Kryptera lösenorden till .htpasswd   -> 


NTF HORSES


Ridning i balans
Formgivning utan huvudlag.

Min naturliga ridning


Jag vill att hästen ska hitta en balans med sin ryttare på ryggen, utan att hästen får ryggskador eller andra problem i framtiden. Det är inte naturligt för hästen att ha en människa på ryggen. Därför tycker jag det är viktigt att hästen litar på mig innan jag sitter upp. Jag lägger stort fokus på att hästen bär upp sin ryttare på ett bra och stabilt sätt. Jag lägger ner mycket vikt på att hästen är avslappnad och söker sig fram och ned och sedan kunna finna en dressyrmässig form helt utan utrustning.


Lär dig kommunicera med hästen från ryggen med sitsen.


Naturlig ridning är ridningen där man finner ro och harmoni och en djupare förståelse för hästen. En ridning utan att behöva använda styrka. istället vara lätt, följsam och harmonisk. Börja med att bygga upp en bra grund i träningen. Man ska ha ett bra samarbete där hästen får vara med och medverka och bygga upp en ömsesidig respekt och förståelse för varandra. Hästen ska heller aldrig bestraffas om den gjort fel. Börja i stället om och visa hästen med tydligare signaler. Det är lika i all träning. Hästen ska inte behöva göra motstånd med sin kropp. När jag jobbar med mina hästar vill jag ha en glad och positiv häst som är med och har roligt tillsammans med mig. Det är samarbete mellan två individer och vi ska förstå varandra på bästa sätt både från marken och ryggen. Vi är ledaren och vi ska veta vad det är vi vill att hästen ska göra och de ska utföra det vi ber om. Man måste också se vad hästen tycker om vad gör den glad vad är det som tråkar ut den! Vissa hästar lär sig snabbt och andra tar lång tid på sig att lära. Och vissa behöver upprepa flera gånger för att stärka sitt självförtroende. Ju mer tid man kan lägga ned på hästen desto duktigare blir man själv, även hästen och man får en bättre kommunikation med varandra.

 


när och hur ska man vara


Neutral


När man börjar med ridningen är det viktigt att man är neutral så att man inte ber hästen mer än vad man själv kan hantera. Man vill ha en känslig häst när man jobbar med kommunikationen och vi vill få en häst som ger efter för tryck.


Uppmärksam


Det är vi som tränar hästen det är inte hästen som tränar oss därför vill vi ha den uppmärksam och som lyssnar på oss.


Kroppsspråk


Det är genom våra signaler hästen lär sig hur den ska bete sig. vi lär oss kroppsspråket för att förstå varandra och bygga upp en relation tillsammans. Vår energi som kan vara hög eller låg beroende på vad vi vill att hästen ska göra.


Skillnader


Vi behöver förstå skillnader mellan inlärning, kontroll, förstärkning och finess "Finlir"


Sitsen


Man ska lära sig att prata med hästen genom sitsen så att dom förstår oss utan att behöva använda tyglar till slut.


Utan tyglar


Ridning i grimma är bara för att bli beroende av sitsen innan man har hästen lös, frihets ridning betyder rida helt löst utan tyglar och kunna styra hästen med våran kropp.


Jag lägger stort fokus på att finna en balans mellan häst och ryttare samt hitta en dressyr form helt utan utrustning på hästen, Till hjälp i ridningen använder jag mig av två dressyrpiskor eller ett par stick. I början använder jag mig av tyglar och repgrimma till hjälp för att visa hästen tydligt vad det är man ber om. Jag använder ingen halsring, istället använder jag piskorna för att beskriva för hästen vad jag ber om. Att jag inte använder halsring beror på att jag tycker man blir för beroende av den, då man glömmer bort sitsen. Jag tycker att sitsen är det viktigaste inom denna frihetsdressyr ridning. piskorna kommer även vara till en hjälp när jag behöver beskriva tydligare för hästen om vad det är jag vill