Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Uppletande & Rullträning

På Zeffes förmiddagspromenad ficka han göra ett uppletande med bara en sak, han skulle inte få en chans att byta sak där ute, jag lade ut sökrullen längst ut i rutan, för han behöver träna på avlämnande av rullen. Han låg kvar när jag gick ut med den, fast han inte kunde se mig hela tiden. Han hämtade rullen utan problem och kom in med den, sen kastade jag den ut i skogen om och om igen för att träna avlämnandet och det gick riktigt bra, till slut kunde han lämna av i min hand i byte mot en godis. Vi tränade ff, ställande, inkallning och läggande, det går bra alltihop nu, förutom att läggandet är väldigt segt, när jag tränar det inne och Zooto är med lägger han sig jättesnabbt, kanske för att Zooto kastar sig ner Vi hade apporten med oss ut också så vi tränade med den också, och det går bättre och bättre, idag bar han den långa stunder och satt vid min sida och höll den utan att bolla och tugga, det han har svårast för är att hålla den kvar i munnen och sätta sig fot, men det kommer väl, vi får träna mer. När vi kom hem tränade vi lite slalom och det verkar som han fattar nu, att han ska igenom alla pinnarna, duktig kille.

Nu hade Zooto vaknat ur sin förmiddagslur så jag tog ut honom på hans promenad, vi tränar inte bita och dra i kopplet, för det är hans favvo syssla när han har koppel på. När han sen får vara fri har han massor att undersöka, såsom alla hålligheter han kan hitta, han kör ner hela huvudet i hållen och lyssnar för att sen springa vidare till nästa hål han hittar. Och så måste han ta en sväng in i islänningarnas hage, även fast han fortfarande tycker att hästar de ska ha en rejäl utskällning. Men han blir bättre och bättre på att inte skälla ut dem, han kan sätta sig utanför hagarna och bara titta på dem också. Vi tränade igenom på ett cementrör som ligger på vår promenad, det har han bara sprungit igenom ihop med Zeffe förut. Jag hade med hans favvo boll, en med en pingla i, för att träna hans föremålsintresse ute, och det gick bättre idag, han sprang efter den men ville inte ta den först, men till slut tog han den och kom med den. Sen tog jag fram sökrullen och den ville han leka med, så vi hade dragkamp med den och jag kastade den och han hämtade den och kom med den, duktig kille. Det blev lite fotträning också när han kom upp vid min sida, och han är så duktig, tittar upp på mig hela tiden. Nu har Zooto lärt sig att det är Zeffe som får sin mat först, han sitter snällt och väntar tills jag ställer ner hans skål och han tar inget förrän han har haft ögonkontakt och fått varsågod, t.o.m när de får välling och det är det bästa han vet, jag har aldrig sett någon lapa i sig så fort som han gör.

På eftermiddagen höll Zeffe på att skrämma slag på oss allihop, inklusive sig själv, han råkade tränga sig in i vår blivande spishörna, där Janne har div, vattenpass, plankor och gud vet vad står, i alla fall så rasade alltihop med ett himla brak så vi hoppade högt och Zeffe och Zooto rusade ut ur köket och upp för trappen, jag tror att den lille blev räddast han ville inte komma in i köket på ett bra tag, stackars liten, men på kvällen hade han glömt alltihop igen, tur det, jag var riktigt orolig ett tag.

Det hann att bli kolmörkt innan Zeffe fick gå ut på sin eftermiddagspromenad, men honom ser man ju i alla fall lite av, Zooto försvinner ju i mörkret. Jag hade inte tänkt att träna i mörkret, men eftersom Zeffe inbjöd till det så blev det lite ff, ställande och läggande, lustigt det där att det går så bra när han får bestämma när/om vi ska träna, i vilket fall som helst så är han jätteduktig när han vill.

Ha det gott

Siv/Zeffe & Zooto

 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N