Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Träning för båda killarna

Idag har Zeffe äntligen fått göra ett uppletande igen, jag lade ut fem saker och han letade upp alla med samma fart som han brukar, tränade ff, ställande, läggande, framförgående och inkallning och det börjar funka jättebra, han håller kontakten bättre och bättre, det är läggandet som jag inte är nöjd med, men när jag tränar med Zooto och Zeffe vill vara med så lägger han sig jätte snabbt, Zooto slänger sig ner, hoppas det håller i sig. Vi tränade inkallning med ställande och det gick riktigt bra för att vara första gången jag tränar det. Jag hade apportbocken med ut idag så vi tränade lite med den också, men han vill fortfarande tugga och släppa, vet inte hur jag ska bära mig åt för att få honom att hålla fast ordentligt och inte leka med den. Framförgåendet funkar bra ibland och inte alls ibland.

När Zeffe fått sitt, fick han vara inne och jag tog ut Zooto, lade ett litet spår med matskålen som slut och det nosade han upp, och blev glad när han kom till maten. Tränade kontakt med honom och det är han jätteduktig på, sitt, ligg och nej kan han och kommer när jag ropar. Och han vet vad klicket betyder, han lär sig otroligt fort den lille. Jag tror att det blir jätte skoj att jobba med honom också. Zooto sov länge efter sitt lilla träningspass.

På eftermiddagen gick jag ut med båda killarna, förstår inte att de orkar busa så mycket, undrar när de ska kunna gå en promenad utan att leka hela tiden. Och att Zooto inte ger upp försöken att hinna med Zeffe på sina korta ben. Ibland sätter han sig och väntar på att Zeffe ska springa förbi och när han gör det så kastar han sig efter.

Ikväll när vi tog in hästarna fick Zooto också vara med en liten stund, och han blir modigare för varje gång han ser hästarna. När jag sa till honom att vi skulle gå in följde han snällt med fast Zeffe var kvar och lekte med stora hästbollen.

Ha det bra

Siv/Zeffe & Zooto

 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N