Kryptera lösenorden till .htpasswd   -> 


NTF HORSES


Ridskola


Välkommen till ridskolan på Engbergstorpet!

En trevlig liten ridskola för både stora och små. Har man en dröm om att lära sig rida och ta hand om hästar, eller om man vill vidarutveckla sin ridning så kanske min ridskola skulle passa dig! Till mig är både nybörjare och vana ryttare varmt välkomna. Vid mig får man lära sig ta hand om hästar och lära sig om hästens skötsel. Här får man från grunden även lära sig hantera hästarna genom frihetsdressyr för att lära känna och bygga upp en bra kommunikation med hästarna både från marken och uppsuttet, för att bli och lita på varandra allt mer. En populär gren är Trickträning som dem flesta av mina elever vill prova på, kunna få hästen att stegra, buga, ligga sitta m.m. Jag är öppen för alla olika inriktningar och mål! Men grundstenen i min filosofi är frihetsdressyr som bygger på känsla som för mig är ett naturligt sätt att jobba på både från mark och uppsuttet, där jag vill kunna få elevena och hästarna hitta känslan för rundhet bärighet och samling utan huvudlag, mjukt och följsamt istället för att använda styrka och kraft. Vi rider både med sadel och utan för att träna upp balansen och få bra kroppshållning, hoppar, markträning/bommar samt banor av olika slag för att stärka häst och ryttare, teknikbanor, voltige, häst och vagn, vi rider även ut på trevliga uteritter i både skog och mark och någon gång under sommaren så badar vi med hästarna, kanske prova på att dyka från hästens rygg och rida och simma tillsammans med dem. 

Pris:

Barn/ungdom t.o.m 18 år 

130kr kr lektion. 

Vuxen 150kr lektion 

______________________________________________________

Måndagar 

vana ryttare barn

17:00

______________

Vuxengrupp

18:15

_____________

Vuxengrupp

19:15

___________________________________________________


Tisdagar 

Vana ryttare barn 

16:00

_____________

Nybörjare barn

17:15

______________

Vana ryttare ungdom 

18:00

________________________________________

Onsdagar 

Nybörjare barn 

16:45

____________________

Vana ryttare ungdom

17:45

____________________

Vana ryttare ungdom 

18:45

_______________________________________________

Lördagar 

Vana ryttare barn

Kl 10 

______________

Nybörjare barn

kl 11:15

__________________________________________________

Många barns stora dröm, att ha en egen häst! Drömmen kan nu bli till verklighet! Vi erbjuder barnen att få leva sin stora dröm!

På ridskolan finns det möjlighet att bli skötare på någon av våra ridskolehästar. Då är man här en dag extra i veckan utöver sin ordinarie ridlektion. På skötdagen tar man hand om sin sköthäst och hjälper till med stallsysslor så som mocka, fylla vatten, fodra m.m. Sedan tar man sin ridlektion för Jim. OBS endast ridskoleeleverna har möjlighet att bli skötare! För mer information prata med Jim i stallet. 

Skulle ni/era barn vilja börja rida då kontaktar du mig via hotmailen engbergtorpet@hotmail.com eller ring på 0761059410