Chokladkaka
Du behöver:2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 hg smör
4 msk kakao
2 tsk vanilj socker
hackade nötter (frivilligt)
så här gör du:
sätt ugnen på 175grader.
blanda ägg och socker i en stor bunke med elvisp så att de det blir som en äggtoddy. Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, kakao och vanilj socker) i en separat bunke så att allt är fördelat jämt. blanda i dem torra ingredienserna med ägget och sockret med elvisps så att allt blir en brun smet. Smält smöret i en kassrull och blanda i det i smeten med elvisp. om du vill ha nötter så blanda i dem nu. häll hela smeten i en form (behöver ej smöras eller någonting). ställ in kakan i ungen i cirka 20-30 min beroende på ur kladdig man vill ha den och vilken ugn man har.
Färdig! låt svalna liten stund.
går även att ha i kylskåpet och äta vid ett annat tillfälle.
tips:
chokladkakan är god med grädde till. om du vill ha den lite finare strö flor socker på och lägg på någon god frukt tex Kiwi eller apelsin.
om du vill ha en högre/större chokladkaka så kan du göra smeten dubbelt så stor eller en halv satts större, men tänk då på att du ska ha den lite längre i ugnen.