i Upplands-Bro kommun

 

Upplands-Bro kommun har i sitt trygghetsprogram åtgärder för att stärka vuxennärvaron på platser som är i behov av ökad social kontroll. Delvis har den organiserade nattvandringen ombesörjt detta, men engagemanget har varierat den senaste tiden. Nattvandringen fram till 2018 har bestått i att skolorna på respektive ort kallat föräldrar och vårdnadshavare till specifika ansvarsdatum i mentorsgrupper/klasser med högst varierat utfall.

För att säkra antal deltagande nattvandrare har kommunen beslutat att, som i andra kommuner, ge ett bidrag till föreningar som kan ställa upp med en resurs till aktuella vandringar.

Ni har som förening möjlighet att erhålla ett bidrag till föreningen genom att delta med minst 3 deltagare under tio tillfällen under vårterminen och få ett bidrag till föreningen på 12.000:- alternativt 5 tillfällen och erhålla ett bidrag till föreningen på 5.000:-

Önskemålet är att utbetalad ersättning går till ungdomsverksamhet, om sådan finns.

Detta innebär också en satsning på ungdomsverksamheten, så att den kan utvecklas och i sig skapa ett preventivt utfall, genom att kunna engagera fler ungdomar till ett positivt engagemang och möjliggöra att fler kan involveras i en kreativ och meningsfull sysselsättning i föreningsverksamheten.

Nattvandringen leds av utbildade och erfarna vandrarvärdar och anmält deltagande styrs till de ställen som har vandrarvärdar på plats utifrån föreningens önskade ortsalternativ.

Dessa platser är:

Fritidsgården Hagan vid Hagnässkolan i Brunna på Hagnäsvägen 2.

Fritidsgården Trappan vid Ekhammarskolan på Skolvägen 20 i Kungsängen 

Fritidsgården Bro på Blomstervägen i Bro centrum.


Man deltar från klockan 20.00 till klockan 24.00, då fritidsgården stänger.

Vandrarvärd möter upp och delar ut jackor och lämnar information om syfte, mål och lokala förutsättningar för aktuellt pass.

Man får inte medta husdjur. Fullständig nykterhet och ålder lägst 20 år.

Genomförandet sker med stiftelsen Nattvandring.nu`s röda jackor och innefattar en försäkring under tiden man vandrar.

I övrigt gäller regelverket och förutsättningarna som stipuleras av stiftelsen nattvandring.nu. För mer information ta del av dessa på www.nattvandring.nu

Fritidsgården ombesörjer uppföljning av åtagandet från varje förening och utbetalning av bidraget sker efter avslutad termin.

Vandringarna bedrivs varje fredag och lördagskväll fram till terminsslut den 14:e juni 2018. Skolavslutningen den 14:e juni samt valborg den 30:e april är också öppna för medverkan.

Nu har ni chansen att stärka föreningskassan och samtidigt delta i en socialt stimulerande och motionsgivande insats samtidigt som vi stärker tryggheten för alla som verkar och vistas i kommunen.

Välkomna!


Information på kommunens hemsida inkluderat anmälningsformulär:

http://www.upplands-bro.se/nyheter-2018/2018-01-17-nu-kan-foreningar-soka-bidrag-for-nattvandring.html


 Har du frågor eller vill anmäla föreningen för deltagande

Kontakta: Föreningsstrateg Susanne Lindqvist mail susanne.lindqvist@upplands-bro.se

Tel: 08-518 377 40