Snapsvisor och nubbevisor till kräftskivan! -> 
DENNA SIDA ÄR INAKTUELL, var vänlig gå till:www.lovvattnetslantbruk.se

 

 

Välkommen till den enkla men utvecklade gården!

 

Vi bedriver mjökproduktion på SLB (svensk låglandsboskap) med lite inblandning av SRB (svensk rödbrokig boskap), jersey, hereford, simmental och brown swiss.

Ligger på en rätt så bra produktionsmängd, har friska djur och en arbetsplats som fungerar bra.

Korna föder sina kalvar en gång per år. Kalvarna får råmjölk första veckan och sedan helmjölk i åtta veckor.

 

På gården lallar även några dikor av rasen Hereford och Angus. De föder sina kalvar på våren och sedan lever de tillsammans till november. Tjuren Lejåån bor med sina damer hela året förutom vid kalvningen. Alla kvigkalvarna ingår i besättningen för framtiden, medans tjurkalvarna går på köttdjursuppfödning i ca 20 månader. Inget djur lämnar gården för ett liv någon annanstans.

 

Fåren. Pälsfår och köttrasfår har vi tok-blandat. Detta för att få kombinationen med bra köttansättning, god smak och lagom många lamm. Det bästa av båda sidor :-) Tackorna lammar under vintern och vi har slaktlamm nästan hela året om. En del tackor har bestämt sig för att lamma sommartid...

 

I övrigt finns det på gården höns, kalkoner, ankor, vaktlar, kaniner, katter, hundar,häst...

 

Sommartid kan man fika i gårdscaféet, fynda i loppisen, strosa bland smådjuren och fåglarna, plocka lite gott i sällskapsträdgården att smaska på, barnen kan springa fritt på besöksområdet och föräldrar sitta å vila.

 

Är du intresserad av att odla lite men inte har plats eller tid att vattna såsom det behövs? Då har vi ett perfekt förslag åt er!

Sommaren 2014 ska vi på försök hyra ut platser i vårat trädgårdsland. Man kan välja en valfri yta, 1 m2 eller 100m2 och allt däremellan, till en mycket förmånlig hyra. Ingår i hyran gör bevattning, gödsling, en del redskap, och om man vill kan vi deala fram ogräsrensning med :-)

Boka plats itid så vi vet hur många intressenter det finns.

 

Vi har även gårdsbutik, nu via internet. Kontakta oss om ni vill ha gårdens korv, nötkött, köttdetaljer, får, ägg, levande djur av alla de arter osv.. Vi levererar till Skellefteå, Umeå, Burträsk och i vissa fall däromkring.