Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Återanvändning nää inte den här gången heller

Jag gillar att återanvända saker. Har byggt en hel stuga av gammalt rivningsvirke o begagnade fönster o den blev jättefin.

Varje gång jag åker till sopstationen med skräp irriterar jag mej på att folk slänger fullt funktionsdugliga grejer. Sist jag var där var det en gubbe som slängde ett sånt där fint underrede till en gammal symaskin. Varför slängde han det när man skulle kunnat gjort ett fint litet bord av det var min tanke såklart.

Inte får man ta nåt heller av allt man ser att folk kastat
och det är ju helfånigt.

I vår källare har kommunen lite lagerutrymmen och där har fram tills i förrgår förvarats bl.a. gamla kontorsmöbler. Nu skulle allt bort och några gubbar kånkade och bar ut rubbet. Hela bra skrivbord, databord och mängder med kontorsstolar. bokhyllor och hurtsar,
allt mosades ner i ett par jättebamsiga containrar.

Jag har sett samma förfarande flera gånger förr och tycker det är lika bedrövligt varje gång.

Jag blir både irriterad och förbannad på sånt. Inte för att jag missunnar kommunfolket nya fina möbler utan för att man slänger så mycket användbart.

Om man nu inte vill sälja grejerna så kan man väl skänka bort dom. Det finns säkert massor med människor som skulle vilja ha ett skrivbord, en bokhylla eller en kontorsstol. Dessutom är dom betalda med skattemedel i det här fallet. Nä förstör bara!

Grrrrrrrrrrrrrrrr....säger jag bara.

Det borde finnas typ en lada vid sopstationen där allt användbart samlades och så kunde folk få åka dit och fynda till självkostnadspris. Vet att det finns på vissa ställen.

Kanske är det för att jag själv har så svårt för att slänga saker som jag tänker så här men nu är ju inte alla lika och det är väl därför det slängs så mycket användbart.

Grrrrrrrrrrrrrr....en gång till.

Just nu känner jag mig: fundersam o irriterad

Husmusen
 

 
 
 

  Återanvändning nää inte den här gången heller

Visst är det ett slöseri. Men det är väl slöseriet som får pengarna att rulla. Om vi får en ny regering i höst, så blir det reportage i tidningar och tv om hur dom nya regeringsmedlemmarna möblerar sina kontor, och slänger ut allt gammalt. Men den som som får sälja nya möbler blir ju glada.




problemet e nog att de kostar att lagra grejerna så andra kan komma o hämta

men de skulle formodligen fungera jättebra om folk kund få åka o ställa sakerna på ett jättemagasin eller nåt o andra kunde komma o hämta

himla bra ide

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N