Stenarnas betydelse

JADE
JADE
JASPIS
JASPIS
TURMALIN
TURMALIN
BÄRNSTEN
BÄRNSTEN
MÅNSTEN
MÅNSTEN
OBSIDIAN
OBSIDIAN
RÖKKVARTS
RÖKKVARTS
SNÖKVARTS
SNÖKVARTS
PERIDOT
PERIDOT
ONYX
ONYX
TURKOS
TURKOS
TIGERÖGA
TIGERÖGA
ROSENKVARTS

ROSENKVARTS

MALAKIT

MALAKIT

LAPIS LAZULI
LAPIS LAZULI
HEMATIT
HEMATIT
BERGSKRISTALL
BERGSKRISTALL
AMETIST
AMETIST

JADE

Jade är en lyckosten som dyrkats i Asien i 1000-tals år. Jade stödjer oss att förverkliga våra möjligheter, vara tålmodiga och trogna vårt mål. Den utstrålar stillhet, frid och inre harmoni. Sov med den under huvudkudden så minns du lättare dina drömmar. Det hjälper dig att förstå vilka känslor du förlöser med hjälp av drömmen.

 

 

 

 

 

JASPIS

Jaspis påminner oss om att vi inte är här på jorden bara för vår egen skull. Vi är också här för att ge glädje och kärlek till andra, hjälpa andra att göra upp med sitt förflutna och förverkliga sitt hjärtas önskningar. Jaspis har burits av shamaner för dess skyddande och helande kvalitéer samt för dess förmåga att grunda och "jorda" oss. Lindrar även förlossningssmärtor.

 

 

 

 

TURMALIN

En turmalin kan användas för att attrahera inspiration, mod och självförtroende. Den stimlerar balans mellan den högra och vänstra hjärnhalvan och mellan de manliga och kvinnliga krafterna inom oss. Turmalin har använts som spåsten i den gamla indiska kulturen samt för sin skyyddande kvalité av schamaner i afrika, nordamerika och av aboriginerna i Australien.

 

 

 

 

BÄRNSTEN

En grundande sten som inte låter dig gå in i oro och depressioner. Urkraft i den råa stenen. Överhuvudtaget en sten med mycket kraft och styrka. Balanserar osäkerhet av olika slag.

Bygger upp dina kvinnliga aspekter. En sten som tar fram positiva sidor och egenskaper hos bäraren.

 

 

 

 

 

MÅNSTEN

En feminin och kvinnlig sten som hjälper oss att utveckla kontakt med våra kvinnliga aspekter och dess energier. Hjälper oss därför att utvecklas andligt - att se inifrån.

 

 

 

 

 

 

 

OBSIDIAN

En grundande sten som centrerar oss. Får den kärleksfulle att vara balanserad utan att förlora kraft. När du är grundad kan du också påbörja nya möjligheter som kommer till dig utan att förlora balansen.

 

 

 

 

 

RÖKKVARTS

En bra sten för grundning, hjälper till att ta in skratt och livsglädje på ett kreativt sätt. Klarhet i tankarna, hjälper till att inte fastna mentalt. En glädjehöjande sten.

Bra sten att grunda sig med efter att ha gjort dimensionella resor, stenen tar dig tillbaka till det fysiska.

 

 

 

SNÖKVARTS

Läker inre och yttre sår, kan användas överallt. Rensar oss ifrån negativa tankar och programmeringar. Drar ut det som hindrar oss från att ha kontakt med vårat inre.

En själsligt läkande sten om vi gått länge med något problem. Den gör oss medvetna om det dagliga lilla som vi skapar mot fördomar.

 

 

 

 

PERIDOT

De antika romarna kallade Peridot för "Aftonsmaragd", på grund av dess vackra , skiftande gröna färg. Peridot lindrar hat och svartsjuka när äktenskapet är på väg att splittras.

Den anses också förstärka hjärta och nerver. Är halvgenomskinlig med oljig glans. Färgen är mättat olivgrön och har fått tillnamnet "nattsmaragd".

 

 

 

 

ONYX

Onyxen grundar, stabiliserar och ger oss beskydd. Den hjälper oss att uppskatta oss själva och sätta gränser för att upprätthålla vår individuella balans så att vi kan vara hela människor.

Onyxen stimulerar balansen mellan det manliga och det kvinnliga inom oss, den uppmuntrar centrering så att vi kan leva i närvaro av vår fulla kraft.

 

 

 

 

TURKOS

Turkos var en helig sten i det gamla Egypten där den värderades mycket högt. Den kan ändra färg om bäraren är sjuk eller kan spricka som skydd och offer. Lycko- skydds- och resesten, inger mod. Bär den för att dra till dig nya vänner och kärlek och glädje.

Turkos är en allmänt helande sten som stärker ögonen, tar ner feber, hindrar eller lindrar migrän och annan huvudvärk.

 

 

TIGERÖGA

Tigeröga anses befrämja välstånd och pengar. Skyddar mot alla slags faror, skapar mod och säkerhet. Särskilt bra för människor som inte är förankrade i livet eller har svårt uttrycka sin vilja i handling.

Tigeröga är en varm sten som stimulerar energiflödet i kroppen. Ger klarsyn och överblick.

 

 

 

ROSENKVARTS

Rosenkvarts bringar frid, kärlek och lycka i relationer, därför bra gåvosten. Den ger bäraren inre frid och kan hela djupa hjärtesår. Den lär dig att älska dig själv och löser upp sorg,rädslor och bitterhet.

Rosenkvarts har en starkt helande och lugnande kraft. Det är stenen för hjärtchakrat.

 

MALAKIT

Malakit är en skyddssten framförallt för negativitet och fysiska skador, speciellt skyddar den från fall. Bra att ta med på resor. Den är också en kärlekssten som lugnar och ger god sömn.

Malakit absorberar negativ energi och är bra att placera över områden som är sjuka och spända. Den är allmänt helande. Smärtlindrande.

 

 

 

 

LAPIS LAZULI

Om man bär Lapis lazuli regelbundet sägs den stärka synen. Det är en upplyftande andlig sten- en bra meditationssten. Stärker kärleksbanden och troheten mellan kärlekspar. Skyddssten.

Lapis lazuli används för att ta ner feber och för att bota blodsjukdomar. Hjälper mot depression och öppnar upp medialitet. Bra mot: Halsont.

 

 

 

 

HEMATIT

Hematiten grundar och stärker självkänslan. Om man rispar hematit och sedan drar fingret över den, så helar den sig själv. Används ofta vid spådom.

Hematit sägs vara kraftfull i att dra ut sjukdomar ur kroppen. Speciellt bra mot brännskador och andra sår samt huvudvärk.

Bra mot:Blodbrist. Mensvärk.Sömnlöshet.

 

 

 

BERGSKRISTALL

En Bergskristall får dig att tänka positivt. Den balanserar energin och löser upp blockeringar. Ökar energin och det andliga medvetandet.

En Bergskristall är allmänt helande och kan placeras på smärtfyllda eller spända delar över hela kroppen. Ger lugn sömn.

 

 

 

 

AMETIST

Mäktig sten som skyddar mot tjuvar, sjukdom o annan fara. Håll en Amestist i din vänstra hand för att uppnå lugn och ro. Den tar bort fruktan och ökar hoppfullheten. Skärper ditt sjätte sinne och ökar den mentala förmågan.

En Ametist under kudden eller som smycke hjälper mot sömnproblem och mardrömmar. Hjälper mot alkoholism och frosseri Feber, Hosta, Huvudvärk

 

 

Tillbaks till toppen