Hej och välkommen till Korsordshjälpen! Här kan du få hjälp att hitta det svåra ordet som du så länge försökt att knäcka eller hjälp då du gör ett eget korsord. Du kan även diskutera i vårat forum. |
|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |
svar | ||||||||||||||||||||
fråga | En hårdost med sälta och nötaktig, lagrad smak. Äkta »parmigiano reggiano« med DOP-beteckning (Denominazione Origine Protetta, garanterar ursprung och äkthet) är lagrad i minst tolv månader och kommer från Parma och Reggio Emilia i norra Italien. Den är gjord på komjölk (korna får endast äta gräs och hö), hälften av mjölken är skummad och hälften oskummad. Hela ostbitar förvaras bäst inlindade i fuktig handuk i kylskåp. Osten kan rivas eller, med fördel, flagas med en vass kniv. I Italen bryts den med en speciell kniv. | Svårighetsgrad | Lätt | Beskrivning |