Snapsvisor och nubbevisor till kräftskivan! -> 
Saltsjöbaden t.o.r 30/6-3/7Middag på Härsö 2/7 
Middag på Härsö 2/7 

Solnedgång på Härsö 2/7
Solnedgång på Härsö 2/7

Hur var det nu med prinsessan och draken ....
Hur var det nu med prinsessan och draken ....

30/6 - Lisö - Nynäs - Pålnäsviken - Ljushagen - Pålnäsviken

Ledningsgruppen på AE1 skulle ha LG-konferens den 1-2 juli och då kallades Maja in för att tillsammas med Kjells (stora) båt MerMaide av märket Mamba och Calles motorbåt hysa sängplatser vid övernattning. Då Kjells båt ligger vid Lisö och Maja vid Ljushagen och konferensen skulle vara i Saltsjöbaden uppkom ett delikat logistikproblem som vi löste genom att Kjell seglade iväg före kl 6.00 på onsdagsmorgonen och hämtade upp Helena i Nynäs kl 9. Vi fick en fantastisk segling från Nynäs med sydliga vindar, inte en gipp och en fart på 6-7 knop och var framme i Pålnäsviken i Saltsjöbaden kl 15.00. Efter en tur med Saltsjöbanan och via Västerhaninge kunde vi kasta loss Maja vid halv sex. Fina vindar gjorde att vi passerade Dalarö med hissad genoua med 4 knop. Härligt! Vindarna avtog dock och det var två trötta, men nöjda personer som förtöjde Maja i Pålnäsviken kl 23. Kjell seglade 70 distans och Helena 55 den dagen (så skulle alla dagar på jobbet vara)!

 

1/7 - Pålnäsviken - Napoleonviken

Kl 15.00 förflyttade sig ledningsgruppen från Calles hus till båtarna för att segla till Napoleonviken. Med på Maja var Jocke och Sophia. Efter 2,5 timme med "bråkiga" vindar lade vi till vid klippa som hade kvällssol och redovisade grupparbeten och grillade utskuren biff med Camillas fantastiska pesto-potatis. Kvällen gick fort och avslutades med ett kvällsdopp. 

 

2/7 - Napoleonviken - Pålnäsviken - Härsö

Konferensen startade igen kl 9.00 i Saltis varpå vi gick för motor från Napoleonviken strax före kl 8.00 (efter morgondopp och frukost). En lyckad konferens!

Kl 17.00 kom Ullis för att hjälpa till att segla ner Maja till Ljushagen igen. Det var mycket båtar på väg ut på fredagkvällen så det var trångt, motvind och vågor - då lägger Johnsson av! Som tur var kom han strax på bättre tankar och vi puttrade vidare, denna gång till Härsö. Efter inte helt lyckad tilläggning (tur att det finns hjälpsamma personer på andra, redan förtöjda båtar) konstaterade vi att det inte fanns någon grillkol, men vi fick vår lax grillade av andra snälla båtgrannar på deras efterglöd - det var så gott! Härsö är en välordnad ö med spångar, bryggor och fina utedass och skärgårdens lägsta hamnavgift - 30 kr.

 

3/7 - Härsö - Ljushagen

En underbar och varm morgon startade med morgondopp och sedan frukost. Ullis idkade klädsim när vi skulle lägga ut men fick hjälp av snälla båtgrannar. En stark motvind gjorde att vi seglade på Ingaröfjärden och sedan gick för motor till Ljushagen för att komma fram vid 13-snåret då Pelle och tjejerna väntade vid bryggan.