Kommentarer
Spara blogginlägg
 
   

Morgonpigg? Nää men ändå

Tänk så konstigt de kan vara, igår kväll hade mitt klockarmband fått nog så klockan blev liggandes här bredvid datorn. Inget märkvärdigt med det men så i morse vaknade jag och hade ingen klocka att kolla på. Det såg ut att va dags att gå upp när jag kollade mot fönstret (har ju ingen rullgardin) så jag pallrade mej ur sängen och påbörjade mina sedvanliga morronritualer.
När jag kom så långt som till att jag skulle knäppa på datorn slängde jag ett getöga på klockan och upptäckte att hon va kvart över fem!!

Vad gör man? Nää kände inte alls för att gå och lägga mej igen så på med brallorna o en tröja och så gick jag ut i den fantastiska morronen. Det är något speciellt med tidiga mornar.Det va så där lite lagom svalt som det kan
vara så dags, solen sken och det va alldeles tyst o lugnt. Inte en människa så långt ögat nådde.

Ha, duvorna var vakna o den vita var med, dom gick där o pickade i godan ro på parkeringsplatsen. Ja duvorna brukar hålla till här utanför men jag har inte sett till den vita sedan i höstas och har saknat den. Den verkade vara lite ledare för flocken och jag har funderat ibland om dom andra duvorna saknat sin ledare. Men så
i söndags fick jag syn på den igen och ordningen var återställd. Lite märkligt förresten att den visade sig just i söndags för det var en lite speciell dag för mej.

Nåja, det är så kort tid som björkarna har sin skira ljusgröna grönska och lönnarna sin "lindblomsgröna" blomning så det är väl värt en tidig morronpromis. Om någon skulle se mej när jag knallar runt o nosar o kikar på grenar o strån överallt skulle dom nog undra.
Det ser nog inte klokt ut.

Inte vet jag namnet på allt jag ser men det är också lite lattjo för det händer ju att jag försöker ta reda på vad det kan vara och så plötsligt hittar jag svaret nånstans och tänker jaha eller jasså är det en sån. Tyvärr är jag begåvad med ett väldigt kort minne så jag glömmer ju skitsnabbt dessa namn men vad gör väl det när jag vet att jag visste vad det var en liten stund, fniss.

Det är så himla mysigt o gå omkring o kolla på allt. Har ju alltid gjort det men dom sista åren har jag liksom inte brytt mej. Men så knackade någon på och sa "hallå, dags att öppna det som varit stängt så länge" så jag lydde och ångrar det inte.

Nu vill jag ha morronfika så till köket..... sen måste bebisarna få lite uppmärksamhet. Bebisarna är mina "odlingar".

Sådde stevia förra veckan. Hmm, hur många steviafrön va de i påsen? Jag ser 8 små små groddar titta upp och nu gäller det att få dom att överleva. Hur gör man det?

Egentligen fattar jag inte varför man håller på o odlar en massa saker så här, det är ju ett jäkla jobb bara som man kunde slippa om man lät bli. Det finns ju färdiga plantor att köpa av det mesta och det tänker jag varje år att jag ska göra istället nästa år men icke sa nicke sen e man där igen framåt senvintern med jordpåsar o krukor o sticklingar o frön. Dessutom varför nöjer jag mej inte
med att ta en eller möjligen två sticklingar när jag beskär kan man ju undra, men det är ju så svårt att kassera så alltid blir det för många.

Känner att det är dags att fixa den där andra hyllan framför fönstret nu som gör fönsterbrädan betydligt bredare för jag vill ha bort dom här provisoriska borden
med extrabelysning som tar upp halva vardagsrummet. Nu kan jag ju ställa ut mer och mer på balkongen dessutom.

till köket va de ja......

Just nu känner jag mig: pigg

Husmusen
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Morgonpigg? Nää men ändå

Åhh va bra! :)

Husmusen

Visa artikel


Ja, soliga sommarmorgnar är det bästa som finns. Jag kommer säkert flytta utomlands när jag blir pensionär. Iaf under vinterhalvåret. Jag vill alltid ha det som det varit den här veckan. :)

Nästa vecka lunar det ner sig lite för mig, då kan jag nog hjälpa dig att få över den där hyllan jag har så att du slipper dina provisoriska bord. ;)Lisa

Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N