Rimlexikon för alla rim   -> 
Gården

 

Jag som har den här sidan heter Maria och är en fullständigt djur och trädgårdstokig bondjänta och här kommer lite info om och bilder på djuren
som finns hos oss.

Hela mitt liv har jag haft djur runt omkring mig och mitt hem fyllt med blommor. 2001 köpte vi hus i en liten by utanför Örnsköldsvik som heter Billsta och här känns det som att vi kan leva ut våra drömmar. Stefan bygger garage och renoverar hus (jag hjälper till där jag kan). Jag bygger trädgård och fyller gården med djur.

Hedemorahöns har jag varit genbank för sedan 1998 och det har varit väldigt roligt. Inte bara har vi haft hönorna sprättandes på gården till allas trevnad de har dessutom fyllt kylskåpet med ägg. Det känns väldigt roligt att kunna göra en insatts i bevarandet av utrotningshotade Svenska lantraser. Från och med hösten 2007 har jag dessutom Öländska dvärghöns som jag är genbank för och våren 2008 flyttade två gotlandskaniner in. Strax därefter kom två Mellerudskaniner (hona, hane). Sedan blev jag fodervärd åt en gotlandshane också och så började kullarna rulla in. Genbanksstatus på gotlandskaninerna har jag sedan 2008 och 2009 på mellerudskaninerna.

Kvar på önskelistan av djur har vi genbanks ankor, troligen svensk blå anka (jag har ändrat mig, Blekingeankor ligger för tillfället bättre till. De är färre till antalet och behöver en bevarare bättre och man ser skillnad på hane och hona). Stefans favoriter, grisar finns också med i funderingarna men de ligger nog längst fram i tiden känns det som. För att hålla trenden ligger Linderödsvinet naturligtvis bra till. Sedan finns det ett djurslag till som vore väldigt kul och intressant, Alpackan. Men där tar det nog stopp för de behöver mer plats än vi kan ge dem idag och är ruskigt dyra i inköp om man vill ha bra kvalité. 

Så till sist det djur som ligger mig varmast om hjärtat, katten.
I hela mitt liv har jag bott med katt och är uppfödd med kattungar under sängen. En i mitt tycke fantastisk upplevelse för ett barn. I alla fall om barnet är lika förtjust i djur som jag alltid varit.
Min underbara bondkatt Hobbe fick vara min bästa vän i 18 år och under 11 år hade han sällskap av Ernie (även han bondkatt). På senare år har det varit lite mer turbulent på kattfronten några år hade jag abessinier. Min underbara Tarzan blev överkörd och Misaki som skulle bli avelshona var sjuk och fick tas bort.
Nu har jag en underbar stabil bondkattsdam som löpte för första gången på julafton så kanske får vi höra ljudet av små tassar i vår. SOm sällskap till henne skulle vi skaffa en annan bondkatt men snubblade över världens charmigast skogkatt kille så, hoppsan så det kan bli.....
Nu är vi ägare av en raskatt igen. Hoppas på bättre lycka med honom än de föregående.

.