Välkommen till sajten där du kan spela pokerpatiens, själv eller mot andra spelare. (patiens)   -> 
Dagbok

18 juni 2012

Långtur till Bredsjö Ostcafé och invigning av nya västarna. Snacka om att vi syns nu! Som ett orangt pärlband åkte vi mot Bredsjö och kanske var det tur att vi just idag fått våra västar, för det var en och annan stor lastbil som passerade och nästan tryckte oss ner i diket efter vägen. Framme i Bredsjö och Ostcaféet möttes vi av trevliga tjejer och handlade goda ostmackor och gott fikabröd. Här möts vi alltid av glada miner och inga problem att hålla öppet lite extra för oss. Som vanligt satt vi länge och skvallrade om än det ena och det andra innan mopederna tog oss tillbaka till Hällefors. Inga missöden efter vägen, bara Aslaug som hade "turen" att få lite extra motion i alla uppförsbackarna. Som hon trampade...

 

11 juni 2012

Planerad tur till "fäten" i Jönshyttan fick ställas in, då vår "Guide" lyckats planera in ett arbetsskift. Vi som var på plats tog istället en tur runt "Lygna". Skumpigt och lerigt var det bitvis och nästan lite läskigt ibland, då mopederna på grund av stora stenar, nästan tenderade glida av vägen. Fika vid bystugan i Sikfors. Hemfärden gick upp och ner för backar, då vi tog "gamla sikforsvägen" hem.  

    

5 juni 2012

Björkskogsnäs och Guckuskorna var utflyktsmålet för dagen.  Lite ömma i bakarna efter en ganska lång tur på mopederna, nådde vi vårt mål. Fräcka som få, tog vi oss ända fram till "näset" och skrämde en och annan besökare ner i diket. =) I packväskorna fanns korv, bröd och en engångsgrill. En prommenad bland alla vackra blommar, både Guckuskor och andra ledde oss fram till "udden" där grillen skulle tändas. Som sig brukar, när vi ska grilla korv, fick vi tålmodigt försöka få liv i grillen och vänta och vänta på glöd. Men tänk att korv med bröd kan vara så gott! För godare korv har vi sällan smakat. Länge satt vi sedan i blåst och avnjöt kaffet på maten...                                                     

28 maj 2012

Färden gick till Saxhyttan och Aslaug, där fick vi finfina mackor som Aslaug gjort och Silvys nybakade kakor. Vi planerade vart vi skulle åka och hade trevligt som vanligt. Man kan läsa på anslagstavlan vart och när vi ska åka:)

23 maj 2012

I dag fyllde mopeden 60 år, detta firades med att åka till Toppstugan och fika. Med oss hade vi mvg-gnistan.Vi blev över 20 st som först crusade runt i Hällefors. Fler turer tillsammans hoppas vi : )

19 Maj 2012

En trevlig kväll hade 9 Mopedistor på flottfärd, med vin och god mat, och vädergudarna som var med oss. Efter flottfärden satt vi i Krokbornsparken och hade fortsatt trevligt. Och snälla Kees kom med lite tilltugg. 

13 Maj 2012

Turen gick till Knuthöjdsmossen, och med var två nya tjejer,välkomnaEllinore och Annika. Det var ett litet gäng som åkte men det var trevligt och många fåglar fanns på mossen.

6 Maj 2012

Första turen gick enligt tradition till Nearings i Grythyttan där vi åt glass och blev bjudna på kaffe (tack så mkt). Vi var 8 st varav 2 transporterade sig i annat fordon. Och vi hade tur med vädret solen sken på blå himel : )

5 Juli 2011

8 glada Mopedistor styrde vår färd mot Bredsjö, färden gick utan några incidenser. Väl framme i Bredsjö smakade det gott med Bredsjöblå på hårtbröd och inte en droppe regn: )

 

2 Juli 2011                     

Nostalgidagarna är i gång, och vi samlades på torget kl 10.00 och bad till vädermakterna, som tur var hörde de oss och vi fick uppehåll hela dagen. Några av oss gick till Frida och Emmelie som fixade 50-tals frisyrer, det var ett trevligt inslag.  Kl 14.00 var det crusing vi var en liten skara som åkte med endast ett haveri. Vi tog lotter för att vi var nostalgiklädda och en av oss tog hem 2.a vinsten, som gav oss en flottfärd som avslutning på den här säsongen. Glömde nämna att vi deltog i allsång på em. Det var en lyckad dag. Hoppas vi ses nästa år.

 

20 Juni 2011

Dålig uppdatering är det här. Men den 20 juni styrde vi kosan mot Silvys sommarstuga, och blev bjudna på supergod mat..det tackar vi för. Vi kan även hälsa en ny Mopedista välkommen!!

 

30 Maj 2011

Vi har ett födelsedagsbarn bland oss, så i dag for vi dit och blev bjudna på smörgås tårta. Vi tog även en liten promenad. Och vi säger Grattis och tack för smörgåstårtan.

 

24 Maj 2011

Trotsade blåsten och åkte till Saxå Golfbana för en fika. Vi tog vägen över Nygård för att slippa tung trafik i blåsvädret.

 

17 Maj 2011

Vi tog en skumpig färd runt Lygna, fikade vid Sikfors bystyga. Där träffade vi HMCK som bjöd på kaffe. Hade tur med vädret, regnet kom när vi körde in i Hällefors. Hoppas de som åkte lite längre inte blev allt för blöta.

 

10 Maj 2011

På grund av för få deltagare, blev dagens moppetur inställd.

 

8 Maj 2011

Årets första mopedtur gick som vanligt till Neerings glass i Grythyttan. Här mumsade vi glass (såklart) och drack kaffe, vilket vi blev bjudna på. Tackar vi för! Det ryktas om att en Mopedistas däck exploderade så det hördes vida omkring. Undrar vems däck?

 

19 April 2011

Upptaktsmöte. planering av sommarens moppeturer. Se anslagstavla.

 

10 April 2011

Vi träffades vid badplatsen i Grythyttan och grillade korv, drack kaffe och åt kakor. Årets första träff, dock utan mopeder.