Köpa Ljusmanschetter   -> 
Om oss


Pålskog

Vackra bruksvaror i smide

Äldre modeller och modern design. Ljusstakar, Ljuskronor, krokar, marschallhållare, gardinstänger, vindflöjlar, produkter för kök, öppen spis och trädgård.  Specialbeställningar!  Försäljning även i Byarums Hembygdsgård sommartid.

 

Herstellung & Verkauf schöner älterer & moderner Schmideprodukte. Kerzenleuchter, Kronleuchter, Wetterfahnen usw.

Auch Verkauf im Heimatmuseum Byarum.

 

Manufacturing & sale of antique as well as modern wrought iron products.

Candleholders, chandeliers, weather vanes, etc. Also sale in the Byarum Heritage Centre.

   

Smide är ett gammalt, klassiskt hantverk. Ässjan brinner och med hammaren och städet formas järnet. I Pålskog har man arbetat med järn i minst 150 år, vagnar, kälkar osv. Nu gör vi vackra bruksvaror i smide. Vi har tagit upp många äldre modeller i vår tillverkning, t.ex krokar, lampetter, ljusstakar, ljuskronor och produkter för öppna spisen men också modern design.

1991 började vårt samarbete med en ung designer, Bengt Lindberg, som hade ritat en modern ko. Detta var början till något nytt - laserskurna figurer. Det blev en mycket omtyckt ko-ljusstake i Stockholm och sedan runt om i Sverige och världen. Sedan blev det fler figurer - får, älg, tupp, häst. Nu samarbetar vi med andra designers bl.a Staffan Philipsson, som ritar laserskurna 3-dimisionella djurfigurer.

Vi gör även efter kundens egna ritningar och önskemål. Se även SPECIALBESTÄLLNINGAR.

De flesta produkterna bränner vi med linolja, en gammal, miljövänlig ytbehandling av järnet. Det blir en vacker matt, svart yta. s.k. svartsmide 

Genom TV, radio och inredningstidningar har vi och våra produkter synts. Bl.a gjorde TV2 i det sista Magasinet ett reportage här, "Den lycklige bonden i Småland", om konsten att bo och arbeta på landet.