Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Jag skulle behöva en personlig assistent

Jag har funderat på om en personlig assistent kanske skulle va nåt att ha. Ja under förutsättning att jag själv skulle få bestämma vad den skulle ha för arbetsuppgifter då förståss. Har fått för mig att en assistent är en sån som har till uppgift att underlätta o hjälpa till med olika saker o fick jag bestämma så skulle assistenten få ta över alla tråkiga arbetsuppgifter o sen kan den i o för sig oxå få göra sånt som jag själv inte kan för att jag är så okunnig.

Då kan jag ägna mig åt att bara göra sånt som är roligt och ändå få dom tråkiga sakerna gjorda. Visst låter det suveränt.

Det måste va en mångsidig personlig assistent, pysslig, ordentlig, påhittig, nyfiken, stark, snäll o glad, idérik, snabb, matglad dvs matlagningskunnig, teknisk, tolerant, diskret, lojal, städkunnig, datakunnig, serviceminded, tystlåten, praktisk, odlingskunnig, sykunnig och så ska den kunna snickra, meka med bilar, inte ta nån plats och vara billig i drift ja och så en massa annat som jag säkert glömt.

Undrar om man kan annonsera efter en sån? Loklapressen kanske inte räcker så det får nog bli i nån av dom större blaskorna o på internet kanske. Nä arbetsförmedlingen skippar jag för dom begriper sig iallafall inte på den här typen av arbetsuppgifter så dom skulle bergis skicka nån avdankad gammal arbetslös politiker eller skandiadirektör med en massa fuffens i bagaget eller nån liknande. Såna har jag fått nog av.

Personlig assistent eller snarare hushållsassistent är ett krävande yrke skulle jag vilja påstå, jo jag vet det faktiskt för jag har själv jobbat som det i sisådär 30 år. Det va så till den grad slitsamt för både kropp o själ att jag nu faktiskt skulle behöva en själv.

Jag tänker inte berätta för någon eventuell presumtiv sökande att jag faktiskt i många år redan haft en hushålls assistent för tänk om dom skulle fråga den hur jag är som arbetsgivare. Förskräckliga tanke, ojojoj då skulle det ju komma fram att jag mobbade o diskriminerade den så till den milda grad att den beviljades förtidspension och förpassades till en hörna längst in i ett av köksskåpen.

Hum hum, vid närmare eftertanke så vill jag nog egentligen inte ha någon personlig assistent heller men jag kanske skulle kunna sälja min gamla hushållsassistent, ja den är i gott skick och inte särskilt sliten, och så kunde jag köpa en magic bullet istället. En liten nätt användbar historia som får plats att stå framme på köksbänken.

Jamen alla dom andra grejerna som inte en magic bullet klarar av vem ska då göra dom?

Kan själv säger jag bara!

Just nu känner jag mig: stolt

Husmusen
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N