Hitta tjänsteleverantörer & hantverkare, gratis   -> 
Mötesskilldringar

         

Den 16 Oktober berättade Stephan Lundberg om det som kallas Penny toys. Mittenbilden visar några saker man fick för en penny. Därefter var det dags för auktionisten att göra sin röst hörd i salongen, ett 100 tal rop gick för klubban. Foto: Lena

Lördagen den 16/4 2011 hade klubben en liten myntmässa på Café UH. Tanken var att göra lite reklam och tala om att vi finns. Hurdana förväntningarna var var väl kanske inte så uttalat men man får nog säga att resultatet blev gott, det var jämn och god tillströmning hela dagen.

Det var Torsten som var bas för klubbens huvudbord, och detta måste givetvis förevigas. I vilket fall är det inte varje dag som klubben får fem nya medlemmar.

Mest jobb hade nog Sören och Bertil som hade den viktiga uppgiften att värdera och eventuellt köpa mynt och samlingar som folk hade med sig. För att slippa köbildning så lämnade dom flesta in mynten för ett utlåtande senare under veckan.
 

Förutom klubbens officiella bord hade 9 medlemmar ett bord var med  mynt för uppvisning och eventuell försäljning. Nu blev det kanske inte så mycket sålt, men just det här att få se gamla mynt och höra historien om dem intresserar många, även dom som inte samlar själv. Lars från Bredbyn hade exempelvis en hel del kopparmynt från Drottning Cristinas tid, vilket dom flesta stannade till en stund för att titta på. Godiset gick åt men bilen och 1800-talsstopet fick han ta med sig hem igen.

Steget från pensionerad järnhandlare till säljare av brons och silver är kanske inte så långt och det märks på Gösta Kallin att han fortfarande har både vanan och intresset att göra affärer direkt med kund. Hans bord var välbesökt, inte minst för hans egendesignade årsset som han hängt upp på väggen.

Dom flesta affärerna blev i alla fall gjorda mellan klubbmedlemmarna själva. Här är det Sören som blev helt lyrisk över Oscars 2-kronor som Stefan saluförde. 

Efter en lyckad dag är det ju inte minst viktigt att varva ner i glada vänners lag. Här är det Lars, Arne, Stefan, Janne, Bertil och Roland som besöker Röde Orm för en bit god mat. Den sistnämnde fastnar som vanligt inte på bild....