MAXINE

Maxine Maxine

Maxine köpte jag som 4-åring. Har sedan tränat både dressyr och hopp på L:A/Msv nivå. Startade henne i några unghästklasser i utbildningssyfte. Men jag tillhör dom som tycker det är mycket roligare att träna än tävla.

Maxine var född 1993 och e.Maximilian ue.Trombon

Maxines stamtavla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här rider jag 7 dagar efter jag fött mitt andra barn (ja, det sög ganska mkt i ridtarmen efter 1 1/2 års graviditet, eller, ja, massa gravid och massa amma)

Maxine hade själv fått föl och bara promenadridits av en medryttare lite, men jag var bara tvungen att känna på lite...  :-)

Båda är vi lite tjocka och inte i form, men kul var det!

Kul var det också på Globen Horse show 1999. Då var vi med på invigningarna och med ett shownummer, en hoppkadrilj med Star Wars-tema.

Här är vi uppstallade i garaget i Globen.

Och här bilder från invigningen och framridningen i annexet.

Och den snygga outfiten :-)

År 2000 var vi också med. Då var invigningen med Star Wars-tema. Vi gjorde en kadrilj till en härlig Shania Twain-låt.

Konstigt, jag som hatar att tävla, tyckte att det här var bara jättekul! Inte ens nervös, tänkte att vad som än händer, så är det SHOW!

Maxine på lina

 

Här är Maxine och hennes första avkomma, Brilliance. Tyvärr föddes hon förtidigt med kraftiga senkontrakturer och fick efter mkt jobb och verinärvård tas bort då hon var 9 månader gammal.

Hon var e.Briar. "Brillan" hade ett alldeles underbart temperament och var inga problem att stretcha och linda. Lastade sej i stort sett själv. Skuttade omkring som tusan i hagen med sina gipsade ben :-) 

 

Maxine fick sluta sina dagar då hon var 12 år.

Hon hade redan som unghäst gått omkull och dragit sitt bäcken snett. Fungerade utmärkt så länge hon reds och var i form.

Men två tunga dräktigheter blev för slitsamt för hennes bäcken och ben och trots försök med behandling och långsam igångsättning så blev hon bara sämre.

Nu är min bästa vän som jag upplevt så mycket med på dom evigt gröna ängarna...

Ha det bäst min älskade vän.