Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Uppletande, Spår

FREDAG 6/10-06

Zeffe och jag gick själva på förmiddagspromenaden, Zooto hade slocknat efter allt bus på morgonen. Jag hade lagt Zeffe för att gå ut och lägga saker till ett uppletande, när jag var på väg tillbaka ser jag på Zeffe att något är på gång, och ve och fasa, den ilskna Riesenhannen är på väg, i koppel förståss, det är han alltid, men Zeffe ska han ligga kvar? Nja, han sätter sig upp, men då har jag hunnit fram till honom och lägger ner honom igen. Jag förklarar för Riesen hussen vad jag håller på med och ber honom att gå förbi, vilket han gör, Riesenhannen gör ett riktigt utfall mot Zeffe, och Zeffe svarar vilket han aldrig gjort förut, börjar han bli stor och kaxig tro Uppletandet gick i alla fall bra trots den lilla störningen. Vi tränade lite kontakt, FF, inkallning, ställande och läggande också, allt funkade bra förutom läggandet där han var hur seg som helst.

När vi kom hem igen hade Nigel (hovslagaren) kommit, och han har en Aussietik som är 2 år. Nu blev det fart minsann, Zeffe och Chesswick, som hon heter lekte för fullt och Zooto försökte hänga med, och det gjorde han rätt bra faktiskt, gud vad de små benen gick, trodde han skulle springa ihjäl sig. Han var rätt kaxig mot Chess också, morrade och skällde ut henne, hästarna fick sig en omgång de också, han var riktigt arg på dem. Det var två trötta små herrar som kom in sen Chess hade åkt, sov gott på eftermiddagen.

Jag var ute och lade ett spår till Zeffe när det var lugnt hemma, det blev ett skogsspår med fem apporter + slut och tre vinklar. Spåret fick ligga c:a 1 timme. Han gick nästan hela spåret lite vid sidan om, men han plockade alla apporterna, min lilla sjtärna som är så duktig. Tränade framförgående på vägen hem och det börjar gå riktigt bra, måste prova om det går lika bra på appellplanen.

När vi kom hem lade jag ett korvspår till Zooto c:a 20 m, när han hittat första korven lade han sig och åt, sen låg han en bra stund och nosade runt lite innan han reste sig och fortsatte tillls han hittade nästa korvbit och så höll han på till slutet, där det även låg en liten fläta som vi kampade med. Dagen slut med två nöjda och trötta, nja, det blev mer bus inne senare, Aussiekillar.

Ha det bra

Siv/Zeffe & Zooto
-10

Just nu känner jag mig: tillfredsställd

 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N