Kryptera lösenorden till .htpasswd   -> 


NTF HORSES


ShopJA Liberty Shop, "Jim Anderssons frihetsbutik" shopen med Jims egendesignade hästutrusting till frihetsdressyr och trick! Under 5 års tid har intresset varit stor att göra min egna utrustning och även kunna erbjuda mina kunder! Det hela började igentligen med att jag ville ha en parelli stick, men tog mig aldrig tiden till att köpa en, istället gav jag mig in på en resa och gjorde mig en egen! Under denna resa har sticken haft alla olika former tills jag hittat rätt som passade mig! Jag bygger sticken från start och är handgjorda, syr och klipper mina egna läderflärpar och stringar, målar och fixar. Gör även repgrimmor, rep, tyglar mm

All min utrustning görs efter beställning!


Så här gör du din beställning!

Skicka ett mejl till engbergtorpet@hotmail.com 

Skriv vilken produkt du önskar köpa, Namn, sedan vilken adress paketet ska kickas till! Betalning via swish.

Viss utrustning är skrymmande! Vilket innebär olika fraktpriser! Det får du information om vid beställning! 

Tack på förhand!

___________________________________________

 OBS!!! Alla stick slut i lager! 

Carrot stick


Sticket är 121 cm lång och är gjort i glasfiber Pinnen är stel så den har ingen pisk effekt. Längst ut på sticket är det en läder ögla som stringen ska fästas i. Stringen är 180 cm och har en läder flärp i ena änden och ögla i den andra. Nh sticket används som en förlängd arm. För att hålla hästen i en bra position. Den kan även används till toleransträning eller ridning.

Pris 300:-

Färger Lila, orange, metallic rosa, grön, ljusblå, blå, röd, svart och vit.

 


Barnstick


Vi har även en lite mindre variant av sticket till barn. Men den passar också bra vid ridning om man tycker att den andra är lite för lång och klumpig. Sticket är 95 cm lång och gjort i glasfiber. Och har en string som är 150 lång, med läder flärp i ena änden och ögla i den andra.

Pris 275:-

Färger Lila, orange, metallic rosa, grön, ljusblå, blå, röd, svart och vit.

 


 NYHET

 Ridstick 

Används till ridning i frihet. Denna stick har ingen läderögla eller string, vilket gör att den blir mycket smidigare vid ridning.

400kr för två stick
Stringar

Stringar finns att köpa brevid om man vill ha en extra string till sitt carrot stick. Den kan även användas som halsring.

 

Färg:  röd, mörkblå, svart, vit

100:-

 

 

Horsemanship rep


Nh rep har den perfekta tyngden och en bra längd gjort av 14mm polyester. 4 meters rep är det bästa man kan börja med om man är ny börjare eller om man tycker att de andra är lite för långt. När man tränar sin häst i nh för första gången så ger hästen enklare efter för tryck med ett kort rep. När hästen sedan kan ge efter mer och mer så kan man byta till ett längre rep. Repen finns i olika längder och dem längderna vi har är 4-8 m

färg:  Navy blå, svart vit, röd, silver

4 m 350 kr
5 m 450 kr
6 m 550 kr

7 m 650 kr
8 m 750 kr

 

 

Lina

Den 12 m långa linan är gjord av 10 mm polyester rep vilket gör att linan blir lätt att arbeta med även fast den är lång. Denna lina används vid arbete på längre avstånd med hästen.

 

Linan finns i två färger Vit-blå och Vit-röd

 

Pris: 495kr

 

Horsemanship tyglar

 Tyglarna är gjorda i 12 mm polyester rep och har en längd på 3m som är lätt att handskas med. Tyglarna har en hake som gör det lätt att ta på och av.

Tygeln finns i helfärgerna Röd, Svart, blå, Gul, sedan finns det vit med inslag i grönt, mörkblått och rött.

Pris 225:-

 

 

Repgrimmor

Används mycket vid hantering av hästar. Man använder repgrimman för att inte hästen ska bli stark. Knutarna på grimman gör så att man får en känslig häst som ger efter för tryck. Repgrimman är i bra kavalite och kan användas för markträning och ridning.

Storlek Shetland, Ponny, Cob, Fullstor häst. Extra large adenner

Finns i färgerna Röd, Svart, Vit, Mörkblå och Gul. Dem finns även i vit med gröna, mörkblåa och röda inslag. Vi har även repgrimmor med reflex i lila, blå, gul, vinröd, rosa, grön, röd, orange och svart. 

 

Pris 250

 

 


Halsringar


du kan utveckla dig själv i kommunikationen med hästen genom att rida i halsring då man får en signalkänslig häst. men även vi själva får träna våran balans. Halsringen är 8 mm i diameter med splitsad ögla och en läderflärp.

Storlekar

Vill du vara säker på att din halsring sitter perfekt på hästen så ska du mäta hur bred din häst är runt halsen så gör vi efter din häst storlek.

eller så har vi storlekar här

XS (Mini-Shettis / A-ponny) 
S (B-C Ponny)
M (Cob)
L (Häst)
XL (ex.Shire/ardenner)

Färgerna finns i svart, blå

Pris 100:-

Lång halsring

En 5 meter lång halsring som passar bra vid arbete från marken med hästen kan både sättas runt hals och i repgrimman. Materialet är gjort av tre slaget 8 mm polyester rep med en ögla i ena ändan.

 

Färg Svart, blå

 

Pris: 195:-