Måleri-resa till Praag 2020

 

Version:1.0 StartHTML:0000000168 EndHTML:0000005828 StartFragment:0000000586 EndFragment:0000005811

Följ med på Galleri Bagdad Cafés första Måleri-resa med buss!

Vi reser till Praag och målar i den vackra staden med omnejd!

Avresa: 12/5 2020, 6 dagar, 5 nätter

 

 

Vi åker med Rolfs Flyg och Bussresor.

Detaljerat program för bussresan finns nedan!

 

På plats i Praag kommer vi att följa med bussen på utflykterna men avvika för våra måleripass när vi når passande motiv.

Praag är de tusen spirornas stad. Följ med på en inspirerande resa till en av Europas vackraste städer och ta del av Johan Jönssons pedagogik och spännande uppgifter. Varje målarpass avslutas med en gemensam genomgång av allas bilder där man lär sig lika mycket av varandras bilder som av sin egen.

 

Senaste anmälan: 6/11 till johan@galleribagdadcafe.com

Pris bussresa inklusive resa, hotell, 5 frukostar, en middag, utflykter; 5775:-/ person i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 1225 :-

Kurs/ anmälningsavgift: 4000:-

Det finns möjlighet att ta med en medföljare som ej går kursen men som följer med på resan. En mindre bokningsavgift tas ut + 5775:-. Med reservation för eventuella ändringar.

 

Kursledare: Johan Jönsson

Assisterande kursledare och organisatör: Ylva Viberg

Avresa: 12 maj 2020

 

Galleri Bagdad Café

Galleri Johan Jönsson

Järnvägsgatan 21

216 14 Limhamn

040-15 25 10

anmälan till: johan@galleribagdadcafe.com

www.galleribagdadcafe.com

Begränsat antal platser

 

Program för bussresan:

Dag 1. Hemorten – Berlin

Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Berlin som vi når strax efter 20.00. Vi checkar in på Relexa Hotel som ligger centralt nära Potsdamer Platz.

Dag 2. Berlin – Prag
Efter frukost gör vi en mindre rundtur genom centrala Berlin. Vi fortsätter därefter söderut förbi Dresden och når Prag framåt eftermiddagen. Vi checkar in på 
Design Hotel Metropol i hjärtat av Prag, nära gamla stadens torg och astronomiska uret. På kvällen finns det tid till att strosa runt på Prags upplysta gränder och kullerstensgator.  .

Dag 3. Prag
Frukost. Vi samlas i receptionen för cirka tre timmars promenad i Prag med svensktalande lokalguide. Vi vandrar till fots genom gamla stan och ser bland annat de judiska kvarteren, gamla stadens torg och Karlsbron. Eftermiddagen tillbringas på egen hand för exempelvis shopping. I centrum finns bland annat skovaruhuset Bata, varuhuset Tesco och shoppingcentret Palladium som har över 180 butiker.

Dag 4. Prag
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide. Vi åker med buss till Strahovklostret och härifrån vandrar vi genom borgområdet Hradčany, Sankt Veitskatedralen och kungliga slottet. Även idag sker största delen av rundturen till fots. Under dagen erbjuds även möjlighet att åka med på en båttur med lunchbuffé från 295 CZK, som bokas på plats.

Dag 5. Prag – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vi stannar för ett ordentligt lunchuppehåll i Dresden. Staden brukar kallas ”Florens vid Elbe” och har en historisk stadskärna som återskapats efter att den ödelades i bombningarna 1945. Framåt sen eftermiddag når vi vårt övernattningshotell utanför Berlin. Middag på kvällen.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 225:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Tjeckiska koruna och euro