Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Vådan av att slänga

Skräp är sånt man har sparat i åratal men kastat bort 3 veckor innan man behöver det.

Som en ekorre har jag alltid sparat på sånt jag tyckt kunde vara braohagrejer. Bokstavligen fyllt förråd och bodar för att inte tala om garaget där det till slut inte ens fanns plats för en cykel. Där fanns allt från trasiga gamla möbler som jag trodde jag skulle laga nån gång till avklippta sladdar med europakontakter.

Först vid en flytt märkte jag att jag hade så in i norden mycket skräp och operation rensning påbörjades. Med stor vånda fylldes ganska snabbt en container för vidare transport till tippen. På grund av tidsbrist stuvades sånt jag inte kunde bestämma om jag skulle ha kvar eller inte i stora kartonger för senare genomgång. Dessa kartonger parkerades under tiden i en liten stuga som jag fortfarande har kvar men numera inte använder till annat än just förråd.

Flyttade alltså från gård på landet till en liten 2:a och fick såklart med mej alldeles för mycket grejer redan från början. Så när lådor, skåp och garderober var fyllda fanns massor av kartonger kvar att packa upp. Då började jag sortera och sålde en massa grejer som jag inte tyckte att jag behövde på tradera och loppisar. Annat fick gå till tippen. I samma takt som jag lyckades tömma kartongerna kom min rara lilla dotter hit med nya som hon hämtat i den lilla stugan.

Det börjar bli fullt i källarförrådet trots att jag blivt radikalare i mitt slängande och nya kartonger kommer ständigt ännu 1 1/2 år efter flytten.

I ärlighetens namn har jag ju inte ens orkat tänka på kartongerna i långa perioder därför att jag också varit tvungen att sortera och gallra en massa inuti mej som finns från förr. Men då och då finns det lite ork över till att gå igenom en och annan kartong.

Att jag kom att tänka på skräp idag beror på att jag skulle ha behövt just en sladdbit med europakontakt för att sätta på en av mina lampor som nu bara har en vanlig gammal ojordad som inte går att sätta i det jordade uttaget. Det hade passat perfekt med en sån att sätta i strömbrytaren på den befintliga sladden och jag vet ju att jag hade såna i mina gömmor.

Konstigt att man kan sakna sitt skräp men jag fixar nog lampan på nåt sätt ändå.

Just nu känner jag mig: fundersam och lite sorgsen

Husmusen
 

 
 
 

  Vådan av att slänga

det har jag faktiskt märkt också att man alltid behöver en sak man just slängt sisådär inom tre veckor

men ligger den kvar i braohalådan så behöver man den aldrig

så det så



oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N