Korsordslexikon, nätkryss, forum och sudoku.   -> 


NTF HORSES


Om Jim

Om Jim

Som några kanske vet så är jag väldigt intresserad av hästar och det har jag varit sedan jag var liten. Efter en tid slutade jag med hästar och ridningen som var mitt stora intresse då. Vi sålde då min welsh mountain valack Cc. Åren gick och intresset för hästar kom allt mer tillbaka. 

I mitt tidigare häst intresse var det mycket ridning som stod på schemat. Nu på senare tid ville jag börja med något som handlade mycket om träning med hästar, då jag tränat hundar i flera år och lärde dem en massa olika konster :D. Jag satte mig och letade runt på olika träningstips och då såg jag namnet natural horsemanship(naturlig hästhantering) så jag läste lite mer om hur man skulle gå till väga för att börja träna hästarna i NH. 

Efter en tid började jag träna lite försiktigt med dem, och sen dess är jag fast vid dessa underbara djur! På den vägen börja jag verkligen inse hur viktigt det var med en kommunikation mellan hästar och människor, vi fick sådant förtroende för varandra, det finns alltid något nytt att lära, de är det som är det roliga. Det som jag tycker är viktigt är att vara ödmjuk och öppen för olika träningstips, våga gå framåt i träningen. Man ska se att hästen följer med i utvecklingen och inte gå för fort framåt.


 


Under mina horsemanship år så har jag för det mesta jobbat mig fram på egen hand, men även tagit hjälp av instruktörer som är duktiga bland annat John Moore från USA. Natural Horsemanship har tagit mig väldigt långt i utbildningen och idag driver jag mitt egna företag inriktat på ridskola och kursverksamhet, innehar F-skatt. Jag undervisar elever i frihetsdressyr, ridning i frihet och trickträning. Att få förmedla mina kunskaper till andra är väldigt roligt! Det är så roligt att se sina elever utvecklas tillsammans med sina hästar och få en helhetssyn i hästhantering. 

Frihetsdressyren har väckt mitt intresse väldigt mycket och är de som jag vill fortsätta med i framtiden. Därför tränar jag nu mera för att få en motiverad häst med ett bra självförtroende och genom mycket lekfullhet samt glädje för att finna ett ömsesidigt partnerskap tillsammans med mina hästar.